Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Ne

2. Doktor F

Doktor F Популарен член

Пред неколку години блиска пријателка плати околу 15 илјади евра, близначиња исто, царски породена, бебињата во инкубатор.
    Затоа треба добро да се размисли.
    Дај боже од срце ти посакувам се да е во ред меѓутоа мора да се размисли и за таа опција, имало случаи каде што пациенти биле пренесувани од приватна во државна болница поради огромните трошоци. ( По некоја случајност сум била сведок на истиве)
    Не станува збор за имање и немање финансии, за нешто што е неопходно мислам дека и тој што нема ке се снајде ама пак мислам дека државна гинекологија и педијатрија се сосема солидни установи, сега однесувањето е друга тема на муабет.

3. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Isto. Zavcera cel den ja osekav, vcera malku i denes ic. I jas gi osekam dvizenjata nekogas nisko a nekogas kaj papokov. Utre sum na eho, samo da ja vidam kako si pretka da si ja smiram dusava i psihava.
    Jas od vcera maka macam so hemoroidi, znaci uzas. Imam hepatrombin mast ama kolku ke pomogne neznam, se plasam da pomislam doprva kako ke mi e zasto tek 5ti mesec sum..

easterbunny123 likes this.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Тој период цело време ниско го осеќав. Уствари уште најчесто таму го осеќам. Страни менува зошто изгледа салта прави, а пред 2 дена прв пат кратко го осеќав баш како да ќе излезе низ папок, ама после изгледа пак се преврте и продолжи долу да удира.
    Мислам дека нормално е овој период имаат многу простор и се вртат постојано, затоа на различни страни ги чувствуваме

Не немам. Имам само една вена на листот, ама таа си ја носам од дете и за чудо на исто место и мајка ми има.

gothchick and Sienna_MK like this.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Немам вакво нешто. Исто како @Ano имам испуштена вена на листот, на исто место со татко ми јас, ама ниту се воспалува, ниту боли. Правам доплер повремено и тоа е..

Ano likes this.
  6. gothchick

gothchick Популарен член

И мене ми излегоа, дури и крв имам се испаничив да не е од напред ама од нив е, не го знам решението:doh:
    @Ano ух, фала ти и тебе на утехата баш ми беше чудно, прва бременост ми е и до сега немам прочитано скоро некој тука да сподели и викам ова се лизга ќе искача доле:D, а матичната на прегледот за 18 недела ми вика не ти е тоа бебето многу е рано не е ништо(facepalm)може и помисли рано за јаки удари.

Ano likes this.
  7. Enci201

Enci201 Истакнат член

Јас немам појма дали имам, еден доктор воведе клексан. Другата рече штом е воведен цела бременост примај...
    Правев тромоцитни времиња, д димери. Ама не сум сигурна дали знае добро да ги протумачи.
    И така во незнаење си се боцкам. :(

Претходната бременост не сум имала ни клексан ниту било проверувано д димери

8. Lavica2602

Ako najdes lek kazuvaj, masta ne pomaga..

gothchick likes this.
  9. Profesionallhare

Profesionallhare Истакнат член

Хелоу луѓенца имам едно прашање имам намалена функција на тироидна пијам апчиња но бремена сум 17 недели и сабајле пред да го пијам апчето се изнервирав нешто и почнав да се содржам за да не заплачам но на грлото грутка осетив ги земав таблетите се напив пошто ги пијам пола саат пред доручек 1 на ден и еве сега кога лргнав пак како грутка ми стои од витамини пијан фемибион 2 дали би можело наеднаш да ми опадне од што се изнервирав и осеѕив грутка во грло или неможе да му се случи ништо на бебе ве молам хелпп

10. Marija19971997

Marija19971997 Активен член

Здраво женски... Итно ми требаат Фуролин или Нифуран.. но моментално многу тешко се наоѓаат. Дали некој знае каде во Македонија можам да ги најдам?

11. 1209

1209 Форумски идол

Не може ништо да биде, не разбирам каква врска има грутката со апчето, си го испила битно сигурно не ти стои заглавено. И да не испиеш еден ден нем ништо да се случи, не може од еден ден да настане промена на хормоните.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ајмо почело је почело...

