До кај 2 месеци од раѓање се марсовци. Да видиш какви се раѓаат. На мајка секое дете и е убаво ама додека качат некое кило не се убави. Изгледа како апаратот да е постар и дава матна слика. Мојот доктор вадеше топ слики на секое ехо, а во ремедика Елена извади профи слика на втор скрининг.
мило ми е што докторот не бил скептик а тоа да, сепак месото си е месо, треба протеин да се внесува од различни извори. Токму затоа и се нарекува суплементација, не треба тоа да биде прв избор како замена за оброк. Со лесно
Кај мене маж ми е замислен ,ја не толку ,он е тој што ми го става црвот...дури беше цел во прашалници после ехо...ама кога ке личи на нешто вика
Во твоја недела се развиени ама не толку за да се како бебе од 38-40 недели. Види на нет какви се раѓаат во таа недела. Како марсовци се реално. Не е битно лицето туку развој на органи и димензии. До крај ке заличи на бебе.
Извини вака, токсоплазма од мортадела? Листерија ајде, ама токсоплазма? Ај не си ставај на душата склет, тост јадев вчера, сендвичи, не знам колку мајонез имам изедено за овие 5м, ниеднаш не сум ни помислила. Олабави се малку не се стресувај за секакви глупости.
Јас до сега два пати имам правено 11 недела сум и имам закажано уште два пати за следните 2 месеци и ми се виде многу.
37недела сум до сега 4 пати имам правено ултразвук кај матична плус еднаш на приватно. Секој месец на преглед одев, ама преку месец ми правеше ултразвук.
И мене така ми знаат да ми се прават. И суви да ми се многу. Ги мачкаш со нешто? Супер ми се од кога ги мачкам цели гради со Еуцерин маслото за стрии.
Jas 4 mesec sum i kaj mene se takvi, mackam pantexol losion. Kolku pomaga neznam, samo cesto mackanje.
Dali vo 28ma nedela osekjate bolki vo dolen.del na stomakot dali.bebeto gura so glavceto pa zatoa.nekoja tapa bolka ili pak pritiska vrz nesto
Нон стоп сум со болки изминатава недела. Долу на коските и од страна кај јајниците. Магнезиум и одмор, ако немаш други проблеми....јас како паничар идам и на др нон стоп. 29 недела сум.
Не е скептик ич, баш и сам ми го предложи после пункција, имав блага хиперстимулација и морав многу протеини да внесувам а месо со зор јадам фала у секој случај