Нормално е, телото сега веќе бара повеќе одмор и имаме се помалку енергија. Забриши малку, легни, па забриши, па легни. Само така успевам да завршам нешто по дома
Јас се паничев за токсо. Инаку дали дава симптоми токсоплазмоза, бидејќи на нет прочитав дека можела без симптоми да помине, а кај плодот да направи проблем. Значи тоа ме интересира, дали заразената трудница има симптоми? Правев јас во прво тромесечие торч тест, негативни беа резултатите. А сега се паничам за две изедени парчиња мортадела.
Сто пати ќе зажалам што пишав на другата тема за ова, значи нема ништо олабави се. Од мортаделата може само листерија, а да го закачеше тоа верувам дека досега ќе знаеше пошто симптомите се висока температура, пролив и повраќање.
I jas vo mala panika.Mi se pojavi kako zelen lepliv iscedok na hartija,no toa se sluci samo ednas.Posle toa sekoe naredno odenje vo wc sekretot e cist.Nemam nikakvo prckanje,cesanje ili mirizba,no strav mi e da ne e nekoja bakterija.Ponedelnik zakazav za bris,a do togas maticnata mi dade vagnaletli preventivno da gi stavam.Dali ima nekoj slicen vakov slucaj ima mnogu denovi do ponedelnik…..
И јас вежбав пред бременост пилатес ама после заради крварења во првиот триместар ми беше заврабето вежбање. Сега, фала Богу сè е во ред (пу пу да не се урочам) ама почнува да ме боли кичмата, веројатно почнува да тежи бебка па сакав да почнам со нешто. Не знам колку е безбедно од дома да вежбам, дека бремена, не заради нешто друго, си викам може подобро да сум под надзор.
Сé ми е јасно, а уште повеќе на веќе пензиониран специјалист по микробиологија со паразитологија, ама веројатно погрешно мене си ме означила наместо членката која се исплашила дека може да добие токсоплазмоза од сендвич со мортадела, за што нема шанси, освен ако не е направен со мачешки гомненца. Мислам дека и неа и е јасно, ама сепак и требаше утеха. И одговорив доволно, да не ја плашиме понатаму со бактерии и паразити, оти очигледно е дека внимава дури и повеќе од потребно
Девојки дали на некоја од вас ви се покавила настинка у последниве денови? Јас имам константно кивање и течење на нос. Други симтоми не..
Готово маж ке купува па во микро ќе топлиме. Цела бременост за ништо не сум била стрвна ама ова кога прочитав крај
Мислење за резултативе? Матичната рече хематокрит намален - анемија. Искуство некоја 27 недела сум,фала однапред
Pritisok nizok cel den 99/55 glavobolka tupa. Sto da zemam da go potkrenam malce? Ili da si legnam? Da ne napravam poloso.. Sekoj sovet e dobredojden
Mesinja pomos baram, denes me fati pak dijarea mozi 6 pati imam odeno vo wc od sabajle (dali e mnogu toa se plasam) se imam napieno linex forte 2pati pred legnuvanje uste ednas ke se napijam, prasanjeto mi e dali e mozno nesto loso da se napravi 27 nedela sum? Plis help oti zbesnuvam od mislenje i od citanje po forumi