@mami blue , да исцедокот ми е лигав, жолтеникав, цело време додека седам сум мокра, си викам водењакот ќе ми пукне...а бебево активно мрда ли мрда па што убаво ме удира вагинално, си мислам ќе излезе, ме штрека, ме сече некоја ваг.болка....
Znaci jas i ti isti simptomi..ajde moze i vo isti den ke ni se rodat..samo da izdrzime do utre..ja nagla promena denes.gakive mi se utop
Jas prv pat povrakav deneska.Vaka tesko mi bese i vcera ama ne povrativ.Se si mislam deka e od varenite veligdenski jajca.
@mami blue , е така ми е денес, до вчера имав така малку повеќе исцесок, а денес утоп @galapce , ,мене вчера ми беше мн.лошо, леле цела вечер катастрофа, ми се гадеше, ми се лошеше, се ме болеше, ама се возджав ,легнав и заспав.Денес од време на време сабајле ми се повраќаше, ама сега ок сум
Pa iskreno mnogu zadovolna, prvo se bunev zasto doktorot tolku me cepka dole i mi pika taka bolno prsti, ama da ne bese on nemase da se porodam, on me otvori, slucajno so raka vodenjakot mi go pukna jas edino imav samo kontrakcii koga me primija, no kako grcenje na stomakot mi bea, od koga pukna vodenjakot vekje bea ogromni bolki Od personalot gore kaj porodenive sum prezadovolna, koga dojdov prvo lezev nekolku saati poradi toa sto koga me simnaa od boks se onesvestiv... Pa dojde doktorka me soblece, me izmi, me oblece... Menuvaat se sto kje si pobaras, jadenje mene vo soba mi nosea bidejki ne sum za stanuvanje mnogu se gubam... Poradi slabo zelezo. Za bebus isto zadovolna, tuka go banjaat, presoblekuvaat... Vece si ima vo samata soba, ne e nesto fenomenalno veceto, no nema mnogu ni da ti treba (jas odam samo da mocam i toa pod tus, mockas i se mies istovremeno)... Doagja vizita za tebe i bebeto sekoj den po dva pati, ginekolog da te zirne, pritisok i temperatura da ti izmerat... Neznam drugo sto da ti kazam, jas sum si zadovolna od se Prasaj nesto ako ne sum pisala
@mariz fala mila, so lesno adaptacija doma so bebusot drago mi e sto te citam ovaka pozitivna vo postovite. Se najubavo.
Boli ne boli,toa e se e individualno,sekoj ima razlicen prag na podnoslivost na bolka...opusti se, dzabe mislis.Se ke ti projde kako na film
Iskreno neznaev deka sum tolkava plaslivka,ama kako se blizi vremeto i sekoj den sum so nov film,kako se onesvestuvam na boks,kako gubam sila nemozam da turkam i takvi gluposti,ama da,sto e toa e,samo dobro dase zavrsi,znam deka podocna se zaboravaat tie bolki.
Ic da ne se sekiras,site sme skoro so istite filmovi i mi se cini deka toa e normalno. Jas demek za carski se tokmam pa od eden katetar kolku strav imam Dali deka koga me pravea cirklaz nekako mnogu maka od nego vidov. Najgolem strav sepak i najlos crn film mi e da ne se desi nesto so bebceto. Zatoa od edna strana sakam sto pobrzo da me porodat,no od druga znam deka sekoj den za bebceto e podobro za nego i negovoto zdravje i napredok. Uste povrakanjevo mi falese.
Jas spored moite presmetki vlegov vo 9ti,i sea samo sto ke osetam i najslaba bolkicka i vednas si velam lele me fatija bolkive,a moze i cel mesec bebus kesi sede vnatre,ama se taka sum na strek,izbegnuvam da mislam sto kako dali ke e se vo red zosto edna misla vodi kon druga pocrna i taka kraj nema,a denovive si imam drugi problemi nervozi i sekoj den si placam,krivo mi e za bebcevo sto mu stvaram stresovi ama takov e zivotot,samo bog da e so nas i da ni dade sila da izdrzime i bolka i stres i nervozi i se sto ni nosi idninata..
@joy1 sekako deka znae bella.s deka se bolki od koi ne se umira,znaes i sama deka panikata e strasna,pogotovo pri kraj pa svashta ni se vrti niz glavata. @bella.s i emocionalnosta ni ena najsenzitivno nivo sega,taka da i problemite ni izgledat od golemi pregolemi. Misli si samo,da ste doma site zivi i zdravi,mesko da e vo red zaedno so mamicka,a problemi imalo i sekogas ke ima.
Јасна ми е паниката .И јас ја имав.Но не треба и постојано негативно и со страв да им се пријдува на работите.Јас првиот пат ич не се плашев.Дури и докторката што ме порагаше се чудеше колку бев смирена.Додека вториот пат се избезумив скроз и полошо поминав.Важна е психата и самоконтролата и те како.
Јас тоа икање го забележав пред 2дена.ми мрда доле со глава.се чудев што е. Ама баш сега кога те прочитав галапче се сетив дека и моето бебче така ми прави.и нема мн место и кога мрдне цел стомак ми го преврте.од 22април влегувам во 9.и почнува да ме фака трема..
Fala ti galapce,a za osetliva i preosetliva sum,i si priznavam duri sama nemozam da se podnesam takva,za se edno nesto solzi vo ocite,ama tolku isturkavme pa ke izdrzime i ova sto ni ostana do kraj,pa posle pa za drugi raboti kesise zalime,cicalo ne cicalo,placelo i red dr raboti,
Ima ima,uste dosta mesto ima. Ne samo stomak,koga ika nasekade ke go cuvstvuvate Samo koga ke potporasne uste nedela dve,pointenzivno ke go cuvstvuvas i ke vidis deka imalo uste mesto. Taka e joy,no i podrskata i razbiranjeto se dosta bitni.Ne da bideme razmazeni,tuku razbrani za momentite vo koi ne faka panika.Oti koga se vrakame vo normala,i sami sme svesni kolku sme nelogicni. @espana ja nema. @mariz nejze i ja ostavi temata vo nasledstvo. Ajde sega taa da pise od sosednata tema.
Joy,mila,se mi e jasno,svakam sto sakas da kazes,ama kako sto mi e prva bremenost,nekogas imame potreba da slusneme i po nekoj ohrabruvacki zbor od poiskusnite,da se ohrabreme,a si znaeme toa deka bolkata e sostaven del od sekoj poragaj ma kolku i da bil lesen..
Cim rodiv bebe od 4400g, a ne vikam deka nema da ragjam vekje nikogas, ostanuvam na toa deka sakam 3 znaci se trpi... Bolka golema e, no vredi za maleckovo covece, posle drugiot den si drug covek... Zaboravas na poragjajot i pametot ti e samo vo bebus Nema da vikas nemozam, daj pravete mi carski itn... Oni najdobro znaat sto treba, samo sorabotuvas i pobrzo kje bide Veruvaj vristev ama bebus koga go izvadija i go stavija na mene, teloto kako da se otkina od mene, nisto ne osekjav od bolkata, adrenalin jak te trese, bas bukvalno mi igrase celo telo... i samo bebus go gledav Da ve ohrabram