Ista bev i jas..i najtragicno e sto ne mozes nisto da stavas taka bar mene mi kazaa osven da se inhaliram so fizioloski koj nisto ne mi pomogna i kapki da stavam solena voda..taka da kupi si soleni kapki i stavaj povekje pati vo denot nema zijan.ja mislam deka od sto bev zatnata nemozev ni da jadam
И јас ставав солена вода, помагаше, таа може во бременост да се става, си шприцнуваш неколку пати дневно и подобро ќе ти е...си правев и инхалации со камилица, добро ми доаѓаше...
Da da i toa glasno i maz mi slusase duri ama sega vekje nema mesto za slapkanje, edno 10 dena ne sum slusnala nisto inace si cekam jas seuste, koga kje sednam tesko mene, stanuvanje so maka... Preponite mislev od umor vcera da ne me bolele no eve i denes me bolat.. od vreme na vreme imam vaginalno bockanje, ama epten ubavo bockanje, vcera vo Tinex koga me zabocka koga go zastipav maz mi za raka hahaha Kojznae moze i pak da teram vaka i sepak provokacii da mi stavat, kje vidime sto kje bide... Vazno za 4 dena bi trebalo bebus da si go vidam
Mili moi vcera vecer pristigna na svet mojot junak, since na mama i tato..... cel nok i den imav bolki i kontrakcii no nikako ne se otvorav, poveke od sto bev, duri i so provokacii....i zavrsiv na carski Doktorkata rece poarno sto otidovme na carski bebceto bilo mnogu gore i svrteno malku, a placentata zalepena na zid od infekciite vo urina sto gi imav :/ kojznae kako bi se zavrsel pritodniot porogjaj.......fala mu na gospod sto vaka ispadna....sega malku teshko odi zakrepnuvanjeto i e bolno mnogu, no najvazno e deka moeto since e zdravo i zivo. podetalno ke vi raskazam denovive so lesno na site
@menelele do kade si ni ti? i tebe te nema dolgo vremeee Site vaka taka pred mene pominavte, inatov moj nesaka da iskoci, eve i sonce ogrea i seuste ne saka nadvor
Лелле, колку убаво, да е живо и здраво бебето, и вие заедно со него...значи го дочека најубавиот и најочекуваниот ден, многу ми е драго...Се најубавко,па пиши кога ќе можеш!
Moevo samo toa znae sto ceka malku me izmaci, no moze stvarno go ceka Veligden samo nekako nadez vekje nemam, mislam deka nema da bide ni do togas... 4 mamicki pred mene se porodija, so termin posle mene i pocnav da se zagrizuvam da ne ne e nesto vo red...
Не се секирај женска, како не е во ред, само повеќе му се седи, а баш те сфаќам како ти е тешко...секој ден се потешко ,едвај чекаш да се олесниш,ама ќе биде, толку чекаше па сега за уште некој ден...
Ovie denovi kako celi 9 meseci mi se... Sekoja nedela vikav ovaa nedela 100% kje bide, ama vekje nema vreme... Pa se nadevam deka drugata nedela vekje kje imam bebus vo race, mojot bebus inat epten e tesko... Ne mislev deka do volku mnogu kje teram, ama taka sakal gospod, pa kje docekame za nekoj den
Јас сум 12+5 ама мислам дека денес мрдна прв пат бебушот. Незнам дали е возможно ми се чини уште е рано.
Jas mislam da ne e rano toa epten nema ni 100g bebus vo taa nedela... Jas malku pokasno pocnav da go osekjam bidejki placentata mi e na preden zid... Mislev deka kje mi mrda kako na klipcinjata na youtube od drugi majki ama ne mi mrdase do tolku nikogas najverojatno poradi placentata... Baska potvrd mi e stomakot cela bremenost Eve zirnav sega vo listovive, 64g imalo moeto vo 13ta nedela
Првото движење (всушност три беа едноподруго) 19 недела, ама толку нежно што дури и не бев сигурна дека тоа е тоа. Потоа две недели не осетив никакво движење, докторките ми рекоа дека е сосема во ред, и дека кај прворотки е дури после 20 недела. Веќе од 23-24 недела почнав навистина да го осеќам, сега дури и се загрижувам ако не го осетам повеќе саати. Најубавото и најнежното чувство, боксер на мама
Јас првпат паметам убаво го осетив во15 недела,нежничко како да ме скокотка некој,после 20недела појакичко чекав да мрдне, а покасно 27/28/29, доста јако клоцкаше и доста активно.Сега има денови кога е малку млитавко во движења, ама повеќе денови е мнооогу активно, стомаков ми го изместува, знаеме кога мрда со ноџе,раче,газе и интересно е...