Дење ноќе ми е така. Желудникот мислам ке си го изџвакам . Горе ми е скроз. Па и добивам тахикардии од што ми е блиску срце.Јадам ко маче од тежина. Кога ке видам трудници како убаво јадат се чудам како можат...како не им е тешко....
Хахаха месецов имам 4 свадби. 4!!!¡!!!! Се мисла алишта од кај ке најдам...пари па да не зборам .... а тоа што не можам веке да се движам е друго дваесет
Леле ќути со свадбите, август/септември вкупно имаме 6 свадби, нешто откажавме, многу ми е тешко седењето а и проблем ми е облеката, се менува состојбата од недела во недела, мислам не толку во стомакот колку што гледам промена во градите
Немам пролив ни температура, ама ова до сега од ко останав бремена не ми се случило. Отидов и примив инфузија со б6. Ама уште ми се гади.
Не сакам да се паничам за се и сешто, ама посилно е од мене. Се мачам со несоници и сега при вртење од една на друга страна толку лошо истегнав нешто во стомакот баш од десна страна каде што ми се поставени и бебињата (14та недела сум). Ме боли и паничам, има ли шанси нешто лошо да сум им направила? Знам дека е глупо, ама мисливе не сопираат.
Не се грижи, уште си во рана бременост, од истегнување не мислам дека би им направила нешто. Од што сме згрчени и пазиме побрзо би се повредиле ние него ли нешто таму внатре да се случи посклони сме на повреди и истегнувања во бременост заради хормони и олабавеност на телото од истите така да само внимавај на движења ти да не се повредиш и да те боли, бебушките мислам дека се сосема во ред
Фала ти, толку ми требаше само некој да ми каже дека не е страшно. Како на штрек сум цело време. Се напив магнезиум и легнав на една страна, нема веќе мрдање.
Ма само нека ти текне дека некои вежбаат, скокаат, трчаат во 9ти едно вртење не би требало да е толку страшно
Скроз си во право Камо да бевме сите така опуштени, а не да се тресеш на секое боцкање, болка, помрднување.
Zdravo majkii jas 28+ sum do vcera go osekjav ubavo kaj so mrda celo vreme i na stomakot duri mi se poznavase kaj so se tegne, a denes osekjam kako pod papokot da e na bikini zonata pod meseto. Dali ima vrska nesto so postavenosta ili toa e normalno primer da e so gazeto svrteno dolu i da se osekja povekje tamu mrdanjeto?
Си мрда на различни места, јас сум 26++ и го осеќам на различни места кај што си мрда. Веројатно зависи со кој дел од телото мрда па така го осеќаме на различни места, големки се сега па си мрдаат насекаде
Добар празничен ден. 37 + сум и сакам да се породам веќе. Не дека неможам да издржам ама сакам да се гушкам веќе. Големо бебе имам пред 2 недели беше 3200кг. Мм вика во гинис ќе ме имало ќе сум родила бебе 4+ кг па ако шо ќе си го штипкам по обравчињата. Туку засега е свртено како што треба па се плашам да ќе треба стварно царски ако е навистина големо бебе И така ај одам да јадам крофни
Кажи му дали не се сеќира скоро беше срушен рекордот со 7 килско бебе. И кај мене труден ден, после свадба, па и во мртва трка да исполнам ветување на дете...налет. Мислам дека нема да стигнам и криво ми е. Касни и ручек и се касни. И да во кажам нешто у поверење, напраив леб ама забораив да ставам сол, ама не смее никој да знае, само на вас ви кажувам
Мене првото ми е 4400, 56цм природно Меркиве од 35, 36та ништо не значат, нема правило. Мене второто 3500 во 37ма измерено ми беше, а ја родив 40+ со 3800 (неа па итен царски). Како беше тргната, мислев ќе биде поголема од брат и Ама ми созреа постелка и помалку ставаше последните 2,3 недели... Ќе си проценат докторите како треба да биде. Со лесно само
Здраво мајки , 26 недела сум, и деновиве некако послабо го осеќам бебко, не се толку интензивни удари, некако ептен нежни се, нормално е?? Да паничам? Во вторник сум на преглед, ама до тогаш ке ме јаде мисла
Океј. Не спремајте свадба дур сте трудни! Хорор . Ме пукаат хормони, притисок невиден.... Иначе...дали да купам штикли за невеста крем,шампањ боја? Мора да се бели? Нема да ги носам воошто колку да помине адет со девер...па затоа немам бели