Веројатно да, досега колку што читав 3300 беше ехо, па 500ден покачување за Систина не се ништо, тие изгледа не ги познаваат парите. А дека спонтан пораѓај го направија 107.000, а царски 137.000
Да цените се качени за се,ваљда и следната недела пак ке ми наплатат 3800,претераа ама ајде,само да е добро, до сега незнам колку пари дадовме за лекови,прегледи,уште финалето да го изгурам.Самиот доктор кажува дека цените се поскапени,пак ми напомена дека неможе да ми каже за бебето дали ке го стават на интензивна или во инкубатор,жоже ми вика и се да е во ред заради предходна лоша историја да го стават во интензивна на посматрање,тоа ке ви чини плус,незнам колку ви се финансиите ви кажувам дека постои таква можност,можеби и не ама неможел да предвиди.Ми рече да бев на клиника ке те хоспитализирав уште од сега да си под надзор до породување.И сега колку сум во ред јас и бебето по тие муабети ништо не ми е јасно.
Па ако не беше во ред валјда ќе ти предложеше хоспитализација и покрај високите цени или ако ништо друго ќе те пратеше на клиника кај колега да те хоспитализираат. Немој да се секираш сега, да било алармантно ќе ти кажел ама ако ти е мисла оди си и кај Ана за уште едно мислење.
Јас бев во Охрид во 8ми при крај. Маж ми е паничар и не сакаше да слушне за море. Мене ми се одеше премногу ама сама не возам. Имав активна бременост, во смисла шетав секој ден, играв по свадби, секс имав, не ја ни осетив бременоста. Терав по термин. Зезнато е без осигурување ако плаќаш таму болнички трошоци, а лошо секаде може да се случи. Од самиот пат нема проблем. Секако ако е бременоста уредна и ако каже доктор дека може.
Не ми се верува што прават со цениве... Во ЕУ во приватни клиники е поефтино породување него во наши приватни.
Таму каде што ке се пораѓаш што ти кажаа? Имаш доктор? По приватниве знаат и паника да направат за да извлечат пари, ама ти си многу специфичен случај, подобро да си претпазлива.
@macalavica ако не било нешто во ред не верувам дека докторот дома би те пуштил. Без разлика што е приватно. Може заради предходната историја ти предложил хоспитализација. Јас пред десетина дена бев во Систина. И тогаш цените беа покачени. Барај ја Ана Данева. Чисто да видиш уште едно мислење.
Dali nekoja od vas mesecov ima dobieno resenie za refundacija na kleksani i dali ima izmeni od prethodnite meseci...? Patem, sekoj mesec zimam po 30 kleksani (enoxaparin) i sekogas mi isplakale za 30 parcinja, suma presmetana po iznosot od fiskalna/smetkopotvrda, ako iznosot mi e 6011den (200 den za parce) so odbivanje na participacija od 700den ide isplata 5311.... Sega mi stiga rezenie kade za 30 kleksani presmetano e sprotivno od fiskalna/smetkopotvrda, odnosno namesto za 30 parcinja iznos od 6011den, tie stavile suma 5301den ( kako 1 enoxaparin da bil 176,72 den, namesto po fiskalna 200) i na kraj isplata 4751, sto ne e presmetano po fiskalna. I plus edbas participacija im e 700, a sega 550 den... Imaat li nekoi izmeni, vi se slucilo li vaka, ili da si prasam vo fond
Незнам каде ке се пораѓам, дали во Систина или на Гак,во дилема сум,утре ке одам кај Ана данева па ке одлучам ваљда.Маж ми се буни за на гак ми вика да не ни одам таму веќе и стварно незнам што да правам.А докторот од Систина е баш коректен и отворен околу финансиите,баш ме предупреди дека може да има екстра трошоци и ми напомена да си размислам каде ке се породам,со мојата историја можеше да ми закажува на 2 недели и куп пари плус да ми земе ама не е така,сепак се коректни во тој поглед барем до сега.
Ден ден! Главоболка, нагон за повраќање и вртоглавица микс. Не знам како ќе се преживее, страшно е. Притисок во уши ко да имам висок притисок а уствари е низок, 110/60, 74 пулс. Заспав ко во агонија саат време и еве сега станав, исто е. Награбав едни крекери да ме освежат, ама јок, не помага. Знам дека кока кола би ме освежила ама немам, а маж е на состанок, ќе гувеам. Уствари ќе и пишам на матичната за бруфен дали е безбеден да се напијам, да не се мачам волку, од парацетамол не проаѓа. Многу ми е лошо. Искрено у моменти вакви само ми се лежи и тоа и правам, ништо друго. Откажав и дружба денес и сега ќе лежам вака. А се спремам за прваче, ќе правам торта, ќе ја тинтарам, ќе ја цртам, ќе ја дотерувам сама. Нема многу да праиме, само сокче, торта и нешто грицки, не е некој којзнае каков провод, ипак е само прваче. А за една недела мене ми е роденден па и тогаш ќе се прави торта. Забавно ќе ни биде. Убав ден мешиња!
Не е опасно, можиш да си практикуваш протеинска исхрана. Ако резултатот е точен, има предиспозиција да развиеш дијабет. Обично после породување скриениот шеќер исчезнува
@AngelOfArh два парацетамоли + магнезиум + кафе. Пробај Едит: глава мене НИКОГАШ не ми поминала од бруфен. Не знам зошто
Магнезиум не се напив, ќе се напијам и тоа. Леле ваква главоболка не памтам. Кафе нема шанси сега, попосле. А 2 парацетамола кркнав оти не се трпеше.
I kaj mene stoi 550 participacija i mi gi naplatile po 201 denar a znaeme deka ne se tolku... jas imav 28 parcinja od koi 4 mi bea nekoi zamenski koi bea poevtini od kleksanot. Oni mi zemale takava nekoja cena....
Намалени еритроцити од 4.2 на 4.14, намалени лимфоцити од 25 на 20 и зголемени неутрофили од 70 на 73 што значи некој ако знае да ми одговори.
Нема да ти наплатат ако се пораѓаш кај нив бидејќи си 36+ и веќе прегледите ти спаѓаат во пакетот за подготовка за пораѓај. Тука влегуваат контроли и цтг колку ќе одлучат они. Мене од 33+ минатата бременост ме водеа како подготовка и тогаш правев многу често цтг и прегледи преку еден ден скоро, но јас тогаш се породив 37 недела. И сега ќе си темпирам да ми влезат прегледите во пакетот, не планирам само пари за прегледи на недела дена да давам
Мешиња, морам да ви ја препорачам кремава за трудници. Веќе три месеци секој ден после туширање ја користам за масажа, многу убаво мириса и мазно ми го прави мешето. Добар состав има, и пишува дека помага и при стрии. Ја земав од Зур маркет за некои смешни пари, околу 130 денари.
Jaс до сега ја користев само оваа а сега почнав да ја комбинирам и со кремата за стрии на Палмерс, за цената е одлична