Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.838
    Допаѓања:
    9.299
    Ти завидувам за планината. Јас едвај чекам на планина да одам . Уживајте.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Imas HM vo bugarija, istite ceni se i istite popusti duri i poveke izbor imas tamu zasto na 3 sprata se najcesto nivnite prodavnici. Bi ti predlozila da si kupis vietnamska mast, taa ja nema kaj nas (barem ne sum ja videla jas) i sluzi za glavobolka. Mnogu e efikasna, pakovanjeto i e dzebno i stoi na kasa najcesto. Stavas malku samo na celo ili sinusi, ili stranicno na slepoocnicata i glavobolka pominuva kako so raka trgnata. Mene licno mi e od mnogu korist, a i smesna cena bese.
    Ubav pomin i da se odmorite :hug:

На Doktor F и Perla* им се допаѓа ова.
  3. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Обавезно, isofix или врзано со каиши. На почеток само спие, нема да плаче. Е за на даље ќе се учите:)

На Rtulka, Enci201 и Freckles. им се допаѓа ова.
  4. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    Добро утро мешиња.Стигнав јас до 35та недела.Некако сега на крај почна побрзо да ми минува времето,почнав да се раздвижувам, а и со големото синче сум преокупирана па ми одзема доста внимание од болките од бременоста.Син ми како да порасна преко ноќ,во рок од една недела почна да спие сам во негова соба,почна да пробува храна,не јадеше предходно ништо,и сега не е јадач ама барем пробува по 2-3 залчиња и престана да плаче пред да иде у градинка.И собата ја средуваме секој ден,ставаме декорации, вчера лепевме стикери, ѕвездички и тој среќен а јас се топам за него,вчера се преморив,пак истите болки,се напив магнезиум со парацетамол ама срцето полно.Се прашувам бебето дали ке го засакам толку како син ми.Некако уште не ни размислувам за него,вчера 100 работи купив за синчето за бебето ништо,од тоа што ми се случи предходно сега ми е страв да се радувам,да се надевам,како да чекам прво да се уверам дека ке се роди па да се израдувам.Со син ми си разговараме цело време за бебето,како ќе го чуваме,сакаме,за да го прифати полесно,и тој секој ден ме гушка и бебето го чека,ајде бебенце му збори на мешето едвај чекам да се родиш,а јас пак за него се топам,за бебето како да сум исклучена.Како се чуствувате вие што веќе имате дете,дали со мене нешто не е во ред?

На Rtulka, MilaSs12, Doktor F и 5 други им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.963
    Допаѓања:
    12.257
    Даа, тие на зезанција на шега некако го свртиле и ете татко ти мудар човек дури и се налутил.
    Мене не ме нервираат луѓето, туку начинот на кој е кажано, и она фацата шо ја прават. Свекор ми толку не се замара, ама свекрва изгледа дека ќерка си сакала од секогаш и има некоја замисла дека се полесни за чување, а машките дека се тешки за справување. Башка си е малку меланхолик и демек женско со женско полесно оди, кога би дошол момент да чува внуци. Не, нема да чува сигурно, не ми е баш стабилна за тоа, немам доверба.
    Златна градинка.
    Ме изнервира начинов ко ужалена ко препекана ко демек баш желбички да исполнувам. Ко гревче. Да е некој тип на шик жена, па во друг стил да каже, посимпатично, ајде ќе помине. Мене ме иритира ме гледа во очи и као јас навивам женско да е и со жалните очички. Јас сум глупа шо не ѝ реков а јас навивам здраво живо да ми е. И маж ми ќутеше. А претходно не велеле пример ајде следното женско навиваме, секогаш било во смисла му се обраќаат на син ми и као баба наредното братче или сестриче. Тогаш било или или ама кога ќе те видат трудна, желбите се отвораат.
    Ќе има и следна ситуација слична, само Господ да ме поттурне да вратам, зш некако си ќутам и после на форум ќе пишам :envy: :tmi: а незгодно ми било од секојпат да им враќам, ја знам дека е меланхолик и општо не се кавгаџии и двајцата па затоа. Ама ова ме живцира. Шо да прам ај, можда некогаш ќе се смеам на ова, само фацата да ѝ ја заборавам тоа ме нервира најног.

Good morning! :D

На Rtulka и Doktor F им се допаѓа ова.
  6. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    Ве читам неколку членки колку се притресувате за глупости, кој што сака нека прашува и нека збори.И мене ми се случувало кога ке кажам дека е пак машко,ми викаат ајде можеби трето женско ке родиш,им викам мене ова дете трето ми е,едно ми умре се сеќавате и заќутуваат,никој не отвара уста на таа тема,демек ако не зборат не се случило,и додавам плус дека ич не сакам женски деца,и навистина несакам мое женско дете,да се мачи како јас што се измачив не фала,подобро машки,полесно им е нив.А за свекрвата па,ич не ја регистрирам,ниту ми помага ниту ми одмага,ниту ја сакам ниту ја мразам.Син ми еден ден го нема чувано,а на золвата ќерката ја чува од бебе,ама она била женско.Па ете и моето порасна.Маж ми беше скоро 3 год во странство доаѓаше на 4 месеци,така доаѓаше и свекрвата,тогаш ке дојде на гости, а додека он не е тука не се ни јавуваше да праша за внучето,а камо ли да го види па чудо големо,многу ми е гајле,секакви луѓе има. Гледајте си за бебињата,децата,вас дома да ви е добро а се што е надвор од домот кој ги шиша,кој што сака нека си зборува и нека прави.Не дозволувајте никој да се меша,и секој ке си ги научи местото.

