Знам дека си изморена и сакаш да си се гушкаш со бебе, кога ке можеш само пиши после колку време од паѓање на чеп се породи?
Честитки за новите бебулиња 21+4 денес,и веќе од пред два дена почнаа да ме будат грчевите во нозе дури ми се плаче од болка,магнезиум не помага ама ич што ќе се прави незнам,ама мора да се издржи Прашање до мешињата што се со краен термин јануари,како ќе ги облекувате за излегување од болница? Бидејќи јануари е баш баш ладничко,за првото ќере во март се погоди да врне и облеков комплет боди и панталончиња а одозгора како целосно скафандерче кое не беше дебело. Скроз сум изгубена како прв пат да ќе раѓам,првата бременост секое излегување си купував по нешто сега јок ич не ми се излегува ама ќе мора по нешто од мерак да земам иако ќе си ги носи и второво алиштата од даде. Мисла ми е и дали ќере да ја пуштам пак во градинка бидејќи многу ми се разболува ама тоа е очигледно ќе треба. Имајте си убав ден сите.
Баш се радувам на вакви приказни Со оглед на тоа што е уште многу рано бетата е супер, направи за недела дена во истата лабораторија. За две недели таман ке слушнете срценце Дај боже се да е во ред и да имаш лесна бременост.
Мене термин ми е 9ти јануари. Планот е боди и ѕиврички или тенки шпихозни со некое памучно мекано скафандерче, од оние мечкастите. А ако најдам некое комплетче такво дебелко мекано, може и тоа да биде. Сакам да е такво значи, флафи, неќам да биде ко чиче со машни, со такво работи, за синко имаше тетка му купено такво пошто нели не изненади баш и не ми беше по ќеиф. Ај комплетче, па елече, па машна, па качкет, а се му беше огромно уствари ништо не се глеаше.
Многу ми е мило што те читам со вакви вести. Честитки и со лесно до крај. Бетата ти е одлична со оглед на тоа дека си многу рана бременост. Ако ти е шубе повтори за два дена дали се дуплира иако според мене вредноста е одлична. Уживај и гали меше. И јас планирам некое убаво комплетче боди, шпикозни, над тоа или од крзнените или плетени со крзно внатре сум гледала ако најдам.
27ми ден од циклус ти е од прилика како 10тина дена по ЕТ. Што значи топ бета . Браво другарка , лесна како песна да ти е бременоста. Убавка прикаСка
Девојки ве молам некако утешете ме. Пред малку прокрварев, не беше преобилно, ама сепак доволно за да испаничам. Бев на дежурен, ме видоа прво со спекулум, имам оскудна сукрвица. После и на ехо ме прегледаа, сѐ е ок со бебето си напредува, пред две недели беше 7+0, денес го измерија 9+1. Ама доктората рече дека постелката е ниско сеуште и дека имам мал хематом и да очекувам повремен исцедок. Ме боцнаa со прогестерон депо и рекоа дека не би било лошо до крај на прво тромесечие да примам еднаш неделно, а Утрогестанот да го зголемам на 3 пати дневно. Многу се исплашив, очигледно нема мир за мене. Покрај сите стравови што ги имам сега и ова…
@Kate Rina 93 беше со хематон, исчитај ги нејзините мислења. Па ете си го износи. Пробај да бидеш смирена и да имаш верба. Мислам дека таа беше на почетокот на строго мирување. Лежи и станувај само за во вц. Верувај дека овој пат ќе биде се во ред до крај За @Bella_Stella ми беше мислењето
Јас од 5 недела бев со крварење до пред една недела немав мир и јас имав хематом и примав прогестерон депо преку еден ден и плус сабајле и вечер утрогестран и одмарам дома сум, повеќето време го лежам денес бев на преглед 10 недела супер е нема повеќе хематом постелката ми била крената уште две недели прогестерон да примам па да ги прекинам.Не се секирај одмарај повеќе скоро секоја втора трудница е со хематоми веќе.
Не се плаши душо, еве јас сум иста од старт со истите проблеми како тебе. Имав хематом, со крварење бев, се исчисти, се среди. После тоа пак крварење, ниска постелка, од утре 21ва недела, веќе е почната да се крева и фала богу за сега е се ок, не знам до кога само. Зборот ми е дека се поминува, само мораме да бидеме силни и да издржиме. И секако гледај да мируваш што е можно повеќе. Најважно бебето е добро, покриена си со терапија, ќе помине и ова, верувај ми.
Не се секирај, штом те видел доктор и ти дале терапија. Јас оваа бременост, два пати прокрварував, ама она истече свежа крв - еднаш уште пред срцева акција, а вториот пат околу 7/8цнедела. Кај мене не можеа да утврдат од што е крварењето. Едноставно одмарав повеќе дома, примав утрогестан 3×200, пролутекс на 2 дена и депо на 2 дена. Се среди и се смири. Еве терам 20та недела. Инаку и првата бременост имав крварење исто па си истерав и тоа од 4 месеци на работа си одев. Само смирено и без паника. Одмор и добра мисла и ќе биде се во ред.
Не се плаши, ќе го снема, штом е мал, не е страшно. Јас имав огромен хематом, види баш имам пишувано. 22,23 недела го снема. Строго мирување, терапија примај и не се грижи. Јас имав обилен исцедок, кафеава крв.. Еве бебе супер е. Не се потресувај ќе биде добро, штом мене ми го снема, а огромен беше, и кај тебе ќе го снема за брзо
Ќе ти кажам мое искуство, првиот пат прокрварив ама многу малце, бев на ехо сè беше ок со бебе и зголемивме доза на утрогестан (2×1). Вториот пат беше ужас, бев на кафе и наеднаш осетив како исцедок, тргнав накај дома и тоа беше неконтролирано, како да мокрам одејќи буквално. Кога стигнав дома имаше што да видам, кафен исцедок помешан со многу свежа крв, бев лом, преку пантолони преку сè. Ми го прекинаа аспиринот а утрогестанот го земав 3 пати дневно и мирував, ми рекоа ако продолжи после 3-4 дена да се јавам на лекар. Третиот пат бев со кафен исцедок скоро една недела, ништо не ми дадоа, да продолжам со утрогестанот како дотогаш и да мирувам. По некое време на ГАК видоа дека имам хематом, дали од него крварев не знам ама фала Богу сега сè е во ред, 7ми месец терам. Не се секирај, лежи, мирувај и примај терапија. Ќе биде сè во ред, Господ е голем
Ne se sekjiraj milicka, i jas denes koga bev na pregled doktorkata mi vide hematom a imav i kafeav iscedok, pijam utrogestan i doktorkata mi rece samo so pozitivni misli treba da bideme, ti posakuvam da ti pomine se vo najdobar red