Девојки дали се дозволени овие таблети во бременост? Ги зедов бидејќи од сабајле пукнав од киселини не се издржува, бев во Зегин и ми ги препорачаа овие и ми рекоа дека се дозволени.
Хелоу девојки. Како сте? Јас 27+3 ко некни да бев 5та недела Лета времето. Мојава ми ровари низ стомак,незнам како е наместена, ме мава доле скроз ниско во бешика и јајници ,а на моменти скроз горе во желудник чудни некои пози ,кој знае како е свртенА,на моменти осекам удари во анален отвор ,језиво дури
Да си дадам update од прегледот во Систина за цервиксот кај др. Гордана Петровска: Ми го измерија малце поголем, 34мм. А Д.р која ми ја води бременоста Др. Наде Геровска ми измери 31мм. Најверојатно понова апаратура, не знам. Ми дуплираше терапија утрогестан 2x1 еднаш орално вагинално. Да си продолжам со другата суплементација. И да си купам појас за трудници бидејќи ниско го носам бебуш. *А за ова со мерењево на цервиксот, страв ми е да отидам па на 3то мислење, кој знае што ке ми кажат.
Па дека е скратен, ама дека нема потреба од серклаж сега за сега. Си имам прогестеронска поддршка, си примам и ферона (алфа липоична киселина) и други витамини. Вака докторката беше приступачна и фина, ама прегледот некако многу кратко траеше, 7-8 минути можеби. Набрзина го виде плодот рече океј е, ајде да видиме цервиксот зошто си дојдена и толку. Се мислам сега за втор скрининг дали да закажам кај неа.
Jas cekam na 23ti da vidam sto ke mi kazat i kolku ke go izmerat. Za ferona tableti nikoj ne mi spomnal, ama seuste primam ista terapija ko na pocetok, utrogestan i depo. Do koja nedela najkasno se pravi serklaz?
На праг на 36та недела, ја отварам свечено со првите стрии, добредојдовте. Мачкав де крема што сама ја правев со витамини, масла од бадем, невен, ад капки,вит е капки, триста чуда, еуцерин масла, млека и џабе. Ако, не се жалам, не ни бев нешто многу редовна, како и да е, околу папокот ми се појавија првите стрии и доле ниско на стомакот. Како се приближува времето до термин се повеќе ми станува реално. Се напнав со перењето, исправ конечно уште некои ситници ама не е страшно. Со цтг почнав, продолжувам еднаш неделно. Брис треба оваа недела да ми земат, се мислам дали во авицена или државно, мислам пролече ги праќаат, до сега се во авицена правев ама што знам... Бебе 2700 на последниот преглед пред неколку дена, +-400гр. Одговара на неделата, иако малку ми се чини, ваљда ке накачи уште малку барем, и јас 3100 сум се родила... Вчера со маж збориме дека уште малку остана, искрено чудно ке ми биде што нема да ми мрда во стомакот и да си го галам, ама затоа ке спијам на стомак, хаха Убав ден да имате
Мислам дека до 23та. Ако се прати после 23та постои можност за добивање на инфекција или не дај Боже да пукне водењак. Ферона капсули ги зимам на своја рака, а докторкава ми рече браво супер, зимај ги слободно. Во нив има алфа липоична киселина која конкретно за цервиксот превенира кратење и предверемен пораѓај, витамин Б и магнезиум, кои не штетат секако. Сепак, консултирај си се со својата докторка.
Хелоуу, јас 26+6 денеска... многу сме блиску јас и ти.На исто место ги осеќам ударите. Јас се паничев дека се спуштила малава многу доле ама изгледа нормално е. Како растат се помалку место имаат за мавање.Како што кажуваш баш во мочен меур ми удира и во анален отвор Башка тоа овие 2 дена осеќам зачестено стврднувања на стомакот. Многу е језиво, кратко траат и се безболни ама сепак.. Вчера може 10 пати ми се случи тоа, од сабајле пак 2,3 пати. Дали има простор за паника ? Нормално ли е толку често да се дешава?
Најубаво да отидеш на специјалист пародонтолог да те види но обавезно кажи дека си трудна. Трнењето може да е од максиларниот синус а не од џебовите, сепак ќе ти треба преглед!
И мене ми се случуваат стврднувања. Ми рекоа нормални биле , јас не сум ни мерела колку пати ги имам,некогаш ич некогаш по неколку пати, веројатно зависи каков бил денот , можеби ако сме поактивни ,повеке ги имаме. Кога ти е термин? Ептен сме близу ,мене ми е 6ти декември
Мене 10ти декември, ама сум со голем ризик за предвремено Инаку да , јас сум под стрес овие 2,3 дена па можеби и затоа ми беа зачестени стврднувањата.Вчера цело сабајле се нервирав. После пладне се опуштив гледав филмови не ги мислев и си беше све ок.
Ja sum 32*1 mislam deka sinko me sekna dodeka dada bese pomirna ovoj period zgora na se pocna da me boli mesko pa da me pusti se nadevam deka ke bide dobro mi se cini nekkao mnogu rano me fatile lazni
Жени кажувајте што да правам со болки од внатрешни хемороиди. Многу ама многу почна да боли, не можам ни да седнам на шојла. Имам напон за во вц ама кога се обидувам да клекнам не бива страшна болка имам и во анус и во стомак. Помага нешто?
Само кантарионово масло ставај. Или чепчиња со кантарионово масло ако најдеш во аптека земи. Мене само тоа ми помага , а за внатрешни и флебодиа таблети ,знсм дека се дозволени во бременост, само по 1 на ден, 3 дена.. Ама за флебодија пак консултирај се со матичен.