Во однос на плодовата вода нормално е да се намалува при крај. За големина на плод кај што мислиш да се пораѓаш најдобро да го измерат и да кажат може не може природно. Ако треба царски ич да не те мачат.
Доаѓам баш да те прашам како помина на цтг Супер штом има кај тебе нешто на подвидок, кај мене штама е. Прогноза, уште сме имале време според тоа што ме видоа Ќе останам изгледа сама во Септември За вишокот плодова вода не знам што да ти кажам. Отиди си на второ мислење секако, по можност кај специјалист што ќе те породува, ако имаш изберено.
И јас сум во септемвриската екипа, денес 38+2, дај боже да терам до 39 за тогаш закажан царски. Повремено имам затегање на стомакот, ама не во редовни интервали, инаку денес како што е разладено времево, чувствувам дека можам цела куќа три пати да ја исчистам Ама се чувам бар уште некој ден
Два дена си после мене значи. Кај мене и затегањата на стомак се ептен ретки последните два дена, ни болка ни ништо не осеќам. Иронијата е што цела бременост сум на мирување со серклаж. Денеска ми одобрија и на глава да застанам ако сакам, му ги надминав очекувањата на докторот Штом си со закажан царски ситно броиш
Здраво девојки. Некој да знае Даниела Јованова кога и во која амбуланта е во ГАК? Термини нема, ќе одам со приоритетен па многу ми е важно некој да има инфо.
Jas nemam menstrualni bolki, samo kako bodezi Najcesto od desna strana i poveke nalikuvaat kako bodezi od besika koga trpis za mokrenje. Bukvalno takvi se, eve nekolku dena gi imam. Se mislam dali da odam na pregled ama bev pred edna nedela. Ke se strpam do 12ti,togasnke odam po upati kaj novata maticna i ke i recam edno eho da mi napravi. Inace na privatno kaj sto odam tek na 23ti sum.
А јас па дури на 29ти сум на преглед. Не знам стварно зошто ми закажа за еден месец преглед кога церввиксот ми го измери 32мм. Не ми ни рече да мирувам. Јас стварно не знам што да мислам. Си плачам искрено и баш сега влегов да те прашам како си. Не ми се верува да е толку неодговорен, па ако е до толку страшно да ме остави еден месец дома без контрола. Единствено ме теши твојата Др што рекла дека е супер должината и една членка овде што пиша дека иста и била должината во оваа недела па после се качила на 41мм.
Jas vcera bev da zapisam nov maticen, zasto na stariot mu tekna da ja zatvori ordinacijata od nigde nikade. I novata maticna mi rece deka od 16ta do 20ta nedela postelkata se mestela pa vo 20ta najubavo ke se znaelo dali e nisko ili taman. I druga doktorka konsultiram redovno (ovaa i epten stroga e) i i taa mi kaza da si teram isto ko dosega, samo so pogolemo vnimanie, da ne se navednuvam cesto i da ne krevam tesko. Pa taka i pravam. Fala Bogu nemam bolki pa zatoa sum pomirna.
Фала ти мила, ме опушти малку. И јас утре ќе прашам еден Др роднина, па ќе видиме и тој што мислење ќе даде, ама утре ќе можам да го добијам. И јас ништо страшно не чувствувам освен бебе мое мрцка, пливка. Како грчеви ептен ретко, и од лево како бодежи како што кажа ти, кај препоната, ама се ова го имам од сам почеток. Јас и онака си лежам по цел ден скоро, нема што да правам, на работа не одам. Станувам за готвење, миење, машина пуштам, алишта, сопругот со правосмукалката е задолжен само. Мислам нормално функционирам ама вака кога лежам и ме маваат психи во глава и само читам и само на форумов дремам, незнам овај месец до контрола како ќе помине. Мисла ми се и скалиштана, на 4ти кат живееме. По еднаш дневно гледам да ги слезам качам, повеќе не и пак ми е грижа на совест.
Jas seuste ne ja osekam cesto da mrda,valjda e rano. Se nadevam ke se javuva pocesto taka i jas ke sum pomirna.
Eve i jas da spodelam iskustvo deka nemas prostor za panika. Cela minata bremenost cerviksot mi bese 35 mm. Ziveam vo Germanija i ovde za doktorite cerviks sto e nad 30mm voopsto ne e tema na muabet, duri vo siva zona im e 25 mm. Za se pod toa se preporacuva miruvanje. Znaci normalen zivot, dvizenje, aktivnost ne teshka i ne preterana za nad 30 mm. So vtorata bremenost vo 14 ta nedela mi go izmeri cerviksot mi bese 34 mm, a na posednata kontrola vo 21 nedela mi go izmeri 41 mm. Se zacudiv epten kako e toa mozno koga sum premnogu aktivna zosto imam malo dete i bukvalno ne sednuvam. Imav nekoi bolki dole i se plasev deka mi se skratil a ne deka e 41mm. Doktorot mi odgovori deka dolzinata na cerviksot moze da se smeni nekolku pati vo tekot na denot zavisi kolku si bila aktivna pred merenjeto i vo koj del od denot e mereno. I vistina koga mi izmeri pomalku imav termin popladne i cel den trcav navamu natamu po gradinki niz doma i sl. Koga mi izmeri pogolem imav termin rano sabajle bukvalno od spienje stanata bev, znaci ima logika. Da napomenam deka tuka retko koja trudnica prima hormoni za poddrska na bremenosta duri so krvarenje na pocetok minatata bremenost ja isterav na noga bez nikakva poddrshka. Totalno e porazlicno i mi bese mnogu cudno na pocetok no eve vtora bremenost i veruvam 100% sto mi kazuva doktorot bez mnogu da citam po internet. Isto da napomenam deka mn zavisi i od aparatot. Na aparatot na mojot maticen davase 35 mm vo bolnica mi merea 38 mm. Taka da zavisi od mn faktori. Ova e cisto moe iskustvo se nadevam deka kje ti e od pomos.
Девојки здраво Денес некако сум нерасонета а станав уште во 8 и само си прилегнувам, де ваму де таму. Си направив едно кафе и еве на тераса да го испијам. Ланолин крема од кога почнавте да употребувате и за што се употребува? Чај од лист од малина исто? Градите дали има нешто конкретно што помага во подготовка за доење? Имам 100 прашања што ми се вртат во глава Имам некои затегања на маткава, ќе да се контракции, не знам,ама вистински не се. Плус мислам дека госпоѓицава моја е легната со глава на страна и нозете на друга страна, така некако ми стои стомакот. Едвај чекам следен преглед за 10на дена да видиме. Убав ден да имате
Фала ти за споделеното искуство, секако дека ми е од помош. Кога ми го измери докторот цервиксот терминот ми беше попладне, предходно и јас бев активна, средував низ дома, се спремав, средував, туширав, па заминав на преглед. Таму седев еден саат и пол сигурно, имаше гужва и не си влегов на термин. Можеби и тоа има влијание. Наредно здравје, и мене ми е терминот од сабајле па ќе видиме тогаш како ќе биде. Баш ми е мило што си истерала успешни бремености.