Фала ви за советите и мед смешан со семе од коприва слушнав дека делува за крвната слика па пробав како смоква има вкус ме бендиса обицно мед не јадам ама мора да пројадам.
Jas jadev takvo bidejki zeletoto 6ka mi bese... No imav staveno i blendiran limon so se kora, prvo stavas limon vo potopla voda da se izmie ubavo i potoa blendiran go dodavas... Mozes i samo sokot od limon da go stavis, polesno za goltanje ja pravi smesata
Мене железото 16 а хемоглобинот 99 за лимонот немав слушнато ќе му исцедам да видиме.Само цвеклото не ми оди баш изедов 2 и ене така седат.Пробав салата со морков мешана не оди.Оние готовите во тегла шо се тие одат ама колку е ефикасно во тегла не знам.
Мешиња, јас денес два пати на цтг.Сабајле отидов од болки во кичма , на цтг две контракции , докторов виде, рече нередовни се, само две, нема место за паника.Сега пред саат ме фати јака болка во кичма ,цело време и грчеви во стомак и повремено во јајници, се слушнав со докторот, ме најави на дежурен.Отидов, ниедна контракција, и ме провери со прст, грлото затворено...ми рече кај прворотка знаат вакви лажни контракции 10 дена пред вистинските..ме советуваше да пешачам малку..еве ме дома поопуштена ама цел грб ме боли може е од мн.долго лежење, од тежина,од притисок на бебче,ама не е денот барем мирно да спијам, целовреме на мисла ми беше да не сум отворена...Извинете за долгиов пост, ама дека ме нема цел ден да надокнадам
Во вторникот бев на скрининг кај др. Горан Кочоски . Неговата дијагноза беше: Плод со уредни фетални движења. Фетална биометрија одговара за гестациската возраст. Плацентација уредна на преден зид. CRL=61.5 (12+4 g.n) BPD=21.5 (13+4 g.n) FL= 9.7 (12+6 g.n) NT=1,NB+ Уреден проток низ d.venosus ОВДЕ НЕМАМ НЕЈАСНОТИИ НО ДЕНЕС МИ СТИГНА РЕЗУЛТАТОТ ОД КРВТА И НЕГО ВООПШТО НЕ ГО РАЗБИРАМ ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ Parametar Value Corr.MoM PAPP-A 2,2 mlU/ml 0,81 fb-hCG 14,3 ng/ml 0,40 Age risk 1:828 Biochemical T21 risk <1:10000 Combined trisomy 21 risk <1:10000 Trisomy 13/18 + NT <1:10000 The calkulated risk for trismy 13/18 (with nuchal translucency ) is <1:10000, which represents low risk.
Претпоставувам дека ти земале крв за приска. Ова испитување дава само процентуална веројатност, не и сигурно ДА-НЕ за присуство на Даунов синдром. Статистичките податоци кај тебе покажале мал ризик за бебчето да има Даунов. Опушти се, добри се резултатите.
@Едно Чупе za pobrzo da go kacis hemoglobinot kupi si GREEN MAGMA (imas vo Zegin) mene ekspresno mi ja podobri krvnata slika, za eden mesec, hemoglobinot od 9 na 13 mi stana, a zelezoto od 5,6 na 21. Sega malku e skapicka ali epten efikazna, i obavezno se konzumira so vitamin C i med, se pie 3 pati na den pola saat pred jadenje. Doduse jas naporedno pravev i sokovi od cveklo-morkov-jabolko, jadev i aronija, no bidejki i pred toa gi jadev nemav nekoe znacajno podobruvanje, a prestanam pak isto, ali so magmata se mi se regulira.
@Ivanushkaa kaj si ni ti? Te nema nekako cel den jas dodeka cekam tri mamicki pred mene se porodija... i ti da ne me pretrka?
Девојки како сте? @mariz те гледам уште тука... Спиеш ли ти некогаш? Ќе бидне те бодрам и јас тивко од страна... Знае ли некој некаков лек, каков и да е за болки во грбот? Што не пробав луѓе... Секакви креми: Наклофен, Нарофен, Коњска маст, Руска вода... Ништо не ми помага... Не можам да спијам...
Мене гинекологот ми препорача волтарен...но јас сеуште немам употребено. Пред бременоста ја имав употребувано маста и секогаш била ефективна, но за сега стискам заби и а се видам многу уморна легнувам одмарам и земам дупла доза магнезиум, плус бања со не многу жешка вода . До кога ќе додржам и јас не знам.
До каде си ти душо? Се пробав, ништо не ми помага... Можеби повеќе да одмарам ми преостанува, но душа не ме трпи... Да спремам ручек, да зачистам, да направам кифли за Велигден... Ќе ја пробам и оваа што ми велиш, ама веќе сум скептична за креми и масти.... :\
Јас влегувам во 30 недела. На исти маки сум скоро секоја вечер. А малку се раздвижам преку ден да шетнам или во одредена мерка куќните обврски си ги обавам, од кај 18-19 цела се укочувам и буквално не можам да мрдам. А само да лежам знам не бива, мора да се движам...па се трудам некој биланс, али у глобала таа е секоја вечер. Докторот рече дека е нормално, очекувано и дека ќе се влоши. Доброто е што ќе отспијам и другиот ден сум како нова и пак се отпочеток. Јас во бањата ставам една течност од камилица, од гесунде плус е. Не знам дали во дм во скопје ги има, тоа дополнително ме релаксира. За сега многу одмарање во попладневните и вечерните часови, магнезиум и бањава...па ќе видиме до кога ќе се трпи.
Леле... Јас 34+5 сум и така ми е. Тебе некако порано те фатиле болки... Ќе се издржи, мораме. До крај ќе се трпи само се да е во ред на крај. Ти благодарам за информациите...
Ве читам а немам престава дали е нормално, рано, на време за болкиве... При секое станување и седнување една педа под папокот, ќе му дојде кај вагината осеќам болка и тежина па морам екстра полека да се движам. Капак на се преку ден се по малку кога одам во веце, ама а полежам или посебно навечер кога спијам ми се приодува во веце и веднаш здоболува и натежнува. Тогаш како чешма, а не како преку ден. Денеска се депилирав со машинката и ај малку педикир на нозеве...со левава нога немав мака, ама со деснава на чијашто страна е бебчево беше хорор, едвај се виткав. Општо сум успорена снимка и многу бавна, се движам ко пингвинче...а не дека сум кузнее колкава, 5 кг сум поправена. Не знам како ќе ме биде понатаму
Pa po malku, mnogu stanuvam za do wc i brzo se rasonuvam. Bolki ne me fatija i nemam nikakvo krvarenje, samo bebus mi e mnogi neaktiven, miren, po malku se pridvizuva samo... Utre sum na kontrola pak, pa kje im kazam za krvarenjeto... Inaku me cekaat uste 4 dena i kje probaat so provokacija, bidejki 6 se pominati vekje
Devojki aj edno prasanje.koga idete na ctg dali ve gledaat i na eho? Plodova postelka?? Jas bev vo sredata na ctg i vaginalno ama eve bebe ok e sega za sega pa se ndevam do vtornik ke isteram.ama me fati shube dali utre da odam na eho da mi pregledaat postelkatai plodova voda ili ne mora?? Da si cekam simptomi
Јас кога одам на цтг, задолжително ме гледа и со абдоминално ехо и ми кажува за постелка и плодива вода.Ти велиш и вагинално те виделе, така да видел докторот се, не се секирај @mariz, ајде олеснувај се, па таман да биде за најубавиов празник Ти еднаш спомена,поправи ме ако сум погрешила, дека слушаш како звук, .Ај јас да кажам за мене, бебуш се придвижува и слушам нешто како плас, шлапкање во вода, звук како крцкање.Осеќате нешто такво? Инаку ,секој ден ми е потешко и мене, едвај аманавистина едвај станувам, тешко одам, во тоалет на секое уринирање ме притиска некоја болкичка, тежина ајде ,здравје,по празнициве ,ќе се олесниме...Јас мислев и пред, ама ако и се седи на бебушка уште малку нека седи
Vaginalno da ama abdomenalno ne..pa taka mi se uvrte deka ne sum pregledana za postelkata..uff vtoro mi e ama ko prv pat da mi e..tolku razlicni mi se bremenostive..ke vidam moze i da i se javam utre
Епа ,таман вагинално видел се што е потребно, не се секирај....Така јас запнував дека не ме прегледал вагинално , не ми видел должина на грло на матка, а човеков на крај ми објасни дека тоа се гледа и абдоминално, тој си гледал, ама не ми соопштувал Така и кај тебе, си видел, ама може не ти спомнале.
Mamicki,dali nekoja od vas ima zatnat nos,jas skoro cela bremenost sum taka se iznamaciv nemozam da spijam ,zaboraviv veke kako se dise normalno.citav deka se pojavuva vo bremenosta ili zatnat ili rastecen ama ova moevo pretera,znaci nesum nastinata ,onaka samo nosot zatnat posebno navecer pred spienje,neznam so sto da si pomognam,