Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Маја Т

Маја Т Популарен член

Девојки сега ме мачи нешто друго. Од толку што неможам да си поверувам дека мене ми се случи бременост толку лесно и природно:Dне можам да се натерам да верувам дека се ќе биде во ред. Ме интерисира во врска со вредностата на бетата, како што пишав претходното првата ми беше 500, а после два дена (поточно 46 часа), бетата ми беше 823.Нели треба да биде дуплирана, пример околу 1000? Од толку што сум полудена, после 8 часа од втората бета, направив повторно нова бета, и излезе 866. Дали мислите дека ова е во ред, јас мислам дека треба да биде доста повисока?Посебно ме плаши последната бета која беше направена после 8 часа од втората бета и беше само малку повисока.Какво искуство сте имале со вредности со бета хцг? Дека во првата бременост многу побрзо растеше и затоа сега ме плаши. Знам дека претерувам со сите овие испитувања ама што да правам:D

Last edited: Sep 7, 2022
    mace89 and Mihaela123456 like this.
  2. Grungie

Grungie Популарен член

Немој да ги правиш. Опушти се и уживај, за недела дена појди на ехо,ако требало да биде таму ќе е, вака си правиш безпотребни мисли и грижи и стрес

Маја Т and Tiny Love like this.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Ја сум задоволна од нив за сега.

Lovebug01 likes this.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Јас со бета немам искуство зошто ни во првата бременост ни сега не проверував. Направив тест на неколку дена доцнење и цртата беше прилично црвена, но не скроз иста со тест цртата. После 2 дена го повторив беше ептен јака и тоа ми беше показател дека си расте бетата. И кај тебе расте, сепак има разлика во вредностите, можеби не е баш така школски x2. Знам дека мислиш и се стресираш, ама сметам дека нема потреба. Следна среда негде можеш веќе да одиш на преглед и верувам дека ќе си видиш сакус. Среќно! :sun:

Маја Т likes this.
  5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Јас не се замарав со бета.
    Направив тест беше позитивен и толку . После тоа напраив еднаш бета за да потврдиме, беше висока,и после директно на преглед.

Маја Т likes this.
  6. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Ne si pravi so sila negativni misli, uzivaj, koga kje dojde vreme da odis na pregled se ke ti kazat a do togas gali mese i bidi srekjna, od iskustvo ti kazuvam :l:

Маја Т likes this.
  7. EliElena

EliElena Активен член

Zdravo . Moze li nekoj da mi go bise broj kontakt na Pavle Dimcev vo poraka.
    Sum go izgubila. Itno ee? Plizz

8. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

@macalavica како мина со Димчев? Задоволна ли си?

9. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Jas navistina ne znam nekoj sto ima normalna bremenost i odi na eho na 2 nedeli. Iskustvoto na clenkite od germanija i svajcarija pokazuva skoro isto iskustvo kako tuka, znaci ne e taka samo vo mk.Odnosot nas so doktorite e takov kakov sto e budejki vo niedna skandinavska drzava nema da ostavat bolen covek bilo mlad ili star sam da se vlecka po doktori i da go vrakat od edna vrata na druga, barem znaeme skandinavcite kako se zgrizeni i imas sreka sto nikogas nema da fakas vrski ili molis da bides tretirana kako covek.

Last edited: Sep 7, 2022
  10. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Која недела го испита и која бременост ти е по ред?

11. idontwannabeyou

idontwannabeyou Истакнат член

Девојки мене ме фаќа паника на моменти како да ме сече долу стомакот некоја болка имам(ме стега ме пушта) не е постојана болката овие дена ми се прават некои филмови во главава за предвремено породување и уште толку паника:sweat:

12. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Vo 25ta vo prvata bremenost,pred vtora go proveriv (zavrsi so spontan)

13. ija

ija Популарен член

Девојки пак јас тироиднава денес ја проверував и пак ми е тсх 3.5 фт4 0.87 пијам еуторикс од 0.25 ич не ми е намалена истите резултато ми се ко претходниот месец само тогаш пијав од 0.25 три пати во неделата а сега секој ден и пак истите резултати многу ми е страв дан му се деси нешто на бебево шестти месец сум бремена дали има шанси да е поминат критичниот период т.е првите три месеци тогаш да морало да биде тсх понизок од 2.5 па сеа во овие месеци да е малу повисок и да не е толку страшно или мора цела бременост да е под 2.5 ако некоја знае да ми одговори.

14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

И мене ми се движеше тсх околу 2, сега и мене ми имаше скокнато на 3 и ми зголемија терапија, 7ми месец сум.

Gabrielle... and ija like this.
  15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Јас одев кај докторката цела бременост и ме породи, презадоволна сум ама ова беше пред 2 години. Прашувам за братучетка ми зашто сака и она кај неа ама слушнала муабети дека премногу се чекало (и на закажано) со часови чекале за кај неа, и било хаотична општо целата ситуација во болницата.
    По колку време чекате за преглед?

16. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Ајде и јас да си ја споделам маката. Денеска бев на ГАГ да ми препишаат клексан и си побарав да ми измерат цервикс дека ми е скратен и ми измерија 1.4 цм. Ме боцнаа со прогестерон депо. Зошто до сега не ми ги дадоа инекциве не ми е јасно?
    Ми се крсти грлото од 21 недела, идам на лекар кај матична, во Ремедика и на ГАГ.
    Сега сум 26+4. Во полна 28ма ке примам за зреење инекции. Ве молам искуство со толку краток цервикс до колку недели сте истуркале ? На строго мирување сум и пак се крати чудово. ;(

17. ija

ija Популарен член

Три точно ти беше или повеќе од 3 многу мала терапија цела бременост пијам бар мене така ми се чини веќе незнам што да мислам пукнав од секирации исто така дали те прашам дали може тоа што цела ноќ не заспав да ми влијае на резултатот стално ко ќе одам хормони да испитувам не можам да спијам или врска нема тоа.

18. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Колку бодиња и шпикозни ми се доволни 0-3?

19. Tess36

Tess36 Истакнат член

Мене ми е 3 моментално и не ми дадоа никаква терапија, и двајцата доктори кај што одам на преглед ја видоа и рекоа ок е, ништо страшно. Претходно ми беше околу 5,5/6, пред инвитрото точно 2.5, сега пред месец дена беше 3, а терапија никој не ми дал. Сега сум четврти месец. Ваљда не треба да се секирам, ама кој да знае.

Iris-1234 and ija like this.
  20. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

И мене ми е 3 тироидната, прашав дали е ризично, ми рекоа дека не е дека сега во овој месец е безбедно, инаку сум 7 ми месец, но земам терапија 50 mg Еутирокс 3 дена и 4 дена од 75 mg.

ija and Iris-1234 like this.