Добар ден и од мене.Јас денес дека Голема Сабота, малку сум вредна,мм чисти, ајас помагам Си ја наместивме спалната со нова прекривка, исти бои како и креветчето,и мн.е убаво Сега седнав ,се заморив, доста е ,инаку имам повеќе исцедок денес, ама нели нормално е .... @galapce, драго ми е што немаш болки, уживкај ,чекај екипа, те поддржувам за секој збор за форумов... @mariz, криво ми е што те вратиле, измачување е и мислење, незнам зашто кога ја гледаат ситуацијата,не ти предложат царски,знам несакаш ама ќе се олесниш ...Јас па чекам да ми предложи др.царски Имајте убав ден! Поздрав и до @Ivanushkaa, која сега си ужива со бебето, едвај чекам да пише нешто повеќе
Ти како мене Јас додека бев бремена исто при крај потајно сакав царски некој да ми спомне.Не за полесно да ми биде него од пусти страв.На крај бидна природно со брзина на светлината родив.И за 3 часа на нога бев
Ете ме сфаќаш И јас свесна сум дека по царски има јаки болки, ама некако спремна сум тие болки да ги трпам...пусти страв, паника.Така да, во вторник ќе му спомнам на докторов,јас му спомнав, ама тој вика ај да почекаме
Mariz i ti kako mene izgleda imas dlaboko grlo a baska i zapecateno,pa zatoa nemozat da ti go dofatat. Se smeam bozemski ama iskreno od prsti i spekulum mi se cini deka uplav imam veke. I jas joy potajno na carski se nadevam,da znam deka sinko e dovolno zrelo ke stiskam palci za uste deneska ama sepak ostavam na Gospod,bez izrazuvanje silna zelba. Uste edna rabota mislam deka ne ja spomnav(oti za se ispoveduvam veke pa i moze i po poveke pati) Vo Skopje po dvaeset doktori,sestri imas nad glava koga ti brcaat,ne gi brojam studentite,ama grloto ne mi go ispraa.Toa sto mi se dopaga kaj ovdesniot doktor e toa sto koga i da te gleda pod spekulum,obavezno ti go pere grloto.Znaci taze prani sme
Искрено некогаш лежејќи,си викам да си чекам болки може лесно ќе поминам, ама тоа ,,може,, и се знам себе си ,кога ме прегледуваат сум стегната, а не па пораѓај...Ајде,здравје,како треба така ќе биде...да не ја заморувам сега психава и со тоа,многу ќе и дојде
Abe mene maticnata na pocetokot mi spomna kako lele kolku si golema a kolkicko grlo na matkata imas i togas ja prasav sto znaci toa i ona rece epa malku potesko kje se otvaras (toa potesko izgleda znaci ic), so dve krvarenja jas ne sum voopsto otvorena, vecer kje si baram bigami da me zadrzat, maka mi e vekje kako covek bez dusa sum, ne mi se ni zbori so lugevo okolu mene.... Taa doktorkata pa zapnala do vtornik da cekame, sea 7 dena ne se otviriv vo Vtornik sigurno kje se otvoram.... Baska i dvajcata doktori bez oset prsti mi pikaa, toj deneska osobeno so edni race ogromni...
Epa eve i ja da se pofalam si rodiv kerkice i toa prirodno i bez anestezija gospod zdravje da i dade na dr Magzunkova od GAK. A celo vreme vikav jas bez anestezija ne mozam ama ete se pomina za tri saati stanav od krevet. E sega normalno boli i posle ama se za bebus.Vi posakuvam na site sto pobrzo da se olesnite lesno ko mene i zdravi i zivi deca da si rodite.
I da si baras @mariz .So ke te setaat samo natamu navamu,tamu barem ke se osekas psihicki posmireno i ke pospies kade kade podobro od doma. Ne deka e sjajno vo bolnica ama psihata ke ti e pomirna. Cestitki @menelele ,da e ziva i zdrava malata guskajte se a bolkite do utreke gi nema.
@espana abe preeska nesto si zborea megu sebe, kao dali da i kazeme ili ne? Sto sakaa da mi kazat neznam, prvo mi rekoa dojdi na CTG porucek, a posle dojdi prikvecer... Edno vreme i dali da ja zadrzime, kje ja staime tamu so antena -.- Sto im znacese toa neznam, znaci krajno bezobrazni se... Baska koa tresna doktorot 4700g ti e bebete, kako be koga pred dva dena 3500g bese... Mu vikam kako kje go rodam tolkavo? eh vidi kolkava si golema, pa golema sum ama neli ne se otvaram... Breeee ludu doktori..
Taka e nema prvilo i nie ne mozeme da kazeme sto i kako treba cim ja rodiv bez anestezija mislam mozat site. E sega jas so 6 prsti otvorena otidov vo bolnica i za 4 saato se porodiv. Ajde so lesnoooooooo
@mariz, катастрофа е односот на докторите,срамота,наместо психички да те опуштат,тие ќе те потресат...лудаци...и убаво вика @galapce, подобро да те задржат, не е сјајно во болница,јас кога крварев лежев и некако мн.посигурна се осеќав таму, дома се на штрек ...
Fala vi na site na ubavite zborovi, site sto cekate da si se olesnite i da si rodite zdravi i zivi bebuvcinja i vie da ste super posle toa @menelele cestito i zivi, zdravi, srekni da ste site zaedno i se najubavo Jas inaku deneska sum podobra....za mene carskiot e strasna opcija, bez razlika sto neznam za prirodnoto kako e no vcera bev tolku izbezumena od bolki mislev poluduvam...no da ne gi plasam majkite sto sakaat carski se se izdrzuva za bebush poleka poleka se oporavuvavme, bebenceto e dobro si gubi na kilaza na pocetok, dodeka ne pocne ubavo da jade, no super si e malku antibiotik prima za infekcija no ne e strasna..... Pozdrav od srce do site i stegnete zabi vredi
Inaku fala bogu sto ja ima i taa opcija, pa zaradi nea sme zdravi i zivi i jas i sinceto i predobrata i strucna doktorka Simonida Kotlarova i celiot nejzin tim...... za borbata so cickanje heheh od doma ke vi pisuvam zdravje
Cestitki za novite bebusi, da vi bidat zdravi i zivi, samo radosti da vi nosat sekoj nov den @menelele kako ja zakaza Mandzukova? Kaj nea li odese i porano ili ti se pogodi taa na smena? Slusnav mnogu ubavi zborovi za nea, ponatamu kje mozam li bas kaj nea da zakazam pregled? I ako znae nekoja druga neka pise
@menelele @Ivanushkaa Честитки! Да ви се живи и здрави бебињата. Следни мамички т.е бебиња за месец Април: Април mariz 04.04.2015 eleni27 05.04.2015. Mandarinka 16.04.2015. zazarsko 22.04.2015. melisita 22.04.2015. espana 25.04.2015.
Јас уф уф...од црква се одвлеков по дуќаните и се награбав бебешки работи. Се погодија бои, дезени, модели, големини и не можев да оддолеам.