Da i jas taka znam, prviot pat pravev vo drzavna i poslem pak ama betata ne mi se duplirase bas kako sto treba (vo drzavna mi bea tolku neprofesionalni i rekov da ne napravime nekoja greska) i zatoa otidov vo druga... Inace denes sum 6+3 go vidovme i embrionceto, srcenceto seuste ne go slusnavme i ova sega so synlab me dotepa... Samo nervozi i sekjiracii
Консултирај се со докторот ама мислам немаш проблем. Реално понекогаш сами си создаваме грижи без потреба.
Мешиња од кога почнавте да купувате за вашите малечки јас имам купено така 2 3 работи но не сум правела баш шопинг за се што ми треба а немам ни идеа од каде да почнам.. ајде мала помош
Денес имам некои тапи болки долу, не ми е болно толку колку што е непријатно. Дали ова можеби значи отворање? Понеделник сум на контрола
Која недела си? Јас сум 26+4 . Имам купено само две три бодиња и креветче зашто една другарка ми го донесе.
Koja nedela si? Jas imav dva tri dena bolki dolu nisko i peckanje vo leviot jajnik. Denes mi e smireno tro ama mislam deka mozninse da se lazni kontrakcii. Barav niz forumot ama ne najdov dali mozime nie da osetime dali se otvorame primer? Oti toa ke kopka poslednite denovi..
Мојата на 7-ми септември наполни три и по неполни две недели се родија близначките. И ние се немавме разделено претходно, ама во болница времето е таман да се опоравиш да може пак да и се посветиш. Нас со две бебиња одеднаш и мало дете ни беше зорт на почетокот додека да се организираме и да се снајдеме, така да вас секако дека ќе ви е полесно и да се организирате и да одвоите доволно време да се посветите на двете пооделно, особено ако барем првите недели имате некој да ви помага. Ич да не им се секираш и немој да не спиеш уште отсега. Собирај сила за кога ќе пораснат и почнат навечер да излегуваат со колата
38+3, не знам и јас дали може да осетиме отворање, така во глобала сум ок, поврмено стегање на стомакот и сабајле како болка и јас на лева страна ама помина
Betahcg се испитува во иста лабараторија и во рок од 72 часа за да се види дали се дуплира вредноста, не гледам причина зашто да се замараш. Тоа ти е исто како да направиш крвна слика во две различни лабаратории, секако дека ќе имаш различни вредности, важно е да нема некое големо отстапување. Нервозите сами си ги правиме така да опушти се гали меше и не се замарај со глупости
Јас до 30 недела имав веќе пола и повеќе купено. Кревет, количка имав и порано. Сега сум 38+ и неможам да се движам а не пак на шопинг да одам. Ти препорачувам на време да земеш се што ти треба за да можеш да испереш и испеглаш до дека си подвижна
И јас сум 38+3 Матичната ми кажа дека отварањето не се осеќало, а стегањето мислам нормално е во нашиот случај јас и често го имам веќе тоа чуство.
Јас чекав денес мекиците да ги сликнам и да викам на мекици и со нив да честитам, ко тетка готвачка, што вика син ми, ама ми ги излапаа дур пржев. Нека се живи и здрави бебувчињата сите на број! Тетка за сите ќе меси мекици, само вака да се раѓаат повеќе и на време Јас уште чекам да се осетам трудно, освен навечер што станувам со маки, што мочам почесто, друга мака немам. И тоа што ми се јаде цело време де, и тоа се мрсно слатко. Си се наведнувам, си се движам, си праам се што си правев досега, е само не вежбам. Си викам чекај трето тромесечје ќе видиш убаво. Убав викенд мамаситас!
Јас сум 21, од понеделник 22ра, па планирам крај на месецов да извадам се, да сортирам, да почнам со перење во октомври и ноември да средам се, 9 месец не сакам да праам ништо, па и втора половина на 8ми, од предострожност, оти со синко се породив крај на 8ми. Немам многу за купување, имам од бато скоро се, ќе му купам само за вадење од болница, пелени, козметика и некоја ситнурија од мерак.
Здраво женски дали некоја пиела од овие пробиотици, дали се пијат истовремено со задолжителните пренатали?
На ГАК колку дена држат со природно, колку со царски? И дали можам таму да однесам балон и цвеќе, блиска моја ќе се пораѓа таму?
Ja sum 31*2 pa pola da kazam raboti sto imav za perenje od malata gi isprav i gi narediv vcera transporter perev i pokriv da ne se prasi dodeka pak za nea od 28ma nedela pocnav da se spremam