Aj da prasam i tuka zasto ste poaktivni. Denes bev na pregled, bebeto super, si odgovara na nedelata (so dva dena e ponapred) ama doktorkata mi rece deka postelkata e nisko. Rece se somneva na placenta previa, no seuste e rano za takva dijagnoza. Cervix e super, 33mm.Utre 16 +0, ako ima nekoja trudnica so niska postelka neka mi pise. Inace nemam nekoi bolki, osven onie normalni vo polovinata i slabi grcevi (odvreme navreme) vo stomak. Fala mu na Gospod dosega krvarenje sum nemala, a doktorkata mi rece deka moze da se javi i da ne panicam. Koi se rizicite od niska postelka? Sto vsusnost znaci toa?
Жени да ве прашам како почнуваат контракциите, мора да се на точен интервал? Веќе еден час имам некој не многу јаки болки во долниот дел на стомакот, како линија ги осеќам да боли. Пробувам да мерам ама не се рамни, ме заболе некои 5 мин па прекине 2-3 мин, после ме боли 2 мин па ги снемува 5 мин или ептен послаби се. Лажните ги имав неколку пати ама не ме болеше, повеќе беа како стврднување. Ова боли издржливо и страв ми е да не се вистинските. Пиев сега магнезиум и парацетамол и чекам да видам дали ќе се смират. Како што минуваат неделите и при крај сум, се повеќе паники имам
Toa e mnoogu rano za da se kaze plancentna previa postelkata sega treba da se kreva nagore kako sto ke se kreva bebeto, jas sum 28 + i niska postelka "plancentna previa marginalna" doktorot mi rece deka uste e rano da se kaze plancenta previa deka uste ima vreme da se krene a ne pa kaj tebe vo 16 nedela, a jas koga prasav sto znaci toa sto ako taka ostane doktorot vo sistina mi rece poragajot ke bide carsko nema da bide priroden isto mi go kaza i maticniot pa jas si vikam kako i da e samo se da e vo red so bebceto voopsto ne se plasam dali e carski ili prirodno sekako neznam ni toa ni toa kako e prva bremenost mi e
Имав ниска постелка и дел од неа го покриваше грлото на матката.Има време до 28 недела најчесто се качува нагоре.Мене ми рече превентивно да пазам да не кревам тешко и да немам односи.Сега сум 28 недела се сине супер без никакви забрани.
Од каде ги купивте бибс цуцлите? Во зегин гледав на нет ги има кај нив, а во две аптеки бевме ги немале. Фала
Вистински се ако болката од стомак се префрла накај кичма и обратно Јас сабајле такви болки имав како ти што кажуваш и тоа јаки само доле кај стомакот. Од 5 до 11 часот, на цтг не покажа контракција, докторот ми рече не се овие породилни
Zdravo Da mi predlozite nekoj dobar doktor maticen bidejki ne sum zadovolna od segasniot... vi blagodaram
Jas sum od Stip no ne e problem i da e Skopje vo bilo koja naselba samo da e dobar/a doktor/ka bidejki ovoj sto mi e sega ako ne go prasam ne kazuva niso samo se e vo red i pregled za eden mesec... sama si prasuvam sto me interesira ....
Во Струмица тие Маџункови? Тој Органџиски нели работи како матичен? Зар до толку нема доктори во Штип? Која недела си?
Штом си од Штип, мене бременоста ми ја водеше др. Влатко Данков. Од него сум задоволна, од син му онака Исто имам другарки кај др. Виолета Ефтимова мислам дека се викаше, задоволни
Organdziski e privaten ne raboti kako maticen mada i kaj nego edni zadovolni edni ne ... iskreno sekoj so svoja prikazna ama jas momentalno ic ne sum zadovolna 21va nedela sum pravev vtor skrining... bukvalno gledase merese se e okej mi rece ... go prasuvam a krv ne treba da ispitam? Mi vika pa da ispitaj .....
Mojot maticen e od berovo predobat doktor poln so znaenje se ubavo mi objasnuva bez da prasuvam duri i ako imam nekoj problem vednas znae sto pred nekoj den imav strasna bolka od tolku ispituvanja samo toj mi kaza da gi proveram bubrezite i navistina toa bese pricinata za bolkata, dostapen e vo sekoe vreme za nesto itno mi ima otvarano duri i nedela samo da me pregleda. Jas sum od kocani i kaj nas nema dobar ginekolog od D-R Mile sum prezadovolna... Ama go ispofaliv ke misli nekoj deka plata zimam od nego
Dzvonev i kaj Violeta ne se javuva zakazav za utre vo sistina kaj dr.Kornelija ke vidime sto ke kaze taa cisto onaka sakam da odam i da mi kaze sto kako e ne samo se e vo red ...
Фала ти ме смири малку, не се јаки моите. Лежам сега белки ке поминат, во вторник имам цтг, белки ке ми издржи психа до тогаш. Ти како си? Сеуште многу ти истечува или ти се намали?
Абе прашувај си. Мене Влатко ми викаше се е во ред нели ама јас сум 12 години кај него и го знам како функционира и го уништував со прашања за се и сешто
Здраво другарки,да се пријавам и јас,скоро се спремив за бебе,купив количка,исправ алишта,пратив килими на перење,кога ке отидам во болница ке кренат и ке дојдат жени да исчистат, спремив креветче и треба уште да доперам некои работи, играчки. Деновите ми летаат некако,едвај чекам да се породам веќе.Инаку уште не сум решена каде ке се породам,бев и кај Ана на преглед,и сум презадоволна од неа, детално ме прегледа,ми објасни се убаво,ми рече дека кај резот се истенчува веќе ткивото и дека не е пожелно да ми пукне водењакот или да почнат контракции да не настане пукнатина и да се закомплицира,според неа најкасно до 38 недела треба да се породам.Бев и во Систина,искрено за пристап и објаснување Ана повеќе ми се допадна ама и Димчев си знае што гледа иако не објаснува многу.Е сега кај да одам се мислам, од клиника ми е страв да не ме породат кога ке ја нема Ана да не се случи нешто да мора поитно да ме породат како минатиот пат,незнам тој стрес како би го надминала.Имам време да размислам викендов,на крај ке фрлам ждребка изгледа.Битно добро се чуствувам, поенергично,побрзо ми минуваат деновите и не мислам на болки,не дека не ме боли ништо.Само да не се закомплицира на крај, до сега 2 пати раѓав 2 пати трауми доживеав, ваљда сега ке ме поштеди Господ овој пат и ќе помине се како што треба.Блиску сме до финале веќе, мислам дека 9год поминаа а не 9 месеци.