@Кларчи272 нема ништо да е, не се плаши. Не се знае многу за нив затоа не се препорачуваат и општо да се јадат. Е сега веројатно готвени се на некој начин како што си ги јадела, веројатно немаат опасност така ама сепак за секој случај избегнувај.
Ако се печени не се штетни како производ сепак да не се во големи количини. Термички обработени или печени се безопасни сите апетисани ако немаш алергија на некои од нив. А сурови семки од кајсија или бадеми.. лешници никако зошто се сами по себе штетни во таа количина заради цијанидот што го содржат во себе кога не се обработени и поголема количина повеќе штети на организмот. Relax
Isto,super mi bese vo stomak ama ne mozam veke,vo race e bolno ama ajdee ke izdrzime i ke nosime modirci.Seyste mi e novo za vo noga,nekako strav mi e
Ау не сум била само јас будна, добро е. Ставав во 4, си легнав во 11ипол, не е дека сум преспана, едноставно не ми се спие. Почна и да ми се јаде сега па да ви кажам ќе си приберам лепчето и абц сега и ќе јадам, па ќе пеглам и ќе се спремам за на работа. Вчера си легнав задоволна од работата ама сега во црни темница џунгла ми се гледа. Не си легнувам веќе пред 12ч. И со синко имав вакви моменти кога ми се дешаваше да не ми се спие. Иди па спиј да те видам, од 11ипол до 4ипол станав 4 пати да мочам, жити сонот. А знам дека ако по некоја случајност заспијам, во 7 едвај очи ќе отворам, затоа си станав. Што е сигурно, сигурно е. Што се однесува до перење, планирам се да исперам со факс обичен на дупло плавење, еве веќе 1м и више не користам омекнувач и многу ми се убави алиштата, ми мирисаат на чисто, побели ми се и план ми е и течниот да го избацам, само со факс како баба ми на времето. Ко дури сега да ми се чисти алиштата, така се осеќам. Којзнае тоа течниот дали нешто пере уопште, дали нешто иде у машина, мене ми е сумљиво. Добар ден спанки, денот почна, станувајте!
Da ti se priklucam i jas. Nokeska gospogicava samo se vrtese. Izgleda protestirase so si legnav kasno i ne me ostavi cela nok. Inace si legnuvam vo 22.00h i stanuvam sabajle vo 6ipol - 7 i super mi e, naspana i nemam potreba od prespivanje. Ama sinoka se zafativ so peglanje, taman zavrsiv i mm dojde od kaj negovite, pa muabeti i me fati polnok. Od vecer sto saka neka bide jas vo 10 ke bidam vo krevet.
Добро утро мајки. Од утре сум 27ма недела. Ваљда е тоа 7ми месец. Секаде различно пишува и различно се толкува. Времето проаѓа. Многу помина ,малку остана.
Добро утро Мене сега докторката (трансфуџиолог) во Ремедика ми рече дека од 26та недела е седми, дека ја сум 26+2 , ми рече.влезенамсум во 7ми. Стварно незнам....
Пројде и втор скрининг, ама сакаат да го видат пак за 2 недели јер немирко немирен е, лошо е застанат, таман да ми рчка со рацете во раната од претходниот царски, десно му е главата а рацете таман доле. Од тоа што видов што запиша докторот, не ми објасни посебно, според мерки е назад некој ден, 21+2, али се е ок у принцип, нема никаков проблем, цервикс е 38мм, што е ок, постелка на заден ѕид, баш се е ок. Ајде за 2 недели ќе се видиме, ако не може да види и тогаш кај Димчев ќе одам. Моето претчуство вика дека се е ок. Како што мава, така и го осеќам, лево кај нозете си мавка редовно, десно со рацете ме буричка. И пак запна за салцето, од тоа не можам да го видам убаво, ама се гледа се убаво демек, да не се сеќирам, ама пак да го видам. Е ако де, ај ќе го видиме пак.
Jas imam pregled na 23ti,togas bi bila 20+0. I neznam dali togas moze da mi napravi skrining ili ke treba pak da odam. Ne e mnogu rano 20ta nedela? P. S. Blazesi ti sto ke si odis pak da go vidis, mene na mesec mi zakazuvaat i becnost cela mi se gleda