Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мериш притисок?

2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    9.254
    Дење ноќе ми е така. Желудникот мислам ке си го изџвакам . Горе ми е скроз. Па и добивам тахикардии од што ми е блиску срце.Јадам ко маче од тежина.
    Кога ке видам трудници како убаво јадат се чудам како можат...како не им е тешко....

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    9.254
    Хахаха месецов имам 4 свадби. 4!!!¡!!!! Се мисла алишта од кај ке најдам...пари па да не зборам ....:?: а тоа што не можам веке да се движам е друго дваесет

4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Леле ќути со свадбите, август/септември вкупно имаме 6 свадби, нешто откажавме, многу ми е тешко седењето а и проблем ми е облеката, се менува состојбата од недела во недела, мислам не толку во стомакот колку што гледам промена во градите:rofl:

На Misskirova и fana им се допаѓа ова.
  5. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Немам пролив ни температура, ама ова до сега од ко останав бремена не ми се случило. Отидов и примив инфузија со б6. Ама уште ми се гади.

6. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Откако исповратив се од мене заминав да примам инфузија и низок ми беше 100 со 60.

7. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Јас си јадев така убаво до денес. Од сега наваму незнам како ќе терам. Многу ми е тешко;(

8. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Не сакам да се паничам за се и сешто, ама посилно е од мене. Се мачам со несоници и сега при вртење од една на друга страна толку лошо истегнав нешто во стомакот баш од десна страна каде што ми се поставени и бебињата (14та недела сум). Ме боли и паничам, има ли шанси нешто лошо да сум им направила? Знам дека е глупо, ама мисливе не сопираат.

9. NoOrdinaryMama

NoOrdinaryMama Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    203
    Не се грижи, уште си во рана бременост, од истегнување не мислам дека би им направила нешто. Од што сме згрчени и пазиме побрзо би се повредиле ние него ли нешто таму внатре да се случи :) посклони сме на повреди и истегнувања во бременост заради хормони и олабавеност на телото од истите така да само внимавај на движења ти да не се повредиш и да те боли, бебушките мислам дека се сосема во ред :D

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Фала ти, толку ми требаше само некој да ми каже дека не е страшно. Како на штрек сум цело време. Се напив магнезиум и легнав на една страна, нема веќе мрдање.

11. NoOrdinaryMama

NoOrdinaryMama Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    203
    Ма само нека ти текне дека некои вежбаат, скокаат, трчаат во 9ти :D едно вртење не би требало да е толку страшно :D

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Скроз си во право Камо да бевме сите така опуштени, а не да се тресеш на секое боцкање, болка, помрднување.

13. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    155
    Zdravo majkii jas 28+ sum do vcera go osekjav ubavo kaj so mrda celo vreme i na stomakot duri mi se poznavase kaj so se tegne, a denes osekjam kako pod papokot da e na bikini zonata pod meseto. Dali ima vrska nesto so postavenosta ili toa e normalno primer da e so gazeto svrteno dolu i da se osekja povekje tamu mrdanjeto?

14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Си мрда на различни места, јас сум 26++ и го осеќам на различни места кај што си мрда. Веројатно зависи со кој дел од телото мрда па така го осеќаме на различни места, големки се сега па си мрдаат насекаде:)

На Freckles., oblace1 и Mart3 им се допаѓа ова.
  15. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    2.751
    Добар празничен ден. 37 + сум и сакам да се породам веќе. Не дека неможам да издржам ама сакам да се гушкам веќе. Големо бебе имам пред 2 недели беше 3200кг. Мм вика во гинис ќе ме имало ќе сум родила бебе 4+ кг па ако шо ќе си го штипкам по обравчињата. Туку засега е свртено како што треба па се плашам да ќе треба стварно царски ако е навистина големо бебе :D И така ај одам да јадам крофни :sun:

На Eli23, ivance.., fana и 8 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.053
    Допаѓања:
    110.788
    Кажи му дали не се сеќира скоро беше срушен рекордот со 7 килско бебе.

И кај мене труден ден, после свадба, па и во мртва трка да исполнам ветување на дете...налет. Мислам дека нема да стигнам и криво ми е. Касни и ручек и се касни. И да во кажам нешто у поверење, напраив леб ама забораив да ставам сол, ама не смее никој да знае, само на вас ви кажувам :D

На sweet.woman, H.VAGA, Lavica2602 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.902
    Допаѓања:
    18.788
    Има големи бебли овде, некои и природно родени, ка заборавив членката 4500 природно родено. :D

На Lavica2602 и perlaa1 им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.780
    Допаѓања:
    77.145
    Мене првото ми е 4400, 56цм природно :D Меркиве од 35, 36та ништо не значат, нема правило. Мене второто 3500 во 37ма измерено ми беше, а ја родив 40+ со 3800 (неа па итен царски). Како беше тргната, мислев ќе биде поголема од брат и :D Ама ми созреа постелка и помалку ставаше последните 2,3 недели... Ќе си проценат докторите како треба да биде. Со лесно само :)

На perlaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Здраво мајки , 26 недела сум, и деновиве некако послабо го осеќам бебко, не се толку интензивни удари, некако ептен нежни се, нормално е?? Да паничам? Во вторник сум на преглед, ама до тогаш ке ме јаде мисла

20. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    9.254
    Океј. Не спремајте свадба дур сте трудни! Хорор . Ме пукаат хормони, притисок невиден....
    Иначе...дали да купам штикли за невеста крем,шампањ боја? Мора да се бели? Нема да ги носам воошто колку да помине адет со девер...па затоа немам бели