Dani,zaboraviv za magnwziumot da ti pisam.Jas si piev dva pati po 300 na den.A i drugite sto gi znaev isto taka.Nema steta od magnezium.Sto napravi so zelezoto i hemoglobinot?
Ништо. После тие маки што ги видов тогаш не ставам веќе капсула во уста. Зборував со гинекологот а неговиот одговор беше дека може да користам некои чепчиња...уште кога почна да објаснува ставање, вадење на истите, ми стана и самата помисла одбивна и баталив. Ќе чекам наредна крвна слика да видам дали здравата исхрана успеала барем до некаде да влијае на ненамалување. Туку се вознемирив денес. Се напив б комплекс и ме опушти. За беља опаковката ми е фрлена, не знам од колку мг е, дали можам уште едно да се напијам. Или можеби нешто друго што позитивно би ми влијаело.
B kompleks ne veruvam da e steten i da go ima vo preterani kolicini. Jas gi piev na pocetok i dva pati na den. Pij kakao obavezno.Mene hemoglobinot mi se oporavi mi se cini koga pocnam da primam OHB12 i piev sok od kalinka ama domasen.Iscedena domasna kalinka.Bez gram voda i seker.Isto i kakaoto,mada site ovie imaat ist efekt okolu stolicata,osven sto bojata sto ne ja menuva.
maris iskreni cestitki, mnogu se raduvam sto si se olesni na najubaviot hristijanski praznik, i teo go cekal ovoj den, zatoa ne sakase da izleguva od kaj tebe...imam procitano deka decata rodeni na veligden, gi pratelo srekja cel zivot, i se posebni deca... uzivaj i odmaraj, ke ti treba sila, za teo...
@espana Сега мила од тебе чекаме убави вести.... Ти си следна, ајде и кај тебе со леснооооо. Влечите нога на лесно и со убаво, за мене и @galapce ние сме некаде на почетокот на Мај. Како и на сите други мами после нас.
Ајде, дај Боже да биде неделава, да си се олеснам и да си родам живо,здраво бебеушче...па потоа и вие може , немора до крај да чекате ,тешко е
Извинете што ви се убацувам во темава, го прочитав ова на фејсбук пред малку, а дел од децата подоле спомнати и ми се пријатели/познаници кои многу ги почитувам Ве поздравувам сите и ви посакувам на сите тука што поспокојно и полесно да си донесете на свет здрави и весели дечиња За мотивација.
Прекрасно, читам и солзи ми течат...Секоја чест....така си е, да ти речат да лежиш толку месеци ,ќе,,збеснеш,, да не мрднеш со нога, ама вака, мотивот, желбата е многу голема да се истрае до крај, да се види долгоочекуваното.Дај Боже, сите да си видиме, родиме, имаме живи,здрави бебиња...
Mojata profesorka po sociologija so nekakvo srpsko poteklo se vikase isto i imase deca so ovie iminja?! Auuuu
@makedonkamak zdravje Boze i jas moze ke sum denovive izgleda so carski.Kaj i da bev na pregled site mi kazuvaa dvenedeli deka sum plus od posledna menstruacija. Sto znaci,denes polnam i 36ta i 38ma. Jas sum veke pak vo bolnicavaod zavcera,itre e neraboten den i nema tim,eventualno ako resi doktorot da gi sobira od po doma. I taka... Cekame cekame i site si cekame bodrejki se edna so druga niz temava..
Баш убаво јас, ти и @mami blue да бидеме неделава што доаѓа, а па ако се погодиме во ист ден ептен среќа
Да си знаеш дека б комплексот ја прави урината многу жолта и и дава некој специфичен мирис, како слатксто, не знам точно да ти објаснам, да не се вознемириш и да мислиш дека има нешто врска со бебуш. @galapce и тебе и синко ве мислам, така да си знаеш, виртуелна кума ли сум, што ли сум.
@bittersweet ne samo na moeto mese,skoro na site niz temava.Ako ima nekoj ne truden a da pomaga niz temive,ti si prva na listata. Ti si dezurna babica na femina. sweet babica
@galapce Ajde samo pozitivno, neka dava dedo Boze samo zdravje i se da bide vo red. Izdrzi uste malku i da te porodat so carski nedelava, nemoj da se grizis vlezena si vo 9 ti mesec. Tuka negde sme jas i ti so terminite, mislam nedela dena si pred mene so terminot. Bas vcera gledav vo temava- termini za poroduvanje. Ti posakuvam od srce se da bide vo red so tebe i sinceto.
menelele i mariz честитки, да ви се живи и здрави бебушките. Јас сум во среда на контрола, едвај чекам да си го видам бебуш, леле некако многу бавно ми минуваат неделите од преглед до преглед да има како секој ден би одела Некако се приметувам дека многу подгрбавено одам, не дека ми тежи стомакот, дури сега 16+1 почнува да ми се приметува мешенце, ама како стара баба одам подгрбавена
Fala ti @makedonkamak istite zelbi i za tebe od se srce no i za site od temava.I @bella.s e tuka nekade so nas. @Angel.Heart posle 20 ta ke odat pobrgu,a imas vreme tek koga ke odis kako babicka. Sega si uste fidanka.. Ajde kaj i da e ke gi osetis mrtkanjata na bebusot i nema da imas tolku golema netrpelivost za na lekar.