@kristina.k честитки, живи и здрави Ве читав за јадењето. Ако имате нормална бременост, да си кркате. Јас цел живот јадам без да се пазам. Па слаба сум и со супер крвна слика без холестерол,шеќер и слично. Така да во бременост да се ограничувам а да ми течат лиги, не ми паѓаше на памет. Сигурно од еден бурек, и гумени бонбони нема ништо да ни биде. Уживајте во бременоста
Фала мила Многу јака изразена главоболка со вртоглавици и нагони за повраќање, мислам дека мноооогу одамна сум немала ваква болка. Докторката ми рече секако да си ја направам крвната слика па ако има нешто ќе покаже и на неа, ниско железо пред се, па ќе правиме тест ако има нешто. Од вирус паѓа железото. Се смири и сега засега не пиев пак парацетамол, ќе отспијам па ќе видиме. Имав два дена пред тоа и ко вкочанет врат, може лошо да сум спиела па и заради тоа да ме болеше глава.
Штом видел матичниот тогаш сигурно е така, немај гајле. Леле Фана Ела поноси го моево уште месец Му реков на маж веќе да не ми спомнал за деца, не сакам да слушнам за бременост и дека ова ќе си го родам дома. Да ми буричка пак внатре докторот,нема шанса
И мене ми фали бременоста многу. А и дискусиите овде со вас, ми фалите старата екипа што бевме бремени. На маж ми му викам сакам пак бремена да бидам. Ама ноември никако односи хахах. Термин ќе темпираме април , мај да биде
Женскии пред да ви пукне водењак имавте ли како притисок/тапа болка доле? Јас осеќам некој притисок, тапа болка од време на време како врз бешика, некако такво чувство имам како да ќе ми пукне..
Ти благодарам, инаку на протеинска исхрана сум веќе и баш поради тоа и незнам што да сменам во исхрана. Леб не јадам никаков, благо ептен ретко, газирани сокови и вода не. Едино овошје да скратам
Ја еве 00:04 ,бев на гости ,каснав малку грицки и малку повеке вода испив и сега желудникот ми е во гради...буквално....не дишам. Се потешко. После секое јадење имам тахикардија ,ваљда од што е горе желудникот...и така...мавнав сода бикарбона и ке дежурам сега.... Бев до ДМ ...од хормоните ли е или незнам што..ама кога ке замислам нешто да купам во последно време мислам дека и кола би палела до Фри Шоп сега одма...не бев ваква иначе
^пишувајте овде Леле луѓе мене многу ми тече вода, буквално ко да сум се измочала. Синојќа станував, ставав влошка лом се направив,сега пак влошката цела потопена, тоа тече уште по нозе.. Да не речеше докторот дека не е водењакот,ќе трчав и синојќа пак до болница. Не знам што да мислам веќе.
@Kate Rina 93 јас сум склона на кандида, никогаш вода сум немала од неа. Баш е густ исцедокот. Оди на второ мислење, да не е високо пукнат и да нема видено со спекулум. На @Eli23 првиот ден помалку и течеше, дури в болница почна како што опишуваш.
Сега му се јавив на докторот вика дојди ,пак ќе те видам, ама вчера се гледав, водењакот не беше пукнат..вели можно е да сум се измочала Ја мирисам сега влошката,ич не ми мириса на мочка луѓе. Па сега чекам да отвори матичната ,да се јавам и да одам таму,да не промашил докторов мој нешто.