1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    9.187
    Девојки ,нормални се лажни контракции од крај на 6ти месец да почнат ? Да не се паничам? Не се на одредени минути туку ми се случува по еднаш два пати на ден два....језиво е....не ме боли ама ми се стегнува стомакот...незнам дали е тоа...претпоставувам

2. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Ми фалат муабетиве :inlove: ми летнаа овие 3 месеци откако сум породена. Со лесно на сите женички, уживајте во бременоста:l:

На Erika.greeneyes, ivance.., Ivanaahhh и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Нормално е мила мене мнооогу порано ми почнаа

4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Верувај дека кога се работи за лабораториски анализи на државно се многу поточни. Друг пат не си создавај сама нервози и повторувај анализи во една иста лабораторија.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Нормално е, и кај мене ги има. Мене докторката ми рече дека се додека стврднувањето не е проследено со болка и на правилен временски интервал не е страшно и нема место за паника.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    И мене ми фалат:inlove:

7. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    564
    поручеква пак ептен често, се молам бар до понеделник да терам. Ти како се чувствуваш, движење, сила?

8. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Од која перница за трудници сте задоволни? Гледам сомниа шоп и лала се најкористени или има некоја добра од продавнициве, како да се одлучам за која? Ми треба висока да не е сплескана и потврда за да држи нога не да пропаѓам како на рамно. Јас дур да одлучам од каде ќе помине бременоста, а со посебни перничиња не ми оди ми се разместуваат во текот на ноќта:D

9. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    6.766
    Да и јас ги имав од почеток на 7ми без болка само стврднувања, а од средина на 8ми почнаа и со минимална издржлива болка. Нормално е

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  10. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    2.751
    Јас веќе тешко се движам голема сум ептен. Вчера бев на цтг бебе не дава никакви шанси за да излегува така да мислам ќе терам 40 +

На Blue moon, purple..m, Ljubica87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. GoldLeo

GoldLeo Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    8.281
    Јас нарачав од Амазон, онаа U shape. Беше околу 25 долари, и дефинитивно помага затоа што е пополна. Читав може да се достави памук ако изгледа празно.
    Ама од тие две би ти препорачала лала.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Јас првото парче облека го купив кога видов позитивен тест, за среќа :D
    После тоа до 3-4 месец не купував зошто имав мачнини, гадење и повраќање и бев на мирување.
    Од кај 5ти месец некаде на секое излегување, по молови, трговски центри, купував по нешто..
    Сега сум скоро 35 недела и имам се што ми е потребно, скоро се, секогаш фалат ситници.
    Крупните работи како количка, релаксатор и креветче ги купивме некаде во 30 недела кога бев.
    Воопшто не осетив финансиско оптоварување и затоа мислам дека постепено е подобро да се купува.
    Сега имав некој поголем шопинг на тоа што ми фали, од типот на козметика, хигиена, тоа што ми фали од алишта и сл.
    :inlove:

На Bella_Stella, Anturium, Alexandrite и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    @Bebce ❤️❤️❤️
    Да, ова е најбитното што заборавив да го кажам.
    Нозете секој ден ми отекуваат, се задишувам и немам сила да шетам по продавници како претходно.
    Затоа купувај со време, после нема да си способна :lol:

На Bebce ❤️❤️❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    656
    И на мене ми се дешава истото , ја сум 26тс недела исто сме, ваљда е нормално. И ја се паничам на секое стегање многу е језиво и незгодно. Ми се дешава по 3,4 пати на ден. Од памет се вадам.. па и сега нешто го осеќам бебе многу ниско... Немам никакви болки ама не сум мирна психички ич. Плус декс сум на бед рест ради скратен цервикс и фанелинг. Секоја ситница што ми се дешава ја анализирам и премислувсм по сто пати. Се шекнав :(

15. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Овие ги пиеш само, нема потреба од дополнителни пренатални витамини, зошто овие уствари се пренатални витамини со плус пробиотик.

На Teja26 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Јас имам Лала, до пред некое време ја наоѓав на под, ја буткав, повеќе ми сметаше од што реално имав корист.
    Од кај 30та недела не можам да спијам без неа, само се подглавувам, ја гушкам, ја подместувам :D
    Така да јас сум задоволна.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Да, последниот пат мислев дека веднаш ќе се породам. Ми поминаа после 2-3 саати. Сега немам никакви освен после јадење, бебе кога се буди, уште малце тоа стопалцето низ уста ќе ми го извади.

Инаку немам веќе ништо на влошка. Немам болки, бебе мрда. Ќе бидам на штрек, ако не колата и во болница.

На purple..m му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.147
    Допаѓања:
    40.510
    Јас за првото после втор скрининг почнав и тоа со количка и постепено си купував. Само за перење почнав 36+, ама закаснив. Дента кога исправ и испеглавме со мајка ми прва тура, вечерта се породив :D. Ама на мојот му се брзаше.
    Сега за ова веќе поткупив неколку парчиња алишта од мерак :$
    Овој пат како што вика ангел, после втор скрининг некаде исто планирам да извадам се што имам од алишта од првото, да проверам што имам и да докупам со време.
    Таман планирам и да кречиме и да спремиме распоред во спална за креветче и наткасната, па после тоа лека полека ќе перам, пеглам и складирам.

Јас имам од Сомниа и мене многу ми се погоди во првата бременост. Баш како што пишуваш, полна и воопшто не губеше облик. Сега не сум ја извадила уште, ама ќе морам кај и да е зошто веќе не можам да се справам со болки ноќно време. Само незнам мали кога ќе бара да се префрла кај нас како? Најверојатно ќе мора да ја тргам зошто многу е голема

На gothchick и Alexandrite им се допаѓа ова.
  19. Mamule

Mamule Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    18
    Koga vi kazaa za pol.. jas utre vleguvam vo 23 nedela na pregled ne se gleda epten se svitkani nozinjata vo sistina mi rekoa ne se sigurni ama moze e zensko, a doma spored babini devetini masko ..... neznam sto da mislam a sakam veke da pocnam da kupuvam za bebe

20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.410
    Допаѓања:
    31.945
    Купувај неутрално, бело, сивко, крем :)

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.