Inace interesen, dosta tezok poragjaj imav edvaj cekam da vi go raskazam, ama od komjuter doma Posle mene kje sakate da ragjate hahaha
Mariz mila bas mi e milo sto te citam vaka pozitivna,energicna,i da,sekoj ohrabruvacki zbor ni e od ogromno znacenje,uzivkaj si so maloto golemo bebce,pozdravce
@mariz kolku godini imas? Mesinja,ve prasav za ikanjeto,aza mleko odnosno toa prvicnoto ne ve prasav.Dokolku ne ste primetile a ste nadminale 30ta nedela,probajte so stiskanje napupkite i ke se iznenadite. Mada kolku sto citav,dokolku seuste nemate,ne znaci deka ke nemate.
Malecka 22 imam a za mlekceto eve me dva dena porodena i uste imam nadez deka kje dojde, bebus me cica mnogu, interesno mu e si uziva, ama imam mnogu malku kapkicki samo... kako cucli lazlivki mi se, si zaspiva na grada... Ama so stimuliranje kje najdode mlekce
Jas toa prvoto mleko go zabelezav mnogu rano nekade òkolu 5 mesec ama taka mali tockicki na bluzata,a sega veke mnogu poveke mi tece,duri nautro osekam onaka skros mokro na pizamata,toa obicno koga lezam,deka se pritiska gradata..
Mamicki jas se porodiv na 7 mi vo 2 csot noke za neceli 5 minuti na GAK. Rodiv sin 3450 gr dolg 50cm, zlato malecko. Vo bolnica bevme 4 dena, mi otece ranata, ama sega sme super i doma sme. Vi posakuvam vakov brz i lesen poragsj na site, da fatime red so maliot, pa ke vi ja raskazzam mojata porodilna prikazna...
Еве ме и мене, дежурна на форумов сум Во врска со млекото, јас немам, но токму така, тоа незначи дека нема да имам...Во врска со пораѓај, нема жена што не помислила со страв на тоа...И мене ми е страв, од самиот чин од тоа дали се ќе биде во ред со бебето....мора да се мисли позитивно, но оној кој си имал проблеми со бременоста,цело време потсвесно мисли на лошо....и јас несакам да мислам лошо,ама ете мислите сами доаѓаат, а јас си играм брканица со нив само сепак ,на крај, денот завршува со верба и молитва кон Господ и позитивна мисла се да помине во најдобар ред, да си видиме здрави бебушчиња...
Devojcinja utrovo vo 6:30 ja rodiv mojata princeza..vo 4 mi pukna vodenjakot vo 6:30 se porodiv..so lesno na site
Леле, колку ми е мило, ајде честитки, да е жива и здрава принцезата.....ете ти се исполни сонот, чекаше за денес и бидна.... <3
И јас викам ајде, ама некако не ми е веројатно дека одам попладне, се мислам ќе ми закаже за др.ден сабајлечки алал да ти е , навистина ти беше последно средување со огледалце инаку ,како си ти, како е бебуш ?
Dobra sum.vo 4 sabajlwvo osetiv pukanje na vodenjak i aj otidov u drzavna.ziv coek nemase.bev 4-5 prsti otvorena.gi pominav procedurite so merenje prasanje klizmi i okolu 6 me fatija bolku.ne im se veruvase na sestrive i ete napni vrisni iskoci bebe
Cestitki,da ste zivi i zdravi....kolku ubavo vaka sekoj den da se poroduva po nekoja Site da si docekat siiittteee Jas sum spremna,mislam i bebus deka e,sega zavisi samo od kako ke kaze doktorot i dali ke ima ekipa za deneska.. Nema tuka red espana,ako zapne bebus preredi me,i onaka so termin ti si pred mene..
Ќе видиме, здравје само, толку чекавме па сега за ден,два ќе биде А кај тебе се зависи од тоа дали екипа ќесе собере?Нема доволно персонал?
Ја нема @mariz, па сега јас мора да сум најактивна тука, да ја заменам таа сега уживка со Тео и едвај чека да ја пуштат дома, па ќе не поздрави, не се сомневам А и @Ivanushka, би требало да ја пуштат, па да ни пише како е Немој одма да не напуштите, ида се префрлите само во ,,Бебе,, И знаете што??? Никој не ни пиша како се татковците, дали тие чекаа таму додека се пораѓавте, нивни реакции? @mami blue , ти одмори се , не те заморуваме сега со прашања