Јас си го чистам сама цела бременост. Набрзина прскам и бришам, плавам отварам прозор и одам во друга соба. Мм на почетокот го исчисти, ама мене јас 100 маани најдов и сега си терам така. Мислам дека нема потреба до толку пазење, секако ако е нормална бременост и без проблеми
Јас ништо не носев...т.е бидејки и првиот скрининг ми беше таму па може имаа историја...али генерално најдобро земи си што имаш документи крвна слика,ехо,извештај од прв скрининг итн....
Иста димензија се така? Јас за перење имам 45 цм, толку имам место во вцто, кога ќе ја префрлиме ќе се отвори повеќе место, ама не купувам нова. Инаку не знам дали 45ка да земам и за сушење или 60ка. Мислам дека помали ретки се. Ќе треба 60ка, а над пералната ќе треба да е издвоена со некаква подлога. Ќе викнам мајстор да каже како треба.
Исти биле маживе сегде. Со надзор чистење. Тури доместос кајшто треба да чисти и ако може да стои подолго време. Без трзање самото ќе излезе и после со жешка вода потури. Со маска секако.
Некогаш му викам едвај чекам да бидам пак у нормална состојба и да можам се сама да си завршувам без да чекам од некој
Да иста димензија се. Најубаво провери пред да земеш. Кај мене се иста димензија и марка и ептен се таман.
Probiva mirizbata sekako. Jas otvaram prozor, turam i sontrcanje nadvor. Ostavam cel den taka da se luftira (imam uste edno wc) pa so maska posle kratko. Inace ako ne e izluftirano badijala maskata.
Будалче. Направи ревизија и ако не ти се свиѓа, ќе го вратиш да искорегира. Многу ги тинтариме на моменти
Да ви помогнам со мајонезот од 7ца Го прават вака: Мешаат мајонез Витанез и кари сос одприлика пола пола или го правите како вие сакате ќе си пробате. Доколку ви е страв да јадете мајонез на ова жешко по сендвичари еве можете дома да си го направите оригиналниот мајонез од 7ца
Периодов се осеќам ко воз да ме прегазил немам сила за ништо од сабајле една правосмукалка пуштив и лежам, вчера цел ден кујната само ја избришав со 10 паузи, не се сеќавам дека сум била лани вака... до топлото ли е или нешто не е во ред со мене?? На контрола сум дури на 29ти тогаш ми се враќа докторката од одмор. Денес сум 7+5.
Zdravo , bremena sum so bliznaci 19ta nedela i pocnuva seriozno da me boli kicmata. Sakav da prasam za preporaka za dobar maser sto raboti so trudnici ? ne mi se odi kaj bilo koj .
Мене ми излезе на Фб за бекоја Ива Беланова што прави масажи на трудници, дали е обучена или не, не знам. Некој ако има да сподели од лично искуство или да даде препорака за обучен сигурен терапевт за трудници би било фино.
Баш за ништо ме нема фатено стрв за да шетам навечер да барам храна, хаха Дури некогаш си викам тие шо прават така дали стварно ги фаќа стрв или се преправаат ама еве вистина било. Зголемена ми е само желбата за благо и пржени компири др се си е нормално, и тоа не нешто за да станам навечер да пржам компир туку онака ми се пријадува ... Мене поарно и што не ме фаќа стрв, кој знае што ке ми се пријадеше, сигурно нешто што го нема тука
Денес цел ден клекни стани, со смукалка поминав, алишта средив. И малку на гаќи освен тој жолт исцедок шо го имам, имаше една точка малку помешано со светло кафенко, онака ко бронзено ама полигавко. И другпат ми се случувало, и на преглед во ред било. И уш една на бришење таков сличен исцедок мешано бронзено светло со жолто. Зедов магнезиум, лежам и психа пуста ко да ме приболува онака ко виење стомакот. Ексик. Да паничам?
Јас бев во систина, ништо не земав, не ни имам мајчина книшка. Лична карта мислам само дека ми побараа на шалтер за податоци.