@Ivanushkaa da e zivo i zdravo junaceto..golemo da raste so mama i tato.. I nie izlegovme od doma za na CTG i uspat do crkva.Edvaj vlegov vo kola posle crkvata.Kratkotrajni bolki ama mnogu silni. Kontrakcii nemase,no go viknavme doktorot od doma.Me gledase pod spekulum i mi go iscisti grloto.Rece deka cepot i izleguva a paga i polipot No i pokraj toa sto izleguva cepot vika,ti kako sto si zapecatena nema sansi prirodno da ragas.Sestrata pak dofrla,doktore ako ja poragame nea prirodno site komsii okolu bolnica treba tamponi da si stavat vo usite. Znaci tolku neizdrzliva na bolki ispadnav,duri ne mi se veruva zivi stramovi. ame gledase i na eho,pocnala da se namaluva plodovata voda,i radi sigurnost koga vide kolku se vitkam od bolki,me zadrza vo bolnica. Sega toj pak si zamina posto regularno od bolovanjee se vraka drugata nedela no da ne sum se grizela ke dojdel ako trebalo.. Ete taka eden raport od mene da ne me mislite.Kaj sum jas za doma @espana @mariz ajde i vie trk vo bolnica.Ppogotovo ti mariz.
Jas utre sum na ctg, daj boze da sum se otvorila bar malku od vcerasniot pregled... od toa sto me sirese doktorot, sakam prirodno da ragjam Kje vidime utre mislam konecno kje mi kazat sto kje bide... Tuka nekade sme site vaznooo, site zdravi zivi bebinja, site lesno da pomineme bez razlika kakov poragjaj
Кога јас го прашав мојот д-р (исто во 12+ недела) дали има шанси да го осеќам бебето, ми се насмеа и ми рече 'ни теоретски...имаш само голема желба'. Тоа мислам важи и во твојот случај
@galapce , важно си добра, ајде уште малку крајот се гледа...сирота ти, секој преглед со спекулум, ама се за бебушот Ти велиш кај си за дома, ајас велам кај сум јас за шетање, првпат излегов на Сонцево за едно кругче да свртам и еве ме ми се затна нос, ме боли глава, одма по кратки што поседов 5 мин.зашто ми беше мн.топло и му викам на мм.од утре само дома ќе си седам )))
@espana "kaj sum za doma"vo smisol deka cela bremenost vobolnica,inace ista sum.Nikade ne mrdnav odkako me pustija,samo do bolnica na CTG.
Да,да, те разбрав дека цело време во болница сега кај си за дома, така јас за себе викам дека цело време во собалежам викам кај сум јас за надворама толку помина, сега за малку ќе издржиме
Dokolki nemas cesanje, dokolku ne e so pozolta boja ne e nisto strasno. Jas cela bremenost si imam nekakov iscedok... Si se cisti matkata za bebusot
Cesanje mi se javuva samo od bricenjeto i mene cudnomi e do sega osven gadenjeto vo prvite nedeli drugo ne sum imala povrakanja takvi raboti
Ne se cudi, uzivaj imam i jas drugarka i ona e taze bremena i ne i se losi ic, a jas uste od 7ma nedela se isturav od povrakjanje Nareden pregled ti e vo 12ta najverojatno, togas se pravat i brisevi pa kje si vidis dali ima nekoja bakterija... no cim ne te cesa dole vaginalno nemas gajle
Majki denes ili utre e denot, nekako i vo euforija nekoja sum srekjna i se tresam pa mislam deka kje bide denes, utre. Nokjeska me bolese dole stomakot i imav kako nagon za vo wc, otidov no nisto... Sega samo sto stanav gakjive ziva voda i so krv i kako tocki i liniicki kako konci krv niz niv malku cudno se osekjam, bas kako pred dobivanje me boli polovinata, no seuste ne e jaka bolka Uste malku odam na kontrola vo Cair, pa ako me nema spremajte mekici jas posekako uste od tamu kje vi pisam
Ajde samo so lesno i opusteno..konecno da se olesnis Ni se blizat denovite samo se ok da e . Jas se slusnav vcera so dr.mi rece vtornik sabajle da sum na GAK.se nadevam ke izdrzam.se mislev da pojdam denes na eho ama mi rece nema potreba.odmaram kolku mozam da go docekam vtornik
Dobro utro i od mene. Da si se potpisam i jas so vreme deneska.Bolki skoro nemam,doktor nema,no od nego zavisi dali ke sobira deneska ekipa za carski.Rece deka sestrite ke pratat situacija i ke mu javat.Da si bidam vo sekoj slucaj na lesna hrana. Ne sum vo euforija mozebi kako mariz no se raduvam za nejzinata euforija..Mi se cini deka site od temava za tebe najprvo navivame. EeeeEeeEe koga ke mi tekne,koga se registrirav na forumov najprvo zaradi ovoj podforum,i nikogas ne zazaliv.Ima prekrasni lugenca ovde.Vo bilo koj del mozes da naletas na nekogo za da mozes za nesto da se iskonsultiras,posovetuvas,utepas slobodno vreme... Se sekavam,koga za "forumdjika na godinata" megu trite predlozeni sto posociv deka edna od pricinite e toa sto koga mi e bil potreben sovet,sum go dobila tokmu od niv,imase i takvi koi posocija deka toa ne e pricina dovolna za glasanje.No ne se soglasuvam.Site sami za sebe si znaeme koi covecki karakteristiki ni se prioritet. Kolku samo bev isplasena vo tie pocetoci,no ovdesnite soveti i druzbi itekako mi bea i seuste mi se od pomos. Uzivajte mesinja,pa da ja prodolzime druzbata i po drugite temi za koi ovaa e eden vid "odskocna daska". Prijaten den..
Me vratija doma, porucek da odam pak da povtoram CTG, ne sum otvorena pak suskaa buskaa toa doktorite nesto megu niv dali da i kazeme ili ne... Sto toa neznam... Vaginalen naod: Sakralizirano?? Sto znaci toa? :/
Не сум сигурна ни јас мариз. Да не спомнаа нешто за царски можеби дијагнозата да ја поврзуваат со него? Во секој случај знаеш дека нема да те пуштија дома доколку не е се како што треба. Ти испраќам топли прегратки и целата моја виртурлна поддршка. Галапче мила стискаме палци и за тебе. Здрави прави јуначиња да донесете и да се олесните.
Fala fala, abe neznam sto e rabotata ne mi kazaa mnogu, kao kje me pocekale uste nekoj den, a za carski ne spomnaa. Denes pak mi pikna prsti i bas rece taka ova e sakralizirano i taka i pisuva na izvestajot. Na doktorkata i rece kao cerviksot nemoze da i go dofati ni (kaza nekoj doktor po ime) :/ OPV namaleno, valjda vodata e toa...
Мислам дека ќе треба за сите нас овде не по една, но по две мекици дека дооооолго чекаме, синко твој ептен не држи сите во неизвесност И секако титула: најочекувано бебе на форумов, хахаха а тебе како ти е само ти си знаеш... ајде со господ напред јас верувам дека на Велигден “сум се родил“ ќе биде работава виртуелна поддршка и многу храброст ти праќам, ситно се брои