Хелоу женчиња. Како сте? Јас веќе два дена имам страшни болки во раце и нозе ,тоа е неиздржливо. Синоќа ја преплакав цела ноќ,око не склопив,само си седев се мачкав со масти пиев апчиња и си плачев. Ништо не ми помогна. Симонида ми ги препиша Но Спа за болки ,ама нешто многу не ми помагаат... Ве молам помагајте зашто ке споулавам. Болки како вртење ,како реума во коски имам. Страшно ме боли телото....мислев дека е од димерите ама димерите се спуштија од 1900 на 1300....незнам стварно...ова веке не е забавно. Иначе ,срекен септември. Месецов ке биде бурен. Се мажам обврски еден тон. Многу нервозна невеста сум само да знаете.....
Mamicki dali pri kivanje i kaslanje i vie imate bolki vo preponite kaj jajnicite? 15 nedela sum i nekogas koga ke kivnam ako ne sum svitkana me boli
Да. Имав. Правев уринокултура заради тоа, мислејќи дека имам нешто. 3 тона чај од брусница испив. Ништо немав, само од себе си помина.
Женски, фарбање во прв триместар може или не? Нешто друго за замена, некој спреј или што било да препорачате...оти ситуацијата со косата ми е алармантна. Поздрав
Која недела беше, негде накај средина фаќаш? Да бе, ќе пивнам вода, особено ако ми е попразен желудников и одма ми се процесира Јас сум 15та недела.
17ta sum jas. Na kolku vreme odis na pregled? Mene na mesec me zakazuvaat ama nekako mnogu daleku mi se gleda..
Јас пак и се чудам што немам потреба од често мокрење. И ноќе се случува да одам околу полноќ и после без проблем да си спијам до 6:30 наутро. Додуша некогаш и околу 03:00 станувам меѓутоа очекував повеќе
Е па тука сме биле. Која бременост ти е? Ако ти е втора да се потпрашам и тебе нешто. Чисто за статистика моја Мене од претходниот преглед до наредниот ме фаќа 6 недели. Уште точно 3 имам. Осеќаш движења на бебе? Леле луѓе пак осеќам некое топче на лева страна хахахах, јако е чувствово, ко на ролер костер ко ќе се вртиш или голема удолница на пат со кола кога се спушташ, ете така. Стомаков ми е машала пораснат, движења осеќам, се надевам на добро. Уште шеќерот да видам после колку ќе биде. Месец и кусур го немам проверено. Ама со оглед дека ми е втора бременост (за телово трета), затоа изгледа ова ставање килца побрзо. @AngelOfArh така и тебе ти е со килажата така? Пак и да имам гестациски има решение нели?
И јас навечер или еднаш или ниеднаш, зависно ако сум се измочкала во 12 навечер, до сабајле можам, а некогаш и еднаш кун 2 ќе станам. Преку ден повеќе, особено од чај. Со колор шампон без амонијак. Како си ти? Со близнаци си бремена така? Дали се добри, те немам читнато.
Prva bremenost mi e. Jas si bev preslaba, sega nekako kacuvam kg ko od sala a ne izgledam ni mnogu popravena nitu pak se osekam zdebelena. Dvizenja na bebe osekam kako branovi odvreme navreme, ne mnogu cesto.
Не е од сега , 2 месеци ме болат , сега е ептен неиздржливо само. Него ,имам менструални болки , ама онака баш како да ке добијам секој момент,не се јаки ама досега сум ги немала па ми е чудно...океј е?
Денес на боцкања за труднички дијабетес. Резултатите супер, гајле помалку. Ја раситнувам 25та. Пијам околу 3л вода на ден, од кои 1-1.5 е навечер, деца кога ќе заспијат. Во тие неколку часа некоја овошка(актуелни ми се праските) и многу вода, и одам 2-3 пати во веце. Ноќите се за сега мирни, без одење во веце.
Женски, малце покачени димери. Опасни се? Секако очекувам одговор од доктор, во меѓувреме и вие да ми кажете. Шеќерот во ред испадна.