Здраво на сите, да ве прашам бидејќи имав крварење и на гак ми дадоа упат за да примам прогестерон депо но матичната не работи, кој би можел да ми ја стави инекцијата или да ја чекам матичната искрено не би чекала до пон зашто обилно крварев и ми е премногу страв иако ми кажаа дека се е океј
Инекцијата може да ја купиш сама во аптека и да ти ја стави некоја мед.сестра ако имаш позната. Мене некни на дежурен ме боцнаа.
Нормални се болките, некогаш кога одам и на сред пат застанувам си ги спојувам нозете и стојам по 5мин. Мм вика барем тргни се на страна на сред тротоар стоиме Понатака повеќе ке мава, клоца...
Можеш на дежурен во Јане Сандански или Битпазар ако има, да ги замолиш, ќе те боцне сестра. Мене Јане ми е во близина и кога треба мускулно не ми правеле проблем. Само понеси си и книшка, за да си заверат понекогаш бараат.
А зошто да не се напиеш парацетамол? Или само лежи и чекај да помине болката, иначе што друго ќе правиш. Мене ми е повеќе страв да трпам болка од еден парацетамол. Јас и отспивам и пак не ми проаѓа па пијам парацетамол и магнезиум, некни овде ми го кажаа комбето и ми проаѓа така. Низок ми е прагот на толеранција на болка и не можам да трпам ич.
Доцнам 10тина денови со договорот, ама Pleasure би ги препорачала иако не се на локацијата која ја бараш. Салонот има малку поскапи цени, меѓутоа е чисто, убаво депилираат и внимаваат да ти е комотно, особено ако си во поодмината бременост.
Уффф да се спремам значи А јас и убаво си спиев досега ама сега ем кичма ме боли ем бебе знае журки да прави навечер во стомак, претходно бајче мирно ми беше ноќно време
И јас парацетамол+магнезиум пијам за мигрена. Повеќе ми е страв да сум во грч од болки. Друго што ми помага е гел за затоплување кој го мачкам на слепоочниците за да поттикне циркулација (од оние кои не содржат никаков аналгетик во нив). И се разбира ако е мигрена, темна и тивка просторија.
Ako mi se pogodi za vikend da primam, togas odam do brza pomos, im go davam izvestajot i me bockaat bez problem.
Јас би ти рекла да си купиш дневни влошки, да затвараш нозе кога киваш, дури и вишок гаќи за излегување да си носиш. Не само исцедок, туку на моменти и како помочана ќе бидеш. Од сега па натака, ќе одгледуваш дождовна шума доле. Добре дојде во убавините на бременоста Како одиш при крајот, само да си спремна дека бебе ќе почне да си спие врз нервите, може и повеќе да боли, особено кичма. Решение јас не најдов, цела бременост сум со такви болки. Мене дури ми е страв да не си продолжат болките и после породување. Можам само да те потапкам по рамо и да ти кажам, те жалам. Инаку, ми пројде главата, сум заспала некако, ама сега сум мамурна, како да сум испила литро ракија вчера. Којзнае што ми се деси. Денес со прст не мрдам, ќе си го прележам денот.
Јас па имам висок праг на толеранција на болка. Одам во екстремности. Баш дека спомнав само два пати имам земено апче и тоа затоа што горев и не се симнуваше температурата. Ништо не сакам друго да земам. Претежно се лечам со бабини деветини. Среќа па не сум имала нешто пострашно да бидам приморана и антибиотици да земам. Не прашувај зошто, ни јас немам одговор Веројатно сум за лечење во установа каде што оди број 21 автобус
Кој како му одговара, нема правила тука. Јас па си викам да трпам болка, да се грчам, бебе да осеќа се, не фала, дај парацетамолот. Мали болки и јас ги трпам, ама јас кога имам главоболка тоа е најчесто масивно, со вртоглавици, со гадење, со ризик да паднам на некој ќош, поарно не. Кај мене се од низок притисок.
Добро утро мамички. Јога од сабајле -done Кафе - in progress Него да ве прашам, ви се собира детето на една страна од стомак?. Од сабајле е собрана на една страна и знам зашто си го гледам стомакот..и жал ми е ,се си мислам така ко се собира на една страна ко да бега или се плаши од нешто.....леле овие емоции ме пукаат уште сега... Него , ај да збориме малце за "срамотни " работи.... кога имам оргазам ми се грчи цел стомак и не е пријатно ич....а имам желба еден тон и практикувам барем еднаш двапати неделно...ама.....и вие така?
Molci aman nokeska vo son i jas imav. Jas nemam odnosi, zabraneto ni e od doktor baska i sega so niska postelka ne treba ni da pomislam, a sinoka imav orgazam se izedov sabajlevo da ne napraviv nekoja belja na bebusot, ama pa vo son nemozes ni da kontroliras
Мојов па сака,ја сум таа што се плаши дека ке го повредиме бебушот @Lavica2602 не е тоа ништо,не се важи у сон