А од кога ви се појавија овие болки? Јас почнувам да се плашам дали е нормално од 30 недела на станување, седнување и од малку шеткање не само да се укочувам туку и болки во вагина/јајници.
Да. Одамна зголемив на 375 денски, 150 навечер. При многу лоши денови и навечер пијам од 375. И покрај толку магнезиум се будам навечер од спиење дури од болки и грчеви во мускулите на нозете.
Јас од време на време осеќав тапи повремени болки во јајници, бев на преглед и докторот ми рече дека е нормално, бебето тежи, матката се подготвува, и тоа е дел од лажните контракции, не е рано ,не грижи се.Јас пиев два пати магнезиум директ од 350,и по препорака од др.кога ќе ме заболеа шумлива калциум.Ми кажа во тој период фали калциум на организмот.Слободно земи си, мене мн.ми понагаше.Е сега во 39 недела може ме болат од тоа што бебево ме стиска долу или пак кај и да е ќе дојде Денот
Dani mila,da ne izigravame doktori mada ednas ti odgovoriv,normalno e. Baska ti kako sto kazuvas,mnogu se dvizis. More ke osekas i peckanje vo predelot na vaginata,koga ke udira bebus vo besikata. Ke osekas i kako grcevi dur odis vo wc.Ne daj boze i pojava na hemoroidi. Citaj za bremenosta niz nedeli na moe bebe,no po nase smetanje,tamu pisuva skoro se od opstite promeni na teloto i organizmot.I za majkata i za bebeto. Ete i sama primetuvas deka koga se dvizis poveke bolki imas.Baska imas i turbolenten period so preselbava.Pocasti se pocesto so miruvanje,ama obavezno. Sega ke pocne i periodot na plasenje i emotivnost uste pogolema.Ama ti si tolku silna sto se ke izdrzis.
Честит празник на сите идни и нови мамички! Христос воскресна! @danichap ти прочитав и постари постови каде пишуваш за болките. Немој да се грижиш и јас ги имам истите од околу 30-тата недела. Едвај станувам од кревет навечер за во тоалет. Коската под стомакот ме боли. Осетив дење не баш, ама штом легнам изгледа се ослободува малку од тежината од стомакот и тогаш почнува. За магнезиум дали помага немам поим. Пијам по една две Магнезиум Директ 300, па не сум почувствувала некоја промена... Си боли, кога си боли... Ама нели ќе издржиме се што треба? Само се да биде како што треба. Со господ напред, ќе заборавиме на овие слатки маки....
Mamickiii se porodiv vo 6 sabajlevo, Teo neverovatni 4400, dolg 56cm Se porodiv prirodno posle 9 saati maka za otvaranje (za poragjajot povekje vo porodilni prikazni), Hristos voskreseee inace!
Hristos voskrese za mnogu godini devojcinja.ja sinojka vo 1 panika..bebe se razmrda nesto mnogu duri se isplasiv..imav nagn za vo wc, a nemam bolki , se olesniv i posle mi bese strav da zaspijam.mislev dosol denot.vikam sto tolku se voznemirilo bebcevo.denes ke odmaram i utre da stasa vtornik.
@mariz Cestitki! Da e ziv i zdrav maliot Teo, se najubavo. Bas praznicno bebce. Mnogu se raduvam za vas i sto se pomina super. Sega guskajte se so tvoeto sonce.
Fala mamicki Site sto cekaat, so lesno da si docekaat <3 i site sto skoro rodile, so lesno da se oporavat Jas seuste ne sum stanata od krevet poradi zelezoto nisko, im se onesvestiv No kje me bide za nekoj saat, pa i bebus da si go vidam
ti rekov jas deka ke doceka 12ti neka e ziv i zdrav i golem da raste,bas se raduvam sto se pomina vo najdobar red. poleka poleka se ke bide,guskajte se i uivajte. vi prakame mn baknezi jas i rayan
Hristos voskresna! Gospod da dava decinja na site sto si sakaat, a na site taze i idni mami so lesno. Mariz da e ziv i zdrav sinot i golem da raste a ti cuvaj sila ke ti treba Za site sto cekaat da se porodat ako planirate doma da pominete del od bolkite mn pomaga topol tus revisi i ne se osekaat ili topli oblogi so peskiri!
вистина воскресна!!! честитки, се породи на најголемиот христијански празник, да е живо и здраво и многу среќно!!! ајде сега гушкајте се и уживајте
@mariz, ете го дојде Тео на најубавиот ден.Да е жив, здрав и најсреќен...Ви посакувам брзо опоравување и чекамеповеќе информации
@mami blue , и јас како тебе едвај чекам вторник за на контрола со надеж дека ќе ме задржат.Денес сум катастрофа, едвај дишам, едвај одам,се ми е тешко да правам...ама ајде уште некој ден....
Мене ме пораѓаше Маџункова и супер поминав. Уште првиот упат за цтг од матичната ми беше за кај неа и после таа самата ми закажуваше следен преглед. Случајно се погоди и кога се пораѓав.
Kade planiras da se poragjas?? Mene sigurno ke me zadrzi dr, takov e planot daj boze se da tece kako sto treba..i da si se olesnime, pa dosta turkame vise jas 39 nedela vlezena
И јас ја терам 39 недела и веќе ми е навистина мн.тешко...Во Систина ќе се пораѓам, а ти? Како си со вагинлен секрет?Јас деновиве, еве денес си имам како водичка, и се трчам во тоалет да не ми пукнал водењакот