На Iva 35, Rtulka, MilaSs12 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.143
    Допаѓања:
    111.133
    Да прашам овие стврднувања од која недела се јавуваат? Мислам дека осетив вчера, ама рано некако ми е, 20та недела.

8. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    564
    Ако со тебе нешто не е во ред, тогаш и со мене не е :D Се надевам по некој месец ќе ги читаме мислењата овде и ќе се смееме :) 36 недела од утре, нити сум купила нешто, нити пак името ни е конечно дефинирано :rofl: Се прашувам како ќе ја поделам љубовта кон ќерките, дали сепак нешто ќе ме влече повеќе кон едната страна, дали ќе ги споредувам (facepalm)...

На Rtulka и macalavica им се допаѓа ова.
  9. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    @Ljubica87 исто значи, со син ми беше љубов на прв поглед се надевам дека и со ова ке биде така.

На Rtulka и Ljubica87 им се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас читав дека од 20та почнуваат. И кај мене почнаа околу 20 и некоја недела, баш пишував тука дека посебно при нагли движења знае да ми се случи да ми се стврдне стомакот. Валјда е нормално иако е малце језиво, а некогаш и не сум сигурна дали е тоа тоа или бебе нешто се тегне или прави внатре.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Мене па ме мачи да не е љубоморен син ми на братчето (facepalm) Па си викам леле ако не ме сака после, што ако се приврзе со бабите и дедовците додека јас морам и на бебето да се посветам:?: Триста глупости…. А за купување не сум купила уште ништо. Во план сум само неколку алиштенца да земам пошто се си има од бато, многу и нови и необлечени:inlove:

На Rtulka и macalavica им се допаѓа ова.
  12. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    818
    И јас осетив деновиве 19+3 сум посебно денеска сабајле и се исплашив му кажав на сопругот и тој кутриот ми вика ајде на доктор ама не ојдов иначе јас имам повремени бодежи во вагина можи од 16 недела ми се сеа помалку ама едно време ептем ги имав.

13. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    92
    Здраво мешиња,

Дали некој од вас има порачано од ова страна на ФБ ,,Koki kids online shop,,
    Гледам има многу евтини транспортери, па сакам да нарачам еден од овие двата ама незнам дали се добри, ве молам за помош.
    Screenshot_2022-08-16-11-21-53-946_com.facebook.katana.jpg Screenshot_2022-08-16-11-21-47-253_com.facebook.katana.jpg

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. aaabbbvv

aaabbbvv Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    82
    Zdravo devojki, ova mi e prva bremenost, 16ta nedela. Vekje 4 dena osekjam kako poduenost, cuvstvo deka imam gasovi , blag pritisok vo matkata i generalno neudobnost vo dolniot del od stomakot.Citav deka ovie nedeli ,15-16 bilo normalno no bidejki kaj mene vekje 4 dena e postojano istoto cuvstvo ne znam dali da se zagrizuvam i da odam na pregled. Dali moze ova da se slucuva i od vitaminite (Femibion 2+ folna 1000+ b12 1000)
    Nekoja so iskustvo/poznavanje?

15. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    271
    Девојки, денес докторката ми рече да започнам со евиденција за удари на бебко (35+3 сум)
    Збунка сум како се пишува тоа :) пример некогаш по 5 минути му траат движењата во бранови, како да го пишам тоа, како 1 удар или 50, хммм?
    Многу пишување е тоа :)

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Од витамините не ти е, земи си пробиотик и внимавај на храната да не е тешка и зачинета

На Rtulka и aaabbbvv им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Спушти си апликација со kick counter, да не се мачиш да запишуваш. Јас ко ќе бројам секое движење го бележам.
    Ама не бројам секојдневно, ко ќе е многу активна нема потреба, постојано мрда.

На Blue moon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    Женски да ве прашам д димери во трето тромесечие колку е нормално да бидат?
    Испитував денес крв, па и реков на матичната и за д димери да ми даде упат.
    Чекам тетка ми да ми ги прати резз на вибер, па да ги прикачам овде, ама испаничена ми рече дека 2000 ми биле д димерите.. а јас мислам овде прочитав дека нормално е да се повисоки во трето тромесечие.. 33+ 3 сум јас.

19. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.532
    Тоа како еден се рачуна

На Blue moon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    До 2600 е граница во трет триместер, таман ти се.

На Rtulka, Doktor F и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.