Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Denes kaj mene nosi svekorot dokumenti za od komsija da produzat boleduvanje gledam pisale da otvoram porodilno bodevanje od 20.09 a ja tek togas sim pred 34g.n i sega Neznam so kako da pravam

2. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.622
    45 дена пред термин е тоа, ако имаш одмор од работа користи или боледување од општ лекар па да искомбинираш некако, па после породилно. Јас одмор користам па здравје породилно ќе отварам :)

На sun995 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    101
    Здраво девојки. Каде освен кај матичната може да се земат брисеви (државно, приватно, сеедно). Нема да биде тука па да си знам опции или ќе мора кај замената да одам. Фала и убав ден

4. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Бев користев одмор неможев да оставам за догодина денови така ќе видам утре со гинеколог и така утре ќе одам за крв
    Фала ти у секој случај

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Мислам дека не можеш да отвориш покасно, евентуално да се договориш на работа да се вратиш некој ден на работа па да ти отвори матичен гинеколог бар уште 2 недели или колку следува обично боледување и да изгураш некако.

6. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    1.559
    И мене така ке ми биде утре треба да го земам решението ама мислам дека и кај мене ке е така планирам да користам одмор имам 21 ден и 6 дена од викенд вкупно 27 и потоа да се договорам за царски затоа што најверојатно ке биде царски или пак ако се смени нешто можам од општ матичен да користам 14 дена,а матичен гинеколог не може ништо да направи не може да ти даде повторно боледување штом е дадено тоа од комисија само општ матичен може

7. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    271

За патолошка, породилно отсуство почнува 45 дена порано, а матичен гинеколог не дава боледување после комисиското, па така јас сум на породилно од август (дека одморот го потрошив на почетокот на бременоста).

На Cloverrrr и sun995 им се допаѓа ова.
  8. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Prvite nedeli da ama poveke na mleko, sega zosto mi se gadi nekako ne ni imam potreba od kafe. Podobro koka kola malku otkolku kafe

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Јас пијам цело време кафе без тоа неможам а и кока кола така така а кога сум сама потретко знам да пијам кафе

10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.373
    Се напив луѓе, а немав пиено откако дознав дека сум бремена. Толку многу ми беше убаво значи не можам да ви опишам. :lol:

На Звездичка30, Doktor F, elenaklasik и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Jas vo ovaa bremenost na pocetokot voopsto nemav zelba za kafe sega pocnuva da mi se vraka taka zelba da se napijam i si pijam po edno popladne ,a vo prvata bremenost si piev po 1 do 2 najmnogu.

12. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    Наздравје :l::hug:

13. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Nazdravje mesko ❤️

14. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Смееш да пиеш кафе. Во листата за исхрана што ја добив од гинекологот пишуваше до 2 шолји на ден може да се пијат. Пиј си ти по едно ако толку си љубител, а страв ти е за повеќе.

15. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.815
    Јас баш си обожавам кафе и пијам по 2 на ден, 1 по доручек 1 по ручек. Мислам без кафе ке го преспивам целиот ден :|

На Alexandrite и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.373
    Здравје да си имате сите. :sun: Не сум некој којзнае каков љубител, ама оваа бременост за разлика од претходната ми е пропратена со сериозно губење на енергија, цело време ми се спие, а морам да бидам сконцентрирана на работа и мислам дека кафето ми помага. Ќе си пијам по една шоља дневно, не се стегам до толку, ме охрабривте. :)

На Звездичка30, Iris-1234, Anturium и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.815
    Иначе да пријавам бев денес на преглед, се е супер, бебче супер напредува и сите мерки одговараат на неделата. На цтг не покажа контракции, веројатно болките биле лажни, па да знаете сите кои ги имате како мене ако поминуваат и се издржливи, ако се на ист интервал и стануваат по јаки наместо да поминуваат можно е да се породилни. Мирна сум сега :inlove:

На Bella_Stella, Cloverrrr и Alexandrite им се допаѓа ова.
  18. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Да си пиеш додека можеш. Јас го пиев цело време, по две на ден ама во помали дози, не цела шолја и убаво ми беше многу. Мајка ми се чудеше како го пијам зошто незе и се лошело во бремености. Ама од 16та и јас го отсакав, ми се гади.

19. Smurff

Smurff Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Zdravo devojki vcera bev na lekar 5nedela sum doktorkata mi kaza deka plodot mi e dobar no sum imala krv vo matkata i mi prepisa dobrostan mi otvori boleduvanje mi rece kolku sto mozam da miruvam dda lezam do 12nedela pa za ponatamu ke vidime. Se konsultirav i so drug doktor istoto mi go kaza.
    Osekam bolki vo stomakot koga se dvizam i koga kleknuvam. Dali nekoja od vas go ima istoto iskustvo blagodaram

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    И јас имав крв во матката, ама мислам дека тоа е од имплантацијата. Јас ставав Утрогестан, вагинално, до следен преглед веќе ништо немав. Не се сеќирај, ќе се среди. Јас не одмарав, напротив, само што немав односи оти така ми рече докторот.

На Smurff му/ѝ се допаѓа ова.