Несоница втор дел, прв дел траеше од влез во 6 месец до крај, еве почна и вториов исто. Маж ме разбуди и еве од 2ипол до сега зјапам во тел. Демек ќе презаспивав. Лошо е што за 2 саати треба да станам за на работа. Ќе пукнам од нервоза. И Бејби е ужасно немирен, нема раат на која год страна да се свртам, лево, десно, на грб, батко не беше волку немирен навечер, ова пропелер ко да имам у стомак, цела вечер прета над царскиот точно. Да речеш кафе сум се препила, благо сум се прејала, кока кола сум пиела, ништо од тоа, последно јадење во 6 и ова абер нема да се смири. Не знам како да си помогнам а знам дека ми се спие ми се плаче. Едвај чекам спалната да биде готова да го дислоцирам во детска и јас да си спијам со синко. Еве во дневна и го слушам до тука како хрчи страшно многу. Од умор му е, јасно ми е, преморен е, го жалам синко што спие до него ама ај иди разбуди дете сега. Јас од хормоните кај ко подивена, несоницата, Бејби со мрдање, абе полудев! Ма сета мака и се скаравме пред да си дојдеме од село, ама ја спукав асално. Немаше да ми биде мака сами да бевме, ама свекрва проба да заземе страна па си го доби и она. Постариве со нивните совети некогаш не сфаќаат дека прават само полошо, па уште и последно мора да е нивно. Битно рогови покажав ко никад у живот. Ама па сеа се јадам жива и не можам да спијам. Многу се нервирам што сум ваква што ми е криво откако ќе си го кажам мислењето, абе спукај таму и ич не му ја мисли, а не да премислувам по цела ноќ јас.

Си се искажав битно, што нема кој да ме прочита што е битно. Ај се смири симфонијата да дремнам ако дозволи малиот принц бар 1 саат.

13. Anturium

Anturium Популарен член

Иста сум, се разбудив во 2ипол и еве уште се вртам во кревет надевајќи се дека ќе заспијам и мачејќи се да најдам позиција. Бебе прета, од желудник до јајници се ми ровари. Ќе издржиме :(

Ano, mace89, Doktor F and 3 others like this.
  14. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Дали еднаш месечно е многу да се прави ехо? Со првото детенце живеевме во Америка и таму само 3 пати ми направија ехо во цела бременост, а на прегледите само го слушаа срцето на бебето со апаратче.

15. Lavica2602

@AngelOfArh ne si sama. Od 2 do 5 i jas nemozev da spijam, ama jas od bolka od hemoroid ;( umrev od bolka. Stavav mast i tusirav do ladna voda, se povlekoa site osven eden, vospalen na maksimum, sum placela;( kapak prethodnata vecer loso sum zaspala i fatena desnava strana, pa morav samo na leva :( i plus dva pati grc me fati na levata noga na muskulot dolu. Od 5 do sega sum zaspala na grb, i za toa ne sum raat si mislam deka ne mu godi na bebe. Kjora sum za spienje (facepalm) Denes i po bolnici sum, ispituvanja tekovni pa za ubavo neka e. :hai:

Anturium likes this.
  16. Bella_Stella

Не е многу. Јас поради претходната историја во оваа бременост ќе имам почести прегледи, инаку обично се на 4 до 6 недели тука.

Звездичка30 likes this.
  17. Bella_Stella

Не можам да се сетам на името на кремата, ама јас како ќе се измиев и ќе ја ставев ме полудуваа уште толку хемороидите. Само кантарионово масло ставај цело време, одма ќе се повлечат.

Kate Rina 93 and Lavica2602 like this.
  18. Gabrielle...

Gabrielle... Истакнат член

Друштво, можеби не бев најактивна во темава, ама редовно ве читав и се информирав од вас.
    Некнавечер се породив царски со близнаци во 34+2 во Битола во Плодност.
    Добри сме сите тројца. Фала ви за поддршката тука, сега ќе висам веќе во темата од 0-6 месеци :D
    Со лесно на сите, без страв, се ќе си биде во ред :l:

Zorajde, Leanne, elenaklasik and 36 others like this.
  19. Lavica2602

Ke probam i toa. Ne razbiram kaj me najde ova, nemam nikakov problem so praznenje nitu pak sum napnuvala. Od nigde nikade se pojavija..

20. Misskirova

Misskirova Популарен член

Добро утро мајки.
    Завчера седев на маса со трудница во 8ми месец.
    Беше 15.00 часот.
    Жената немаше ништо јадено до тогаш, пиеше 3то кафе и испуши 3 цигари додека седевме !!!!!!.
    Кога ја прашав рече дека си терала од почеток до сега исто како и пред да остане бремена.
    Бременоста и била до сега се океј.
    Што е премногу премногу е. Мене ми беше шубе за неа искрено....некогаш незнам дали многу пазење е подобро ...