Женски не сакав во друга група да пишам дека тука сте најактивни . Ми треба мал мотив, ако може да пишете колку месеци после спонтан сте останале трудни? Ако ве има и такви со спонатан во 4ти месец највеќе би ме интересирало .. т.е. дали некој останал труден по спонтан во поодмината бременост по 3,4 месеци? Однапред ви благодарам
Во бебехоме гледав вреќички, подлога земав моч пелени и ке купам за една употреба од дм ги гледав, кадичка од пластичарска 500 денари со канта и црпалка.
Сега, од утре сум 35 недела, уште немам испрано се. Ленор воопшто не би ти препорачала за возрасен а камо ли за бебе.
Лани во август имав абортус во 21 недела , забрана за бебе имавме 6 месеци значи до јануари после испаднаа некои други проблеми испитувања... и пак немавме дозвола со обиди почнавме во Април после 4 месеци обиди јас сум сега бремена 9 недели . Не губи надеж , направи си ги потребните испитувања и ќе забремениш повторно.
јас, во 18та недела имав спонтан, после 6 месеци од прв обид останав бремена и си родив здраво право бебче
Иста сум и јас, малаксана, сила немам од кревет да станам, не повраќам ама не ни можам ништо да јадам, во устата постојано присутен метален вкус кој ми го расипува секое јадење и што и да ставам во уста одма ми се лоши, искрено не знам што имам јадено во последниве недели, толку ситни безначајни работи што просто не знам како издржувам на работа. Денес сум 8+2 се надевам уште 3-4 недели и ќе помине.
35+2 сум синоќа почнав со перење еве врти последната перална. Сега ќе почнам со пеглање, а наредна недела планирам од количка транспортер се да исперам. Користам персил сензитив, без омекнувач, мекички се баш се изненадив
Pred dva dena vlegov vo 12 nedela ovie denovi mi e polosho od bilo koj den prethodno. Na krekeri ziveam ( i tie gi povrakam) ama samo toa mozam da jadam
А да ве прашам како испитавте д-димери, по препорака на матичниот? Зошто мене ми нема речено да испитам?
Јас бидејќи за време на корона имав повишени д-димери, ова минатата година, сега со секоја крвна слика дополнително си доплаќам на приватно и си испитувам. Инаку матичната ми нема речено да испитам.
Jas baram sama sekoj mesec gi kontroliram,no sum so mutacii i kleksani od samiot pocetok na bremenost
Jas od utre vo noga, vo raka nemozam sama. Ili da probam prvo so mraz mestoto pa da bockam inace tesko. Mene vo stomak voopsto ne me boli ama veke mesko mi raste i nemozam da stipnam pa zatoa baram alternativa.
Јас боцкам во нога од старт, еден ден лева, нареден ден десна. Мене не ме боли ама многу бавно ја инјектирам течноста.. 2,3 минути ми трае боцкање сигурно, може и више. Си правам модрици најчесто ама масирам хемотромбин и брзо проаѓаат.Пробсј ништо страшно. Мене нај ок ми е сама коа се боцкам.
Утре од сабајле идам да испитам скриен шеќер. Треба да сум гладна нели ? Вода смеам ? И дали смеам да си го пијам утрогестанот и магнезиумот пред да ме боцнат?