Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Добар ти бил цервиксот, затоа ништо не ти има кажано.

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Никако не ми е јасно ова со неделиве како се рачуна,од полна 22+0 недела се влегува во 6ти месец или од 23+0? (facepalm)

3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    22+0 e 6ти веќе.

Ме кине стомак денес,ме кине ..

На mal.ecka и mb2408 им се допаѓа ова.
  4. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Фала ти.:hug:
    А за стомакот и мене ама навечер кога ќе легнам ем боли ем ќере клоца како будало,ама тоа е се издржува некако.:$

5. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    655
    Мислам дека кај тебе е ок цервиксот ама сепак пази си се и внимавај.
    Серклаж не ми препорача ни Петрова ни на ГАГ дека више било касно,бебето е големо и не дај боже можат да пукнат водењак при интервенцијата или пак да се закачи некоја инфекција што ќе предизвика предвремено породување.

На Gabrielle... и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  6. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Ниедна не сте имале?

7. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Te procitav i se proveriv, nemam. Jas i ti sme isto. Mene pokraj sto mi se malku modri od vnatresno, oreolite i puokite mi se lupat, mackam redovno i maslo i prskam pantexol ama ako ne stavam sekoj den pak se perutat.

8. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Мене не ми се лупат, само ме чешаат и овој исцедоков сеа што ми се јави ме збуни. Како си ти, како функционираш? Се си е во ред?

9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.362
    Девојки што имате проблем со воспалени и крвави непца помагајте. Прв пат ми се случи околу 5+ недела, го прекинав Аспиринот, почнав рутина со четкање со најмеката Курапрокс четка и Парадонтакс паста, испирање со хидроген, гаргара со жалфија и мачкање Гингивал и се смирија за брзо. Завчера кога се случи хаосот со исцедокот, веројатно од стрес се воспалија пак. Моментално е неподносливо. На левата горна страна ми се зафатени 4-5 заба, пулсира, боли, имам како трнење на цела страна од лицето и ме боли глава. Ве молам споделете искуства како се справувате вие и до кога трае овој симптом?

10. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Zasega ok, se najnormalno osven denes glavobolka i sinusite isto silno me bolat. Piev paracetamol i magnezium, mi pomina i posle nekolku sati pak me fati. Pred spienje uste eden paracetamol i magnezium i se nadevam utre ke sum podobra. Ponedelnik sum kaj novata maticna, treba da zemam upati za ks, urina +urinokultura, ddimeri +hemostaza (sekoj mesec redovno sto gi ispituvam) i ke i recam da mi napravi edno eho, malku ke sum posmirena do nareden pregled.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Девојки може малку помош како и обично јас сум малку паничарка печев во рерна и видов дека јадењето беше при крај но стаклото испрскано и сега да не го оставам да се закорави земав влажна крпа и се наведнав малку потрлав и го избришав рерната беше жешка сеуште но јас за 2 мин го извришав стаклото и се тргнав е сега нрмам никакви болки ништо само ме мавна мисла дали од што се наведнав и малку потрлав може да му биде нешто на бебуш ве молам помош

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    18.647
    Прашај дали е дозволено третман на забар во бременост. Олеснува

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.362
    На каков третман мислиш?

14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.147
    Допаѓања:
    6.750
    Доколку имаш нормална бременост ништо страшно. Цела бременост сама чистам и рерна и се, клекнувам по 100 пати на ден. Нема потреба од толку паничење сепак бременост е не е болест тоа, треба да функционираме нормално. Секако кај нормална бременост без компликации

На 1209, oblace1, arontt и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Јас имав многу големи болки, ми ги чистеа непцата и ми ставаа чепчиња со алкохол. Без анестезија. По два часа од третман бев нов човек. Претходно цела глава ме болеше.

На Bella_Stella и AniSk им се допаѓа ова.
  16. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Засега велат се е нормално али јас сум огромен паничар и ми иде од кожа да си испаднам што сум таква ти благодарам многу

17. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.147
    Допаѓања:
    6.750
    Те разбирам и јас на почетокот бев таква, додека да си внесам во глава дека бременоста е најубавата состојба за една жена и треба да уживаме во неа, а не да си ја правиме стресна. За бебчето стресот е поопасен и од клекнување и од бришење прозори. Треба да бидеме благодарни што нашата бременост ни дозволува да функционираме нормално, за разлика од некој што минат низ се и сешто и едвај дотуркуваат до порагај. Уживај, гали меше, и прави си се најнормално се додека телото и бременоста ти го дозволува тоа :hug:

На Thinkerbell., Кларчи272 и Ena0310 им се допаѓа ова.
  18. Profesionallhare

Profesionallhare Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    18
    Среќен празник луѓенца сакам да прашам колку е опасно благото во 16та недела досега сум немала проблем со шеќер или скриен шеќер ме интересира дали би можело оддеднаш да се покачи во бременоста пример карамелите ги отепав од јадење и скителс ваа недела минатата нешто така малку но оваа недела се осеќам претерувам со благо а само благо ми се јаде и иде на мисла колкави количини се нормални или морам скроз да го исфрлам јадам и овошје исто

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.362
    А смее ли со алкохол? Читав дека може да ги плакнам само со раствори што не содржат алкохол. Не го голтаме, ама што знам. Инаку гингивит гравидарис е ова, и дефинитивно е од покачениот прогестерон во бременоста. Јас плус сега примам и Утрогестан 3*200мг дневно и депо инекција еднаш неделно. Така да ќе правам што е до мене. Нека ми е бебето само живо и здраво, јас ќе издржам.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    За крварење на непца само високи дози на витЦ. Со синко голем имав ептен мака, ко да сум заклала кокошка во уста, со ова секоја вечер 1000ка витЦ директ на Фарма Витал и немам мака. Ниеднаш не ми прокрвареле.

На Bella_Stella и Lavender13 им се допаѓа ова.