Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr имаат да, последната сабота во месецот доаѓа докторка за ехокардиографија. Сигурно ќе ти рече да се закажиш, да си очекуваш. :D

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.263
    Мене на скринингот сега во 22ра ми рече дека се е во ред ама сака за 2 недели да го види пак за сигурност тогаш ќе биде скроз развиено срцето и ќе може да види со сигурност. Инаку ми вика од салото не можам да видам, и се мислам искрено да одам на едно второ мислење не за друго, да прашам дали баш не се гледа од салото или мојов ме мафта. Ако сега мене на 82 кила не може да ми види, што прават жени со 120 кила што се бремени, како ги гледаат нив. Стварно ме иритира тој одност, не може сите да сме манекенки и се да се гледа. Ќе отидам на едно ехо, обично ехо, кај Димчев, не скрининг, да видам што ќе ми рече па на крај и ќе му плеснам на мојов у фаца и ќе си соберам ако треба документи. Ми се свиѓа стварно што е темелен, ама душа ми вади со таа дебелина, ме пукна. Со синко имав 10 кила поише, ако не и повеќе и тогаш не го виде срцето убаво па отидов кај поранешниот матичен што ми беше во мојот роден град. Тој па ме дотепа тогаш, кој ми дозволил со оваа тежина да останам бремена, ме пукна.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Каков однос е тоа! Страмота! Па они доктори па колкави се, пушат, пијат, па што треба да им кажеме, не не вие сте доктори кој пример го давате на нас пациентите :^)

На AngelOfArh, Rtulka и elenaklasik им се допаѓа ова.
  4. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    4.036
    @AngelOfArh тоа со тежината што трубат не се трпат веќе. Значи бев над 100 кг викаа дебелината смета нема да забремениш НИКОГАШ вака.
    Пцос синдром хуперинсулинемија. Ослабнав 20 кг не останав бремена вратив мал дел пола да речеме пак почнаа да трубат пак ослабнав и повеќе од првиот пат се стопив.Фоликулите не растеа. Пак се поправив многу брзо враќам килажа и без леб благо и газирано. И тука останав бремена здебелена и терам бременост до сега 4 кг поправена 21 недела. Кога отидов Битола е само таму не ми трубеа за тежината. Влијаела и она ама не до толку како што замараат гинеколозиве матични. Пробувавме да направиме овулација без проверен спермограм и кај мене проверка на канали. Огромен минус. Затоа сама си побарав да одам приватно во мојов реон нема асален матичен. Или таква ми била среќата.Нема врска тоа е зад нас сега само сакам да ми се роди бебево здраво и живо и мене и на сите идни мајки. Да ни се наполнат рацеве друго не е важно. Пак ќе ослабнеме ама и они треба да сфатат дека не се идеални. И нема таков човек идеален.

На Zorajde, mace89, Freckles. и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Gabrielle...

Gabrielle... Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    239
    Имаат докторка соработник, што доаѓа од Струга. Дали Лиле беше, не и се сеќавам на името, ама од Струга е докторката. И мене Др. Марија од Плодност ми ја препорача, дека тие гледале дека е се во ред, ама сепак таа била постручна за тоа. И ок, се запишав на список. Кога ми се јавија да ми дадат термин им реков дека не можам да отидам. После тоа никој не праша дали и зошто не сум била.

Ако сакаш да одиш, па види во Струга директно кај нејзе отиди, може поевтино е. Околу 4000 беше цената мислам преку Плодност.

6. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Да не те чуди и ако Димчев ти искоментира за килажата. И јас сум покрупна, ама мене ништо ми нема речено, чак што више ми рече ептен сум почитувала диета за гестациски и дека од него имам зелено светло за частење со чоколадо повремено.
    Ама знам за случај каде пациентка се има жалено во Систина за неговите коментари за килажата.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.757
    На докторите не им е лесно да водат трудница со вишок кг, ни да породат таква е лесно. Триста компликации може да има од вишок килограми.
    Не се фаќајте за единствени случаи каде една од 1000 ке помине добро. Смета килажата на срцето и бубрезите пред се.
    Точно е дека од сало не се гледа убаво на ехо.
    Мене штом ме виде докторката што ке ме пораѓа во 12-13 недела кажа 10 кг максимум да качиш до крај.

8. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    809
    Јас пак за тироиднава бев денес кај мојата докторка ми ги виде резултативе и ми рече истата терапија секој ден по 0.25 тсх ми е 3.5 фт4 0.87 и реков да не ми е мала дозата не ми рече повеќе ако ти дадам може нагло да ти падне и викам а ако ми се зголеми тсх ми вика епа контрола за еден месец тогаш ќе видиме некој мислење да ми кажи што да правам.

9. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    А кои се референтните вредности? Имаш ли шанса да отидеш на второ мислење?
    Инаку повеќе се дава на пример зголемена доза преку ден/два и тн по некоја шема, немора да значи дека треба дуплирана секој ден...

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    809
    20220908_121842.jpg Овие ми се резултативе ќе пробам да најдам второ мислење незнам зошто не ми покачи бар два пати во неделата да пијам по 0.50 а другите по 0.25.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Јас со терапија и пред бременост бев и во бременост ми ја покачија дека одма ми рипна тсх 5,6 некаде и со терапијата. Иако ја зголемуваа на 2 пати во бременост, не успеав под 3 да симнам... цела бременост 3, 3ипол. Може и да требаше повисока и кај мене и од таа што ми ја покачуваа, ама супер истерав бременост, здраво бебче.

12. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    809
    Да ми се движи до 3.5 ајде некако не можи кај сите идеално да е туку мене ми е страв 5 дан ми се качи тоа мене ме мачи идеални вредности не барам.

13. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Ако доктор ендокринолог ти ја дал терапијата не се секирај, за месец дена ќе направиш контрола. Нема да рипне многу за месец дена.:)

14. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Како беа брисевите во 12 недела, мукоплазма, уреоплаза и микоплазма? Или?

15. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    1.468
    Уреаплазма, мукоплазма.... кламидија..и брис од цервикс и брис од вагина.

На Enci201 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Здраво девојки од вчера чувствувам во долниот дел на стомакот тапи болки слични на менструалните и имам безбоен исцедок стално сум мокра ,инаку урина уредна брисеви исто така уредни. 15+3 сум ,по малку ме фаќа страв.

17. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Ме фаќаат паники. Влегувам 34та недела утре, имам болки во грб, половина , препони.. нормално е или?

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    @Beatris и сестра ми е кај Митко, исто ги советувал, они не отидоа. Се беше во ред на скрининг но морал да препорача, им рекол мое е да кажам во смисла да знаете дека и тоа го имаме.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    И да се качи на 5? Ништо. Ако фт4 е ок, не се грижи. Вака не е алармантно, повтори си тсх и фт4 за две недели (по можност во иста лаб,ако треба и приватно плати си,па реагирај)
    Инаку пред земање на крв за анализа не се пие еутирокс, после тоа испиј. Исто така,за оптимална апсорбција на апчето, гледај да го земаш наутро на гладно мин 30-60 минути пред јадење/пиење кафе и сл.

20. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Другарка ми е трудна има 6 недели ипол (прва бременост)
    Овие неколку дена некој саат мачно и ниски притисок
    Денеска цел ден не арна и со ниски притисок 95 со 59
    Џабе кока кола, солено...
    Сабајлето се напила вода или кафе одма повраќа...
    А некој кажаа дека вака ќе било 3 месеци..
    Пред крајот септември термин и секакви испитувања треба да се направи

Некој искуство?