Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    епа да така си ја сметаат дека трае 40 недели, затоа сите се буниме, хехх
    затоа јас ова си го имам зачувано и секогаш си го гледам за да не збунам ;)

2. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    јас и ти сме една недела разлика, може ке врискаме во исто време :lol: :D

3. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    хехее е да може така е , ама како е тргнато бебенцево машала може и ке те стигнам со неделите, сега краен термин ми е 21 јануари наместо 28, а докторката ми вели може и за божик ке се роди бебушката :D

4. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    165
    И мене ми се помести терминот според последните сметања. од 02,02 се помести на 29,01. А ова со неделиве е навистина просветлувачки..и мене ми испагаше дека целата бременост трае не 9 туку 10 месеци..хахахаха

5. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    јас многу не верувам на тоа термини туку го сметам како периоди, најдобро е после нова година да е а кога ке биде здравје оти многу има што се по цели недели после термин или пред термин така да не се ослонувам многу на терминот, е сега едино ако не закажам за царски рез, што и сум размислувала за тоа ама уште немам целосно одлучено.

6. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    165
    Само колку што повеќе ја гледам табелава толку повеќе ме збунува. Првиот месец трае од 1 до 5 недела?? Пет недели трае??? Оти гледам вториот месец почнува од 6 недела?? Истото и со петтиот месец, трае од 18 до 21 недела што се 3 недели вкупно а шестиот месец од 22 до 26 недела што значи полни 4 недели??? Или ја не свакам или стварно ми нема логика...

7. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    е да тоа со неделите неможе никој точно да одреди, ама обично си ја рачунаат според ехото
    и мојата докторка така си смета и секогаш кога одам ми кажува која недела сум според ехото и според големината на бебето, и така го одредува терминот :) ама здравје боже имаме сите време , од декември ке му ја мислиме :D
    а за царски една моја пријателка уште сега си се договори со докторката а терминот и е крајот на декември, тогаш само ке одредат ваљда точен датум ;)

8. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Јас многу повраќав секое утро кога бев бремена, наутро не можев заби да измијам. Киселини имав и јас, нема спас од нив, само после открив дека ако не јадам бел леб, тестенини, сендвичи, пици и слично , магично ја снема :)

9. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    јас на почеток немав киселини, ама еве сега почнуваат , пробав и со апчиња рупурт сите ги фалат,ама мене ми се грозни :puke: и спасот си го најдов во ервејс мастиките, пробај може ке ти помогнат :)

10. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Sеnjorita.lombardi а зошто да закажеш царски? имаш потреба или ?

Инаку ова со терминот не секогаш е точно , и мм ми вика ајде бре што волку закасни и јас му викам па еве ти си го правел кажи кога си го направил и кога фатило па ќе знаеме точно кога ке се роди... И нормално дека не знае и никој не може ни да знае. Едноставно кога ке му се искача ке си искочи.. :)

11. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Добредојде и ти посакувам лесна и убава бременост.. Неможам да ти дадам совет за киселините бидејки ги немав, но гледам дека немаш спомнато па да ти препороачам да си пиеш и фолна киселина, ја препорачуваат обавезно барем во првите три месеци и е од голема важност. Доколку не си почнала да ја пиеш, ако сакаш прво консултирај си се со докторот иако мислам дека секој гинеколог ја дава.. Верувај дека нема да згрешиш.. Поздрав и се најубаво, па ако треба нешто..тука сме :)

12. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Јас и ти исто се броиме :D т.е во иста фаза сме... Истиот проблем го имам и јас со мачнините, но многу повеќе со осетливоста на мириси и вкусови, поточно оној бајат вкус кој го имам на њух постојано со повремени осцилации :puke:

Anyway борбата допрва почнува :D ;) :* :*

13. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    мене за киселините ми помага кисела вода, и маслинка една кога ке изедам сосе семката :)

14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Unique.chick му се уарни изгледа на бебешкото во стомакот затоа не излегува, а. :D

Туку јас дојдов да ве охрабрам и да ви кажам да не се грижете многу ако бебињата ви се родат мали, мислам со помала килажа. И јас се родив мала, кило и 650, брат ми уште помал, па еве не’ сега пораснавме, здрави и живи, фала богу. Така да не му ја мислете толку. :)

15. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Зверче малечко му се уарни и готово, ама кај и да е ке биде :)
    а за килажата исто така не се секирајте многу многу, никој не може точно да каже еве мене ми кажаа дека е 3.800 па баш ке видиме кога ке се роди колку ке биде :) и дали погодиле :)

16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Во Гестациски недели темата, Уник има постаавено убава табела за неделите, еве да не се буните.

Добро утро на сите, гледам сте се размуабетиле синоќа :)
    Јас шетав до кај 22ч па кога дојдов дома, лошо, притисок, катастрофа , очи неможев да држам отворени. ПА отидовме на дежурен да се види што е работата, ми дадоа инекција Б6, и упут за во Чаир, но фала Боже не стасавме до таму, успеав да заспијам иако целата бев како во бунило.
    Којзнае од што бидна работата :?:
    Вчера си таксавме и кума за цуцата, па сега ја чекаме да излезе кога ќе посака, нешто ми вика дека нема уште многу да чека, па да видиме дали мама е во право со интуицијата :$ само да успеам да се средам, оти се е хаос.
    Уник не се жали што ја нема твојата , барем те остави да си средиш по дома , ми да и текнеше на сред реновирање да ти тропне, за кај ќе беше :lol: сега малку разбирање покажи па и ти :lol:

17. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Здраво феминки. И јас сум уморна денеска, синоќа имаше силно невреме и сите аларми на базените од околината се активираа околу 3 саат. Нормално дека тоа на никој не му пречеше да продолжи да спие освен на мене. Ќе ти се плукнам во базените!!!!!!!!!!!
    :swear:

18. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Па нели има опција да одбериш дали сакаш природно или царски, и викаат дека со царски и бебето и мајката помалку се мачеле. Незнам да ви кажам не сум одлучила како ке биде тоа, а размислувам која е подобра опција, и тоа не само од аспект како јас подобро да поминам туку како бебето и на бебето како би му било подобро. Зборував со неколку лекари уште пред некој месец и лекарите имаат поделено мислење, некои викаат природно побрзо ке сум заздравела јас, други викаат со царски нема да се мачите ама па ке треба 2 недели да лежиш оти сепак тоа операција е. Плус јас ке се пораѓам во Скопје и ако се пораѓам природно како ке биде тоа оп почнаа болките па саат ипол возење до Скопје, е тука ми е мислачката сега.

19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Каде тоа ви даваат опција, сами да си изберете дали сакате природно или со царски да се породите?

Можеби е поинаку во Мк меѓутоа се знае стандардно зошто се прави царски.
    Ако бебето е поставено карлично(breeched), ако не се отвара родилката и ако животот на мајката или бебето се во опасност, тогаш се прави царски а не само затоа што не сака родилката природно да се породи.
    Не ми се верува дека било кој доктор би правел непотребна операција само по барање на родилката.

На ciribiribela и Annath им се допаѓа ова.
  20. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    И мене ми е чудно тоа??? Ако имам избор секако дека ќе се породам природно!