Voda pijam mnogu po cel den, kafe samo edno vo denot i toa sabajle vo 7. Sega ke se napijam malku koka kola i ke vidam kako ke e. Kasnav edno lebce so pavlaka i sol staviv odgore. Da ne pijam kafe sega, dezurna ke bidam cela nok
Симптоми не дава, ама рековме од мортадела немаш добиено токсоплазмоза, а и тест си правела и сега релаксирај се.
Се осеќала некоја друга нервозна пред скрининг во 20та недела? Ќе бидам 20+5, не можам да дочекам вторник. Што да очекувам? Треба некое посебно спремање?
Анемија? И мене другпат ми бил намален, а железо и хемоглобин во убави вредности, па никој не ми рекол готово, анемија. Е сега железото ти е намалено, а хемоглобинот ти е таман. Нека кажат и другиве, можда и не се разбирам доволно.
Торчот беше пред месец дена, а сега пред една недела јадев мортадела. Ама готово, ќе си ќутам. Разбрав.
Jas sum nervozna pred sekoj pregled, ama den pred pregledot prethodno ne. Eve sega naredno sum za 4 nedeli, i vo momentov sum ok so toa. Vcera bev na pregled i isto kako tebe, nervozna i nokta ne spiev. Valjda normalno e. Ti vtor skrining ke pravis? Jas imam pregled 20+0 i posle mi rece vo 24ta nedela. I sega neznam dali vo 20ta ke bide skriningot ili posle vo 24ta
Sorry можеби направив грешка во означување не сум стручна, пренесувам само што ми кажале кога јас го правев тестот, без намера да плашам некој. Затоа и реков дека мислам оти нема простор за паника, само позитивно
Јас би одела Систина на твое место. По толку трауми на ГАК не би стапнала. Налет пари. Ана ја познавам и сестра и исто, педијатар е , прекрасни особи се , башка што Ана е стручна многу. Убав избор е , ама заради минатото јас би размислувала за Систина. Убаво ти вика маж ти , сепак ваше си е. @Kate Rina 93 честитки мила, живо и здраво
Добра ви вечер милички еве еден апдејт и од мене денес бев на прв скрининг во Систина кај Др Корнелија и морам да кажам дека сум воодушевена од пристапот на докторката ,со бебчето се е во ред за сега ми рече ми личи на машко но не ме фаќајте за збор сеуште е многу рано и не се гледа убаво е сега сакам да прашам што е тоа лакмусов тест? За што поточно се работи бидејќи тоа ми рече да проверам.
Да не е Кумбсов тест? Лакмусов, освен како лакмус хартија за испитување на киселост, не знам за што би служело
И јас прв пат слушам за тоа искрено сега нешто прочитав тоа бидејќи сум со негативен рх фактор нешто со тоа има врска ваљда....
Да, има врска со Рх факторот. И многу е важно да се направи овој тест и заради понатамошните бремености. Еве тука имаш објаснување https://betty.mk/antitela/
Треба да провериш крвна група и ако си “негатив”, да направиш Кумбсов тест и да примиш Рогам инекција во 28 недела.