Denes kaj mene nosi svekorot dokumenti za od komsija da produzat boleduvanje gledam pisale da otvoram porodilno bodevanje od 20.09 a ja tek togas sim pred 34g.n i sega Neznam so kako da pravam
45 дена пред термин е тоа, ако имаш одмор од работа користи или боледување од општ лекар па да искомбинираш некако, па после породилно. Јас одмор користам па здравје породилно ќе отварам
Здраво девојки. Каде освен кај матичната може да се земат брисеви (државно, приватно, сеедно). Нема да биде тука па да си знам опции или ќе мора кај замената да одам. Фала и убав ден
Бев користев одмор неможев да оставам за догодина денови така ќе видам утре со гинеколог и така утре ќе одам за крв Фала ти у секој случај
Мислам дека не можеш да отвориш покасно, евентуално да се договориш на работа да се вратиш некој ден на работа па да ти отвори матичен гинеколог бар уште 2 недели или колку следува обично боледување и да изгураш некако.
И мене така ке ми биде утре треба да го земам решението ама мислам дека и кај мене ке е така планирам да користам одмор имам 21 ден и 6 дена од викенд вкупно 27 и потоа да се договорам за царски затоа што најверојатно ке биде царски или пак ако се смени нешто можам од општ матичен да користам 14 дена,а матичен гинеколог не може ништо да направи не може да ти даде повторно боледување штом е дадено тоа од комисија само општ матичен може
За патолошка, породилно отсуство почнува 45 дена порано, а матичен гинеколог не дава боледување после комисиското, па така јас сум на породилно од август (дека одморот го потрошив на почетокот на бременоста).
Prvite nedeli da ama poveke na mleko, sega zosto mi se gadi nekako ne ni imam potreba od kafe. Podobro koka kola malku otkolku kafe
Јас пијам цело време кафе без тоа неможам а и кока кола така така а кога сум сама потретко знам да пијам кафе
Се напив луѓе, а немав пиено откако дознав дека сум бремена. Толку многу ми беше убаво значи не можам да ви опишам.
Jas vo ovaa bremenost na pocetokot voopsto nemav zelba za kafe sega pocnuva da mi se vraka taka zelba da se napijam i si pijam po edno popladne ,a vo prvata bremenost si piev po 1 do 2 najmnogu.
Смееш да пиеш кафе. Во листата за исхрана што ја добив од гинекологот пишуваше до 2 шолји на ден може да се пијат. Пиј си ти по едно ако толку си љубител, а страв ти е за повеќе.
Јас баш си обожавам кафе и пијам по 2 на ден, 1 по доручек 1 по ручек. Мислам без кафе ке го преспивам целиот ден
Здравје да си имате сите. Не сум некој којзнае каков љубител, ама оваа бременост за разлика од претходната ми е пропратена со сериозно губење на енергија, цело време ми се спие, а морам да бидам сконцентрирана на работа и мислам дека кафето ми помага. Ќе си пијам по една шоља дневно, не се стегам до толку, ме охрабривте.
Иначе да пријавам бев денес на преглед, се е супер, бебче супер напредува и сите мерки одговараат на неделата. На цтг не покажа контракции, веројатно болките биле лажни, па да знаете сите кои ги имате како мене ако поминуваат и се издржливи, ако се на ист интервал и стануваат по јаки наместо да поминуваат можно е да се породилни. Мирна сум сега
Да си пиеш додека можеш. Јас го пиев цело време, по две на ден ама во помали дози, не цела шолја и убаво ми беше многу. Мајка ми се чудеше како го пијам зошто незе и се лошело во бремености. Ама од 16та и јас го отсакав, ми се гади.
Zdravo devojki vcera bev na lekar 5nedela sum doktorkata mi kaza deka plodot mi e dobar no sum imala krv vo matkata i mi prepisa dobrostan mi otvori boleduvanje mi rece kolku sto mozam da miruvam dda lezam do 12nedela pa za ponatamu ke vidime. Se konsultirav i so drug doktor istoto mi go kaza. Osekam bolki vo stomakot koga se dvizam i koga kleknuvam. Dali nekoja od vas go ima istoto iskustvo blagodaram
И јас имав крв во матката, ама мислам дека тоа е од имплантацијата. Јас ставав Утрогестан, вагинално, до следен преглед веќе ништо немав. Не се сеќирај, ќе се среди. Јас не одмарав, напротив, само што немав односи оти така ми рече докторот.