Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Јас цениве не им ги разбирам од аспект што во приватни клиники во Европски земји пакети за породување се поефтини од кај нас (и тоа не за мала сума поефтини), а стандардот не ни се ни споредува. Кога ќе собереш породување (еве кај мене да речеме со царски ќе треба), сите прегледи и скрининзи, терапии, витамини, мислам глава ќе ме фати кога се ќе израчунам. А плус за предвремено породување што инкубатор и неонатална во приватниве е најмалку 500 евра ден. Премногу е... и да има човек финансии се кога ќе се собере сумите се стварно енормни. Ама што вели @Bella_Stella немаме избор некогаш...

На nevermet18, Beatris и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  2. easterbunny123

easterbunny123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    17
    јас обично имам повеќе после зголемена физичка активност. По консултација со матичниот гинеколог, малце сум помирна бидејќи ми рече дека тој тип на исцедок е нормален и се додека брисевите се чисти, нема простор за паника ☺️

На Lina-Detelina и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  3. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    I mene me plasi istoto. Se e skapo, a za bolnicive da ne komentiram.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Ja sum beter stanuvam u wc idam se taman da legnam mi se prioduva pak ama sea pa druga panika iam sekako utre sum i na lekar bebe osekjav do skoro visoko pod gradi deka e a sega mozam dvete race da gi stavam na mesko mislam deka beba apla e spustena dole i mi e strav da ne se rodi pred pretermin

5. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Да, 60 мин најдобро.
    30 мин ептен е минимум.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Фала ти мила и кај мене е така ама сепак ќе си направам контролни брисеви за мирна глава.:*

На Enci201 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Витамини за бремени што содржат вит д треба да се пијат попладне или навечер. Ако пиеш порано, пред 12:00 тоа предизвикува Еутирокс да не се врзе во крвта (полоша апсорбција).
    Тоа треба да се внимава.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    809
    Витамините подсле ручек ги пијам е сеа ако има врска одма ко ќе се напијам еуторикс не станувам туку седам во полу исправена положба со перница позади мене па тоа да има врска.

9. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Не, тоа со седењето нема врска.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    7.327
    Не би сакала да отварам стари рани но ме интересира кај нас во државна немаа ли можност да те породат?или за тоа што се работи за доцна бременост.
    На државно имаат ли комисија што одлучува за сериозноста на аномалии во доцна бременост?

11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.685
    Допаѓања:
    21.352
    Без гајле, не ми е проблем да споделувам. Напротив, сакам мојата приказна да послужи како пример да се биде попретпазлив, не да исплаши некого.

Инаку во специфичен период беше целата случка. Точно пред Велигден. Драшко ме прати кај Чадиковски да ни каже кои се опциите, а тој не прати кај тројца други доктори. Ана Данева - Гак, Адамова - Санте Плус и Димчев - Систина. Тоа беше всушност собирање конзилијарно мислење. Кога сите доктори се потврдија со ставот не ни беше во опција да чекаме да помине Велигден. Не можев да продолжам да живеам во агонијата и сакав да завржи што поскоро. Уште следниот ден ме примија и се породив на Велики Четврток, а за Велигден веќе бев дома. Од тогаш тој празник за жал ме асоцира на тага и празнина… Сега терминот ми е во Април по некоја случајност. Се надевам дека ќе ги засакам одново и месецот и празникот…

На Звездичка30, mace89, Doktor F и 8 други им се допаѓа ова.
  12. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    7.327
    Ќе те огрее сонце и празникот на убаво ќе те потсеќа
    :hug::hug::hug:

На mace89, ivance.., Sienna_MK и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Јас со првата бременост на 01.01 оваа година прокрварив, а уште на 31.12 вечерта добив непријатност и болка. Мене тој празник и сите по него, јануарските кои ги поминав во болница ме потсеќаат на неубави, за жал доживеани моменти. Оваа година што иде, после тие празници треба да влезам во девети, па се надевам ќе биде се добро овој пат, и кај мене и кај тебе и кај сите.

На mace89, sun995, ija и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.685
    Допаѓања:
    21.352
    ❤️

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Како ги осеќате движењата на бебето во скоро 19 недела? Некогаш е многу активно, а некогаш го нема воопшто. Но тоа што ме интересира е што најчесто го осеќав на десната страна и висина под папокот, а сега под стомак накај вагина каде што се витка стомакот. Мало е уште да се осеќа секаде, можно е да се спуштило некако пред 4 дена бев на ехо добро си беше сместено, а сега ударите долу ги осеќам и паничам да не се спушта надолу? Нареден преглед ми е дури втор скрининг за 3-4 недели(facepalm)

16. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    И јас го чувствувам ниско над вагината како тебе, а некогаш и погоре под папокот. Лево, десно, сегде шета :D. И јас не го чувствувам ептен често, а некогаш кога плива, плива по 15 минути можеби.
    И јас си помислувам така да не се спуштило многу долу, па кога ќе го осетам погоре си се тешам, а добро е и погоре го има си викам. Инаку на моево нозете му се скроз долу, ама не е страшно рече докторот.
    Во која недела ќе го правиш скринингот?

17. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Ох леле прв пат осетив така и одма паники, нема раат.
    Матичната ми кажа 23 недела ама можно е 22 да направам, планирам кај Димчев па ќе се јавам да видам и кај него како ќе фатам зошто за првиот не успеав една недела на одмор го фатив, а втората пополнета.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.930
    Допаѓања:
    12.103
    Женски здраво.

Ме интересира тие што сте со мутации што се боцкате, дали имате на нозете флеки, синици или потечени вени?
    Дали дава знак таквата состојба?

19. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    891
    Jas nemam takvo nesto

20. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Јас се боцкам, имам мутации, немам ништо.