Никако не ми е јасно ова со неделиве како се рачуна,од полна 22+0 недела се влегува во 6ти месец или од 23+0?
Фала ти. А за стомакот и мене ама навечер кога ќе легнам ем боли ем ќере клоца како будало,ама тоа е се издржува некако.
Мислам дека кај тебе е ок цервиксот ама сепак пази си се и внимавај. Серклаж не ми препорача ни Петрова ни на ГАГ дека више било касно,бебето е големо и не дај боже можат да пукнат водењак при интервенцијата или пак да се закачи некоја инфекција што ќе предизвика предвремено породување.
Te procitav i se proveriv, nemam. Jas i ti sme isto. Mene pokraj sto mi se malku modri od vnatresno, oreolite i puokite mi se lupat, mackam redovno i maslo i prskam pantexol ama ako ne stavam sekoj den pak se perutat.
Мене не ми се лупат, само ме чешаат и овој исцедоков сеа што ми се јави ме збуни. Како си ти, како функционираш? Се си е во ред?
Девојки што имате проблем со воспалени и крвави непца помагајте. Прв пат ми се случи околу 5+ недела, го прекинав Аспиринот, почнав рутина со четкање со најмеката Курапрокс четка и Парадонтакс паста, испирање со хидроген, гаргара со жалфија и мачкање Гингивал и се смирија за брзо. Завчера кога се случи хаосот со исцедокот, веројатно од стрес се воспалија пак. Моментално е неподносливо. На левата горна страна ми се зафатени 4-5 заба, пулсира, боли, имам како трнење на цела страна од лицето и ме боли глава. Ве молам споделете искуства како се справувате вие и до кога трае овој симптом?
Zasega ok, se najnormalno osven denes glavobolka i sinusite isto silno me bolat. Piev paracetamol i magnezium, mi pomina i posle nekolku sati pak me fati. Pred spienje uste eden paracetamol i magnezium i se nadevam utre ke sum podobra. Ponedelnik sum kaj novata maticna, treba da zemam upati za ks, urina +urinokultura, ddimeri +hemostaza (sekoj mesec redovno sto gi ispituvam) i ke i recam da mi napravi edno eho, malku ke sum posmirena do nareden pregled.
Девојки може малку помош како и обично јас сум малку паничарка печев во рерна и видов дека јадењето беше при крај но стаклото испрскано и сега да не го оставам да се закорави земав влажна крпа и се наведнав малку потрлав и го избришав рерната беше жешка сеуште но јас за 2 мин го извришав стаклото и се тргнав е сега нрмам никакви болки ништо само ме мавна мисла дали од што се наведнав и малку потрлав може да му биде нешто на бебуш ве молам помош
Доколку имаш нормална бременост ништо страшно. Цела бременост сама чистам и рерна и се, клекнувам по 100 пати на ден. Нема потреба од толку паничење сепак бременост е не е болест тоа, треба да функционираме нормално. Секако кај нормална бременост без компликации
Јас имав многу големи болки, ми ги чистеа непцата и ми ставаа чепчиња со алкохол. Без анестезија. По два часа од третман бев нов човек. Претходно цела глава ме болеше.
Засега велат се е нормално али јас сум огромен паничар и ми иде од кожа да си испаднам што сум таква ти благодарам многу
Те разбирам и јас на почетокот бев таква, додека да си внесам во глава дека бременоста е најубавата состојба за една жена и треба да уживаме во неа, а не да си ја правиме стресна. За бебчето стресот е поопасен и од клекнување и од бришење прозори. Треба да бидеме благодарни што нашата бременост ни дозволува да функционираме нормално, за разлика од некој што минат низ се и сешто и едвај дотуркуваат до порагај. Уживај, гали меше, и прави си се најнормално се додека телото и бременоста ти го дозволува тоа
Среќен празник луѓенца сакам да прашам колку е опасно благото во 16та недела досега сум немала проблем со шеќер или скриен шеќер ме интересира дали би можело оддеднаш да се покачи во бременоста пример карамелите ги отепав од јадење и скителс ваа недела минатата нешто така малку но оваа недела се осеќам претерувам со благо а само благо ми се јаде и иде на мисла колкави количини се нормални или морам скроз да го исфрлам јадам и овошје исто
А смее ли со алкохол? Читав дека може да ги плакнам само со раствори што не содржат алкохол. Не го голтаме, ама што знам. Инаку гингивит гравидарис е ова, и дефинитивно е од покачениот прогестерон во бременоста. Јас плус сега примам и Утрогестан 3*200мг дневно и депо инекција еднаш неделно. Така да ќе правам што е до мене. Нека ми е бебето само живо и здраво, јас ќе издржам.
За крварење на непца само високи дози на витЦ. Со синко голем имав ептен мака, ко да сум заклала кокошка во уста, со ова секоја вечер 1000ка витЦ директ на Фарма Витал и немам мака. Ниеднаш не ми прокрвареле.