Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    1.597
    Фала, така и ќе направам . :l:

На Iris-1234 и ija им се допаѓа ова.
  2. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    3.179
    @Suze18992 Со приоритетен упат во соба 36 појди на Гак. Вчера беше докторка Адела, фина делуваше скроз. А закажи и за на приватно за секој случај. Па ако си завршиш работа на Гак (а мислам ок ќе поминеш) не мораш да одиш приватно.

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас правев прв скрининг кај матичен и плусна ГАК, на двете места исти мерките излегоа и истото ми го кажаа. Јас правев кај Ана Данева на ГАК, ако ја најдеш неа супер ќе поминеш.

4. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    1.597
    Ќе видам да се погодам кај некој од докториве што прави скрининзи .
    Лани ми се погоди некоја докторка набрзина ме откачи .. ќе побарам и врски ако треба .

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Што е многу, многу е.
    Цело време ги покачуваат цените во Систина и Ремедика.
    Меѓутоа да бидеме реални некој си таму гинеколог со 1500 пациенти и апаратура од памтивек, не може да се спореди со еден Димчев, Драшко, Корнелија, Димитров...
    Реално поради докторите одиме на приватно, лично јас.
    Далеку од тоа дека и на ГАК и Чаир нема добри доктори ама се е со молење, тегнење, врски итн.

На macalavica и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  6. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Jas i ti sme so den dva razlika, jas denes 16+4, isto mi zakaza za 1 mesec. Dabroston ne pijam, samo utrogestan vaginalno stavam, sabajle 1x200 i navecer 2x200, depo na 4 dena i kleksani. Mi rece do 18ta nedela ke primam isto se, posle rece moze da namalime.
    @Lina-Detelina

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Во ред е со бебенце се, напредува супер. Ми го мереше цервиксот Др, рече дека е добро затворен, но должината рече не е сјајна 32мм, во книшка запишал 33. После па рече во ред е, ништо не е страшно. Да продолжам со дабростон, за еден месец пак контрола, па втор скрининг, здравје.
    Полот моето срамржливо сонце не сакаше да го покаже. Го криеше со ножињата меѓуножјето, но на Др му личело на девојче, според што незнам. Така да пак не дознавме, наредно рече битребало да ни покаже.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    So prioriteten upat pev jas minatata nedela. Po nekoe pravilo trebashe dnevnica da mi dadat vo 9 dojdov vo 14:30 me primija. Samo so termin nikako so prioriteten

9. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Јас денес 17+0, влегувам петти месец.
    Знам дека сме блиску и затоа ме утеши и со тоа што ти го кажала Др. Ако бил страшен цервиксот ќе не викнеле сигурно на почести контроли. Само Бог да е со нас.

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Zosto dolzinata da ne e sjajna?

11. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Не знам, така рече прво кога го виде, после кога го измери рече 32 мм не е страшно, добро е. Ама ете твојата Др вика дека е супер таа должина.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.014
    Допаѓања:
    110.631
    Хелоу мешиња!

Дојдов дома од работа од еден исклучиво турбо ден и лежам на грб го чекам принц пиле мамино да клоцне, да се јави. Си викам што чекаш Ангело, не паднал ноќ па да клоцне, тоа кај нас само навечер се дешава, пред спиење, ноќна птица на мајка. Синоќа и во сон мрдаше, сонував кошмар па многу мрдаше. И он се уплаши.

Од пропратен живот, освен бременоста, броиме денови веќе часови, да дојде 1ви септември, бато ќе биде прваче маче пресно колаче. Многу сме среќни, ни се падна учителката што ја сакавме, со омилените другарчиња од група од градинка, пресреќен е. Ова била најубавата година, ќе бил ем прваче ем ќе се родело бебето, многу бил среќен. Денес ќе се пегламе, ќе се дотеруваме за четврток, мислев да го однесам и на шишање, ама па убав ми е со фризурчето, ќе го оставам да биде така, ќе го шишам после. Убав на мајка :D

На Lina-Detelina, Ano, Nela_21 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Da, ne samo so rece tuku koga merese izvika : ohooo super
    Ke lezime, ke odmarame poveke do nareden pregled
    Mene pred malku mi se javija od kaj maticniot, od utre ke odal vo penzija i da si baram nov :swear: se prenervirav. Boleduvanjeto mi e do utre, pa od 1vi mi treba novo i od kaj nov maticen. Sreka ja poznavam edna doktorka pa i zvonav da me zapise kaj nea,ama neznam kako ke sorabotuvame zasto mene maticniot mi bese cista formalnost za dokumenti. Ovaa sega dali ke prifati taka neznam, epten se iznervirav. :punch:

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    1.560
    Само за да ве утешам еве гледам во мајчината книшка и кај мене бил 33 мм во 16 17 недела сега како расте плодот се качува нагоре и цервиксот се зголемува последна контрола ми е бил 41 мм, така да супер ви е цервиксот не е добро да е 28,25 мм сега вака е супер уживајте во бременоста и не си правете непотребни стресови со тие мерки

На Ano, Nela_21, Lina-Detelina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Честитки да бидете живи и здрави

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Со лесно да си имаш убава и школска бременост

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Па нормално е да се чека со приоритетен, прво ги завршуваат тие со термин а приоритетите се на крај. Секаде е така.

18. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    ОГТТ/ГТТ тест се прави само во Авицена Тавталиџе. Треба да си гладна и дур седиш во чекална не смееш да јадеш, вода само по потреба по една голтка. Ако повратиш од глукозата, тестот се поништува и треба да презакажеш.
    Ако одиш со упат преку матичен 36 ден. се плаќа, имаш 2 боцкања, на 0 и на 120 минута. Ако закажеш приватно, се плаќа 450 денари, и имаш 3 боцкања, на 0, 60та и 120 минута.
    Поинаку ги третираат пациентите кои си плаќаат приватно со тоа што трошат 3 реагенси глукоза наместо 2 за тие со упат што се. Само тоа е разликата во боцкањата. Дали ќе си платиш 36 ден. Или 450 ден.

19. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Normalno ke e vo taa guzva ako odish za izveshtaj, ali ako odish za skrining.... ne fala. Kako na traka gi pominuvaat ti lezish nad glava ti stoi druga zena.

20. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    3.179
    Веќе и кажале дека нема термини, затоа реков со приоритетен да појде. Ќе почека ама бар ќе заврши работа. Инаку јас 2 пати со приоритетен бев и се изначекав, знам што зборуваш :)