Денеска полни 38 недели Како ми беше турбулентна првата половина од бременоста, не очекував воопшто дека ќе стигнам да одбројувам денови до краен термин, се молев само да стигнеме до 9ти месец. Ама на бебушка моја изгледа и се уарни во меше Последните недели мислев дека ќе бидам во panic mode и ќе трчам на цтг за секоја ситница, ама до сега ете не сум осетила потреба да одам освен на договорените Тоа што почна да ме фаќа истовремено и возбуда и страв од самото породување е друга тема на муабет, ама веројатно и нормално е Септемвриска екипа, спремни ли сме?
Само што се враќам од преглед. Бебе во ред, одговара според неделите. Полот не ни го покажа се криеше со ножињата, Др рече му личело на девојче, според што незнам. Друго, цервикс ми мереше затворен е, е сеа мм не се баш 33мм беше, Др вика не е страшно, не е сјајна должината ама не ни опасно. Ме загрижува мене сепак. Што мислите? 16+6 сум.
Вагинално или абдоменално ти мереше цервикс ако е абдоменално не е скроз точно можи повеќе да тие и плус ти бил затворен не се секирај.
Здраво девојки, дали некој може да ми го протолкува сликичево ? Според менструација требаше да бидам 6та недела но докторот ми рече според резултатите изгледа сум зачнала подоцна, сеуште не се гледало ембрионче и срцева реакција
Jas isto, se vrativ na stara kilaza ama konstrukcijata mi e smeneta. Site mi vikaat deka super sum bila, ama jas ne se sakam
Јас ке го скршам само нека одобрат,утре влегувам во 37 недела и доста ми е веќе,сакам да се породам што поскоро
Јас на преглед во петок немав ништо, направив бета имав бременост, понеделникот веќе имав во матка сакус. Требаше за 2 недели контрола, ми закажаа порано дека требаше одмор да зимаат и отидов порано и имаше срценце.
Мислам дека веќе сите сме нестрпливи и едвај чекаме да бидне Потполно те разбирам, и јас си викав да стигнам до 37ма и одма сакам да се породам, ама дека ме чекаат прво за природно, па нема како да се договарам со доктори