Ти читав за цервиксот, и други мислам ти кажаа, после 16 недела бебе се качува нагоре и цервиксот се зголемува. Не знам зошто ве вадат од памет прерано што мерат цервикс. Да е 2цм да разберам паника, ама 33мм, пред да се качи нагоре бебе, јас сум лаик и од читање во апликација па сум го разбрала тоа, а не па доктори. Син ми, ова малово бесно, не сака ич да седам, се да лежам. Седнам ли, го стиснам ли стомакот почнува да прета на бешика. Љуби га мајка. Али банда ќе бидат со бато, банда невидена, бато го баци ли стомакот, му рече ли Бебе многу те сакам, ова циркузи праи. Едвај го чекам во понеделник прегледот да го видам, едвај. Добра ноќ мамаситас!
За цервиксот едино лежење. Иако ете доктор не ти напоменал, за своја лична сигурност и мир да си одмараш. Ептен низ дома онака раздвижување секако, сигурно убаво е и да пешачиш, ама тешки работи кревање напрегање не. Друго да се пазиш од бактерии, секако односи поарно да немаш...и трето не ми текнува. Тие се тие работи на кои се внимава. Овие работи да се исполнети, не треба цервиксот сам од себе да се крати предвреме, скраја.
Си лежам така, го чекам батково да се доигра да си легнеме и осеќам големо преместување, мрдање, и за прв пат го видов Бејби како ми го мрда стомакот. Нема спиење и вечер, ќе лумпува. Ноќна птица на мајка, ќе биде весело за 4м од сеа.
Девојки здраво.Јас за некој ден ќе бидам 38недела.За разлика од првата оваа бременост некако не осетив дека сум бремена,не застанувам буквално цел ден.Малата на 7ми септември ќе полни 2 години,се зезнав што престанав да ја носам во градинка,си викав штом сум дома на патолошка барем да си го чувам јас.Сега паники ме фаќаат ,од понеделник сакам да почне во градинка ама знам дека ќе биде пак како на почеток ,период на адаптација,па плачки ,па нејадење ...Од друга страна како минуваат деновиве и се спремаме за бебе бр.2 јас се понапната сум.Го мислам процесот на породување,па дали ќе биде се во ред со мене и со бебе,па како ќе се справам во улогата на мајла на две деца,ќе бидам ли доволно добра за дветеНајголем страв имам од тоа да не испадне некоја компликација како со првото па да треба да останам подолго во болницане знам како ќе издржам без мојата принцеза толку денови,досега не сме биле разделени за спиењеУтешете ме вие мајки со две така мали дечиња дека има спас за мене..Ептен сум во паника сон не ме фаќа
Луѓе хелп, носам дневни влошки бидејќи постојано ми е мокро, прегледано, имам доволно плодова вода, и сега на влошката гледам крв, како траги. Се избришав и на тоалетната пак нешто имаше крв помешано со слуз. Чепот е или да кревам паника по доктори? Да се надополнам. Се бришев пак, ништо немам. Исто ме прегледуваа малку насилно за дали сум отворена.
Јас прокрварев во 35 недела исто мислев дека е чеп,после пак имав исцедок со крв,постелката ми беше скроз ниско ваљда од тоа,не бев отворена ниту имав болки,се породив на закажан царски во 37 +2 да се избегне ризик од пукање на резот и матката,веќе беа истенчени доста,бебето е супер,веќе цица,и јас веќе денес се чуствувам подобро,вчера и завчера имав страшни болки,денес барем се трпат.Оди нека те видат пак,која недела беше?Ке биде се во ред,може да ти е и од премор или активност.
Vcera pravev beta vo drzavna 14 000 bese, poslem saat vreme napraviv vo Synlab 9000 bese betata, isti referentni vrednosti imaat.... Stvarno nemozam da razberam sto e rabotava, da si truden znaci samo nervozi i sekjiracii
После вагинален преглед (колку сте отворени) чуствувате ли болка во стомакот? Не ми изгледа дека се контракции, како менструална болка. Прв пат да чуствувам вака
Pa neznam si rekov da proveram i vo druga labaratorija zs nekako vo drzavna ne mi ostavia dobar vpecatok