Добар ден,како сте денес? Јас не верував дека за три дена може ваква промена да имам, се гледа крајот, отеков во раце,лице,нозе,секое станување проследено со болка во јајници, ми се гади, повраќа, вагинален секрет.Јас сум доста поправена ама не ми пречеше, сега откако отеков едвај функционирам Ве поздравувам и ви посакувам убав ден!
I jas se osekjam podueno, a bogami i bas apetit ni se otvori dali na nervna baza i celo vreme vo iscekuvanje.tolku ne jadev 9 meseci sega pa na kraj.i cudno nemam nikakvi bolki samo si go osekjam bebus cel den kako si mrda.si vikam da ne me vratat i utre Celi praznici molev boga da izdrzam aj belki utre e denot A ti espana imas li bolki onie mentrualni?? Nemam ni sekret ni nisto
Болки менструални имам ама онака тапи болки, ќе ме стегне кичма, јајници, ама ќе ми помине .. ајде ќе видиме утре.
@menelele да ти е жива и здрава ќеркичката и голема да расте. Сигурна сум дека сте пресреќни и си се гушкате... Поздрав! @mariz да е здраво и живо синчето. Ти се восхитувам... Со саати мака, со големо бебче и со толку позитивна енергија која ја носиш... Секоја чест!
Mesinja,abe ne kazuvate,ikaat li vasite bebinja? Nie ikame skoro sekoj den.Imam procitano deka e ubavo stom ila,demek toa doaga kako rezultat na toa sto bebus 'vezba'disenje,mada vo vodata a ne vo vozduh. Na pocetok mi bese interesno,a sega me faka po malku i zal i se si mislam deka mu e neubavo koga ika. Bre kolku ubavo vremence be.I nasite bebuski da osetat malkuubava dnevna svetlina. Prijaten den na site,so sto pomalku bolki i nelagodnosti. @danichap pisi ni dva tri zbora kako si ni deneska?
Подобра сум. А ми дојде тешко нешто, се пикам во детската и си ги редам прередувам алиштенцата за малата што ги зедов, и си правам спискови у главата што уште во кое бројче и боја фали. Комбинации и правам. Се исполнувам со неверојатно позитивна енергија на тој начин. Намалив вчера и денес со секакви активности и стварно осеќам мало подобрување на општата состојба и помалку болки. Моево бебче уште не ика, ама затоа јас и те како. Пријатен ден на сите и од мене.
Моето во стомакот мн икаше имаше денови кога и по 5 пати во денот икаше,се роди и си остана исто еве имаме 4,5 месеци а немаме поминато ден без икање.
Икаат, секако... дури по 2-3 пати на ден се случува. Има денови кога не ика, нормално. Ако велиш дека е добро тоа, баш ми е мило. Јас имав претстава дека го болат градите како нас кога икаме многу... Сигурно е природно!
Вчера и денес еве ика и моево бебе и баш ми е интересно, и јас знам дека штом икаат значи е добро...Јас денес малку се симнав пред зграда со мм, па прошетавме 5-10 минутки, мн.убаво време...сега еве стандард пред контрола, дружба со бикчето завршив и тоа и си одмарам.Едвај чекам утре попладне да видам што ќе каже докторов.
Jas sum primetila navecer mi ika..a ete neznaev deka bilo dobro toa ikanje.jas utre rano rano idam u drzavna, taka da vecer ubavo da se naspijam.i ja se sreduvav preska edvaj ama se tesam deka za edna nddela nema da mi treba ogledalce
Офффф, леле, истомисленички сме срцка, и јас се средувам и викам ајде ова ќе ми е последно средување со огледало супер штом одиш рано, мене ми е докторот втора смена, и затоа ќе одам попладне...
Moeto ikase sekoj den i toa po 15 minuti sea za sea ne ikase ic, inace bucence debelko e i mnogu jade, posle si povrakja... Jas nemam mlekce uste, taka kapki nekoi samo ama mnogu saka da me cica, pa si tegne, da gi stimulirame gradite da imam mlekce Utre odime domce
Uuuf promeni i kaj mene Me sece dole i karlicata.kazi mi iscedokot ti e ligav zoltenikav?? Posto eve mi se pojavi takvo nesto.koga idam vo wc imam cuvstvo deka ke mi padne nesto..i cest ti e iscedokot??
@mariz ajde nakratko kako si zadovolna od uslovite i personalot? Jas naskoro kje treba vekje da se odlucam kade da se poroduvam
Здраво мамички и идни мамички.Пред се нека им се живи и здрави бебувчињата на новите мамички Долго време немам пишано,ама нон стоп ја пролистувам темава, ве читам и секогаш добивам позитивна енергија! Инаку јас ја терам 39та недела,на 16ти април ми е терминот ама од вчера имам лигав црвенкасто-розев исцедок,вајда е чепот Денеска имам цело време болки во јајниците,посебно во последниве 4 саати на 15,20 минути јако ме заболува и после ме пушта, како менструални болки.Ме болат и кичмата и колковите,неделава имав тврда столица ама денеска е течна, а цело време имам и гасови.Прво ми е незнам дали се вистински или лажни контракции... А синко цело време си прета ли си прета. Во врска со икањето кај мене почна после 30та недела и обавезно си ика сабајле,навечер и кога ке се напијам вода. Инаку mamiblue последнава недела и јас имав многу таков лигав жолтеникав исцедок како тебе.Со лесно нека ни е на сите
Ако се со редовен интервал, ако ти се јавуваат првин на 20, па почнале на 15 минути тогаш се вистински болки. Мери го времето на колку ти се јавуваат. Со лесно да минеш и здраво живо бебе да гушкаш наскоро