Majki jas sum na patoloska, me zadrzaa pred eden saat, ne bese nesto dobro CTGto, inace grloto na matkata mi e mnogu dugacko a tesno, uste nemam vrska sto kje mi pravat, doktorot kaza 3 prsti sum bila izgleda otvorena, ama izgleda... Haha (najverojatno zatoa sto edvaj mi dofati vo grlovo na matkata), da mozese do lakt kje ja piknese rakata Imam nekoi nagoni kako za vo vece, cudni bolki vo stomak, momentalno sum uklucena na ctg pa da vidime dali imam kontrakcii
Мене денес некако ме болат ,ме тиштат јајнициве, а најмногу се плашам кога во нив осеќам болка...Како сте вие мамички , болки?А и бебево денес ми е попасивно...
Sakam da go docekam veligden 12 bebus da bide 12.04 a mamicka e 04.12 ama izgleda nema, imam kontrakcii na 5 minuti, vekje znam deka gotovo nema beganje haha Kako stegaaaaaaa leleee, mislam deka nekoj mi go tegne stomakov
Aj sega nema muzicki zelbi, dosega esvaj cekase, sega pa da go ceka 12 Bas mi e milo sto veke si znaeme deka naskoro ke pises da jademe mekici
Ајде @mariz ќе биде за скоро, само храбро. Јас сум супер, денес генералка низ дома и плус 4 километри пешачење и сега се спремам на гости ќе одам. Апетитот ме служи охохо посебно за благо, така да +12 кила во 30 недела е одлична ситуација . @danichap како си ми ти? нешто послабо те читам, дури се засекирав, ама гледам штом шопингуваш на големо, нема место за секирации. Инаку јас сум иста ситуација, ни чорапчиња немам купено. Ај уште некој ден па се надевам ќе почнам
Ќе си купиш,има време, јас кога влегов во деветти почнав да купувам ,ете сегаимам се...убаво што си правиш генералка, се движиш, секоја чест! А и малку си поправена, јади си, уживкај си
леле... за 2 дена толку нови постови и толку нови мамички... како прво нека им се живи и здрави бебчинјата на Ivanuska i Minelle, i со лесно да помине Mariz... конечно ке се олесни, редно беше...Баш убаво ке си се гушкате со бебчинјата на најголемиот христијански празник , нека бидат благословени и многу срекни! инаку некоја беше прашала дали имаме проблеми со дишенјето, и јас имам, особено навечер, кога ке си легнам, а не сум со затнат нос, преку ден си дишам нормално, а навечер како да ми отечува внатре носот и немам место за воздух, мака мачам и дишам преку уста...32 недела ја терам, и се будам 1-2пати во нокт, наспиена, додека заспам пак се полнам нервоза... а бебчинјата палави, само мрдат, се шетаат како на модна писта, de лево де десно, клоцаат, едното горе во градите, другото доле во слабината, незнам каде попрво ме боли ама не им се давам... си исфарбав јајца, вчера си бев на црква, дури и под гробот се мушнав мора да се движам, докторот рече дека крајниот термин ми е 8 јуни, ама да дочекаат 8 мај, па после и да излезат не е страшно... најверојатно ке закажм царски околу 15-20 мај, ако чекаат до тогаш, за една недела сум на последен преглед, па ке видиме колку се пораснале, иако јас веке мислам дека ке експлодирам, а не сум многу поправена, 10 кг, ама сега само напред ми оди стомахот Се извинувам за долгиот пост, ама морав да надокнадам што ме немаше 3 дена сега чекам mariz да каже дека се олеснила, па да честитаме на останатите имајте срекен велигден, Христос воскресе!!!
Еве сум, ја терам 30 та недела и јас. Предходно бев малку отсутна поради преселбата во новиот дом и немањето домашен интернет еден период. Преку тел. не сум навикната многу да пишувам. Последниве две недели кај мене осеќам драстично менување на состојбата. А шетнам преку ден малку навечер сум цела укочена. Уствари денес укочена и се разбудив ама не дадов слабост и лека полека шеткав. Плус осеќам ми тежи кај вагината па во слоу емошион сум при секое станување и седнување. Навечер 1-2 во веце и осеќам не само тежина дури и болка дека веднаш морам да отидам да се олеснам. Истиот проблем како волшебна со носот во текот на ноќта. Се повеќе ми натежнува некако стомакот. 5 кг имам ставено али тоа не е никаква мерка како се чуствувам. Бавна, успорена, укочена, здрвена....но како што кажав малку по малку се движам и не залегнувам. Многу се израдував на работите кои ги купив. До сега си ги пофаќав. Мариз те мислиме сите тука мила . Поздрави и за сите девојки кои веќе се оелснија...едвај чекам да ги прочитам приказните кои ќе ги споделите.
@mariz Ajde so lesno i celata pozitivna energija ti ja isprakjme... Samo da pomines dobro i da ste dobro dvajcta.
Kje docekam Veligden... Imam bolki celo vreme, so jaki kontrakcii na 1minuta, ama ne sum otvorena, 2,3 prsta od preeska... Mi stavija spazmeks inekcija i mi ja ostavija iglava na mene... E sega cekam uste da mi kazat dali kje se poragjam prirodno ili kje me zemat za carski.. Utre tek izvestaj od mene, no vekje so bebe vo race <3 Fala vi na podrskata, epten se raduvam koga ve citam, me bodrite i me pravite pohrabra
@mariz еве и јас од другата страна на светот ти држам среќа и ти посакувам од се срце со лесно да си поминеш, дали природно или со царски до сабајле кај вас ќе си го држиш бебчето во раце.
@mariz, ја нема подолго време да пише, сега најверојатно си чека да се роди бебето ,да се видат,гушнат, па да ни го опиште чувството
Женички, за многу години да ни е празников, да сме живи,здрави, среќни,исполнети со љубов, мир и благосостојба во душата и домот. Христос воскресна!
Navistina voskresna!!! @espana normalno deka ke bolat i jajnici i site organi.Kako se zgmeceni tie sega Ni se znae jajnik kaj e ni biubreg,ama zatoa pak si znaeme bebus kade e Gospod da i ja dari na site ovaa sreka vo svojata utroba.Na site..
Дај боже @galapce, секој да си осети ваква среќа, а и ние да си ја осетиме уште поголемата среќа, да си ги држиме во раце живи здрави бебушките ...Инаку, знам дека сега е нормално се да боли, ама болка во јајници ми е најстрашна....