Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Mariz,neka e ziv i zdrav da ve raduva cel zivot,uzivajte vo sekoj moment zaedno so bebce,pozdrav

mariz likes this.
  2. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Жива и здрава нека ти е принцезата и голема да расте...Сега гушкањееее:inlove::inlove:

menelele likes this.
  3. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Чест
    Честитки мила жив и здрав синко голем да расте и секогаш да се гордеете со него :inlove::inlove::*

mariz likes this.
  4. espana

espana Популарен член

Добар ден,како сте денес?
    Јас не верував дека за три дена може ваква промена да имам, се гледа крајот, отеков во раце,лице,нозе,секое станување проследено со болка во јајници, ми се гади, повраќа, вагинален секрет.Јас сум доста поправена ама не ми пречеше, сега откако отеков едвај функционирам :) Ве поздравувам и ви посакувам убав ден!

5. mami blue

mami blue Форумски идол

I jas se osekjam podueno, a bogami i bas apetit ni se otvori dali na nervna baza i celo vreme vo iscekuvanje.tolku ne jadev 9 meseci sega pa na kraj.i cudno nemam nikakvi bolki samo si go osekjam bebus cel den kako si mrda.si vikam da ne me vratat i utre:)
    Celi praznici molev boga da izdrzam aj belki utre e denot
    A ti espana imas li bolki onie mentrualni??
    Nemam ni sekret ni nisto

makedonkamak likes this.
  6. espana

espana Популарен член

Болки менструални имам ама онака тапи болки, ќе ме стегне кичма, јајници, ама ќе ми помине .. ајде ќе видиме утре.

7. menelele

menelele Популарен член

Slucajno se pogodi ama top e super

zuto likes this.
  8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

@menelele да ти е жива и здрава ќеркичката и голема да расте. Сигурна сум дека сте пресреќни и си се гушкате... Поздрав!
    @mariz да е здраво и живо синчето. Ти се восхитувам... Со саати мака, со големо бебче и со толку позитивна енергија која ја носиш... Секоја чест!

menelele, Kiflicka05, kukla21 and 3 others like this.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Mesinja,abe ne kazuvate,ikaat li vasite bebinja?:inlove:
    Nie ikame skoro sekoj den.Imam procitano deka e ubavo stom ila,demek toa doaga kako rezultat na toa sto bebus 'vezba'disenje,mada vo vodata a ne vo vozduh.
    Na pocetok mi bese interesno,a sega me faka po malku i zal i se si mislam deka mu e neubavo koga ika.
    Bre kolku ubavo vremence be.I nasite bebuski da osetat malkuubava dnevna svetlina.:sun:
    Prijaten den na site,so sto pomalku bolki i nelagodnosti.
    @danichap pisi ni dva tri zbora kako si ni deneska?:hug:

danichap likes this.
  10. danichap

danichap Moderator Staff Member

Подобра сум. А ми дојде тешко нешто, се пикам во детската и си ги редам прередувам алиштенцата за малата што ги зедов, и си правам спискови у главата што уште во кое бројче и боја фали.
    Комбинации и правам:angel::tmi:.
    Се исполнувам со неверојатно позитивна енергија на тој начин.
    Намалив вчера и денес со секакви активности и стварно осеќам мало подобрување на општата состојба и помалку болки.
    Моево бебче уште не ика, ама затоа јас и те како:lol:.

Пријатен ден на сите и од мене:hug:.

awl, bella.s, makedonkamak and 4 others like this.
  11. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Моето во стомакот мн икаше имаше денови кога и по 5 пати во денот икаше,се роди и си остана исто еве имаме 4,5 месеци а немаме поминато ден без икање. :D :D :D

danichap and SpangeBob like this.
  12. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Икаат, секако... дури по 2-3 пати на ден се случува. Има денови кога не ика, нормално. Ако велиш дека е добро тоа, баш ми е мило. Јас имав претстава дека го болат градите како нас кога икаме многу... :) Сигурно е природно!

13. espana

espana Популарен член

Вчера и денес еве ика и моево бебе и баш ми е интересно, и јас знам дека штом икаат значи е добро...Јас денес малку се симнав пред зграда со мм, па прошетавме 5-10 минутки, мн.убаво време...сега еве стандард пред контрола, дружба со бикчето :)завршив и тоа и си одмарам.Едвај чекам утре попладне да видам што ќе каже докторов.

mami blue and danichap like this.
  14. mami blue

mami blue Форумски идол

Jas sum primetila navecer mi ika..a ete neznaev deka bilo dobro toa ikanje.jas utre rano rano idam u drzavna:), taka da vecer ubavo da se naspijam.i ja se sreduvav preska edvaj ama se tesam deka za edna nddela nema da mi treba ogledalce:)

espana likes this.
  15. espana

espana Популарен член

Офффф, леле, истомисленички сме срцка, и јас се средувам и викам ајде ова ќе ми е последно средување со огледало :)супер штом одиш рано, мене ми е докторот втора смена, и затоа ќе одам попладне...;)

mami blue likes this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Moeto ikase sekoj den i toa po 15 minuti :D sea za sea ne ikase ic, inace bucence debelko e i mnogu jade, posle si povrakja... Jas nemam mlekce uste, taka kapki nekoi samo ama mnogu saka da me cica, pa si tegne, da gi stimulirame gradite da imam mlekce :) Utre odime domce :inlove:

menelele, elena.mak, awl and 12 others like this.
  17. mami blue

mami blue Форумски идол

Uuuf promeni i kaj mene
    Me sece dole i karlicata.kazi mi iscedokot ti e ligav zoltenikav?? Posto eve mi se pojavi takvo nesto.koga idam vo wc imam cuvstvo deka ke mi padne nesto..i cest ti e iscedokot??

espana likes this.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

@mariz ajde nakratko kako si zadovolna od uslovite i personalot? Jas naskoro kje treba vekje da se odlucam kade da se poroduvam :wasntme:

mami blue likes this.
  19. Mandarinka

Mandarinka Истакнат член

Здраво мамички и идни мамички.Пред се нека им се живи и здрави бебувчињата на новите мамички :) Долго време немам пишано,ама нон стоп ја пролистувам темава, ве читам и секогаш добивам позитивна енергија! Инаку јас ја терам 39та недела,на 16ти април ми е терминот ама од вчера имам лигав црвенкасто-розев исцедок,вајда е чепот :wasntme: Денеска имам цело време болки во јајниците,посебно во последниве 4 саати на 15,20 минути јако ме заболува и после ме пушта, како менструални болки.Ме болат и кичмата и колковите,неделава имав тврда столица ама денеска е течна, а цело време имам и гасови.Прво ми е незнам дали се вистински или лажни контракции... А синко цело време си прета ли си прета. Во врска со икањето кај мене почна после 30та недела и обавезно си ика сабајле,навечер и кога ке се напијам вода. Инаку mamiblue последнава недела и јас имав многу таков лигав жолтеникав исцедок како тебе.Со лесно нека ни е на сите :*

Last edited: Apr 13, 2015
    Mekuska, galapce and espana like this.
  20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Ако се со редовен интервал, ако ти се јавуваат првин на 20, па почнале на 15 минути тогаш се вистински болки. Мери го времето на колку ти се јавуваат.
    Со лесно да минеш и здраво живо бебе да гушкаш наскоро :)

joy1, galapce and espana like this.