Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.267
    Читав дека бебињата и во утробата имаат скокови во развој, од 6 месец натака, односно во трето тромесечје на 4-5 недели и последниот е всушност кога се раѓаат.

Трет ден на планина, овој пат ич не ми се идеше и со право, времето не е убаво и има многу премногу инсекти и скорпии од кои нормално се плашам. Едвај чекам утре да осамне да се спремиме и после ручек да бегаме.

На Rtulka, Doktor F, Misskirova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.686
    Допаѓања:
    21.357
    Нема штета ако одиш. Докторот е вистински професионалец. Кој ти го правеше вториот скрининг Димчев?

3. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    Фала ви женски на одговорите секако ке одам во понеделник на лекар па ке барам и на ехо да ме погледне.

Инаку ддимери во која недела проверувавте? Ми кажаа сега во 28ма да проверам.

4. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Не, Митко Ивановски.

5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.686
    Допаѓања:
    21.357
    Не знам искрено, сама треба да одлучиш. И Митко е стручен во тоа што го работи. Можеби го препорачува Димески зошто навистина смета дека треба, може зошто се колеги од иста болница… Како и да е штета од прегледот нема, освен што сигурно кошта како уште еден скрининг. Ама сите знаеме дека не штедиме кога ќе ни кажат нешто…

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Јас за првото дете правев, ама поради индикација. Ме гледаше на ехо 3 пати од 24 до 32 недела и до крај не можеше (или не сакаше) со сигурност да потврди. Цело време водеа дијагноза суспектно и на последната контрола остана нека се роди па ќе се потврди дали има или нема дијагноза. Ако е поголема аномалика сигурно и на скрининг ќе се видело, ако е како кај малиот мој суспектно за ВСД и ако решиш да правиш би ти препорачала да одложиш за покасно 28-30недела зошто секако нема да може порано да потврди.

На mal.ecka, fana и Beatris им се допаѓа ова.
  7. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Jas sum 34+1, I seuste nemam ispituvano d dimeri. Nekolku pati spomenav na maticnata,ako imalo indikacii ke me pratela...

8. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Не ми спомна на мене ништо такво, рече дека тоа што он може да го види во врска со срцето е се добро. Најверојатно ако имало било каква индикација и сомнеж ќе ми кажеше и ќе ми речеше задолжително да одам. Вака ми рече како сакате вие, во стилот дека тој докторот бил само за тоа и многу детално ќе видел се што треба. Јас се мислам, ама мм е против, негов став е дека не можам ништо да направам и сменам со тој преглед во овој период од бременоста. Ама ајде има време ќе размислам убаво.

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Од моето лично искуство, маж ти е во право. Ако била страшна аномалија ќе се видело секако, а ако е мала како кај малиот мој, која не е причина за не дај боже прекинување на бременост, подобро по раѓање да се направи контролно ехо на срце, зошто секако тогаш ќе се види прецизно.
    Ова е бар мое видување од моето лично искуство, ама сепак ваше е да одлучите.

На mal.ecka и Beatris им се допаѓа ова.
  10. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    7.329
    Може ја праќа само за рутински преглед.
    Не знам ама некои лекари рутински препорачуваат ехокардиографија.

На mal.ecka, BoNaNa123 и Beatris им се допаѓа ова.
  11. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Др. Митко води близначка бременост на блиски луѓе и исто ги препрати кај др. Драшко. Мислам дека стандард му е тоа,не дека по индикација го прави.

12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.181
    Не се секирајте воопшто
    Барем денес докторите се малку сурови во тој поглед и веднаш директно кажуваат вест па и најстрашна да е...така да ако имало било што секако ке ти кажел,не гледам причина да те поштеди

На Rtulka, H.VAGA и Beatris им се допаѓа ова.
  13. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Јас одев кај Димчев на прегледи и скрининг, баш го прашав дали треба да правам дополнително преглед на срце кај Драшко, ми кажа нема потреба, доколку јас видам нешто сомнително секако би те упатил, вака само џабе пари ке даваш.
    Исто ми кажа секој добар гинеколог што има искуство со ехо гледа дали има или не проблем со срцето, после тоа се детаљи што може Драшко (Димески) да ги види, прецизира и дијагностицира.
    Сега вака и мене да ми кажат би се замислила, подобро конкретно, не ми е јасно нешто тука што гледам, направи си превентивно преглед а не вака абе се е супер ама јас да ти кажам "рутински".

На Rtulka, Kate Rina 93 и Beatris им се допаѓа ова.
  14. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    1.557
    Здраво јас сум 30+4 од вчера па наваму осеќам како некоја тапа менструална болка, тежење на стомакот и болка во препоните дали е нормално, вие што сте во близина со мене како се чуствувате

15. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Ке има и такви периоди, меѓутоа не е страшно, радувај се.
    Јас при крај на 8ми еве и 9ти веќе сум боксерска вреќа. Мава, клоца, удира :D Еднаш бев и на ехо да видам дали е се ок, зошто маваше многу агресивно.
    Така да пиј си кафе на раат, после нема да можеш :rofl:

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. easterbunny123

easterbunny123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    17
    Здраво девојки! Кога почнавте да пиете чај за доилки? На самата амбалажа на Holle чајот пишува дека е погоден за доилки и жени во доцна бременост, па ме интересира вие што сте започнале да го пиете пред породувањето, кога го почнавте?

17. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Да да и сам ми рече дека препорачува на сите негови пациентки, секако ако спомнеше дека нешто му е сомнително или не дај боже се гледа дека нешто не е добро, немаше ни да размислувам дали да одам или не, уште одма ќе барав термин.

На H.VAGA и Freckles. им се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И во Плодност на сите препорачуваат ехокардиографија.
    За првото бев, за второто не.
    Твоја одлука е, ама ако имало нешто ќе видел и на скрининг.

19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.261
    Допаѓања:
    118.955
    Jас не бев ни за првото ни сега.
    Ме гледаа на гак и во болницата во Битола докторот со кој бев договорена за породување. Двајцата рекоа дека е ок. Да им било сомнително нешто ќе ми кажеле па ќе одев детално кај Драшко, ама и двајцата рекоа се е во ред а плус и матичната ме гледаше кон 26-27 ма недела и таа рече дека е ок и поради тоа одлучив да не одам кај Дршако.

20. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    4.036
    Јас во четврток сум на втор скрининг кај Таше значи да се спремам пак за трауматично кажување како мора да се прави и ехокардиографија. Како за нифти што ми направи со неубави случки издраматизира.
    А во плодност имаат ли доктор за ехокардиографија или препорачуваат каде да одиш ?
    Од понеделник 21 недела последна од 5ти. Летна второво тромесечие :inlove: