Женички брежена сум 31 + 2 црла бременост супер ми шомина зимам утогестан прелу една ден сега намаливме доза од 100мг за да го прекратам целосно но дрнеска од нигде никаде ми се јави кафен исцедок одма отидпв кај матичната се е добро брисеви рез супер грлото не беше скртаено постелка добра нема знаци плодова вода добро но зошто дојде до исцедоков незнам.. ми зголе инутогестан секоја ден и да се буцкам со прпгестерон депо ако се смири да зимам на една недела 4 недели а ако не сќзапре да зимам на два дена .. малце се плашам макар пто докторкта вика да не паничам ... воа мо е трњта бременост од која првата ми беше предвремен пораѓај во 6ти месец со мртво бебе .. после тоа добив сонче лое више ома 3 годони и искрено мн тешка бременост со него и сега ваа беше се супер до сега на кракќј мораше нешто вакво да испадне се плашам
Тука сум Цтг мирно, плодова има уште малку, мене болкиве ме зезаат, сега имам болки на саат време, па на пола саат, па 40мин ,па пак на саат време. Ме нервира што не се на правилни интервали. Докторот вика да издржиме вака, колку повеќе седи бебе подобро за него било.. не ме прегледа вагинално ич ,не сака да испровоцира породување ми рече. И сега јас се мислам колку вака најдолго може да седам со пукнат водењак Инаку денес 34+5 според менст. Рече бебе околу 2200 тежи. Ама тоа со овие апарати во државнава тешко точно да каже.
@Kate Rina 93 ти пишав вчера и во пп, речиси идентична ситуација како мојата... Се ќе биде во ред, "покриена" си со флостеронот за бебчето. Нема потреба од стравување заради инкубаторот, всушност, веројатно ќе биде на т.н.опсервација и кислородна поддршка заради сигурност. Мојот глушец се роди 2390, со 2020 излеговме од болница, еве сега дечко манекен, љуби га мајка, под казна е Втор пат сам пред зграда го пуштивме, наместо во 14 ч, се врати во 14.45 ч Уживај, лежи, одмарај дури можеш
Ме расположивте женски Фала ви. Јас се трудам да не сум досадна ама нема друго што да правам, плус се во ова ми е паметот. Јас сакам одма да се породам и раат да бидам, ама немаа
Како одма Рековме секиј саат во меше значи многу за бебето За зреењето најубаво е да поминат 72 часа Верувам дека ако не добиеш болки и напон за 72 часа ке те породат од зреењето
Сега една сестра прашував вика ако е мирно цтг и има вода, иако е напукнат водењакот може неколку дена да седиш вака. А кога ќе снема скроз вода тогаш ќе те породи Готово се одјавувам до вечер, претерав овде
Да, се движам, не ми рече да не се движам. Станувам по потреба. Не ми е тука паметот за да читам. Дремам на камера со моите, малку овде,малку инста ,тик ток
Јас сум при крај со подготовките. Е сега каков топломер да земам? Имам дигитален на чико ама сознам како на бебе ќе мерам темп со него
Тој што е бесконтактен или обичен? Ако е обичен исто како кај нас што мериме, а за бебе може и ректално само се намалува 0.5 степен.
Јас сакав да земам бесконтактен, прво е скап, а и сите ме предомислија. Планирам да користам дигитален на микролајф, му треба една минутка и е точен. Во газе, претпоставувам.