Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Perla*

Perla* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    352
    Честитки мајка! Живи и здрави да сте! :hug:

На GIGI69 и Gabrielle... им се допаѓа ова.
  2. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ти благодарам за одговорот мила ❤️

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Честитки да сте живи и здрави!❤️

На Gabrielle... му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Честитки мила се најдобро сега со малите да си се гледате❤❤❤❤

На Gabrielle... му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    155
    Sekogass tie so ne se pazat mnogu lesno vrvat, a nie so se panicime na sekoja sitnica samo si pravime stres.. ete jas primer sega sum 30+ i denes ne mi e mn aktivno bebenceto i se panicam zosto ne e aktivno, od sabajle so blago so coca cola celo vreme.. duri se mislam i da odam na ginekolog..

На Mihaela123456, Freckles., Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Руски рулет е. И најнормална бременост да имаш да не се грижиш воопшто, во смисла да пушиш, пиеш, 3 кафиња, нејадење, за мене не е воопшто нормално. Додуша за мене тоа не е нормално и кога не си трудна а не па кога си ама ај. И подобро повеќе да се пазам него не дај боже да се случи нешто...

На oblace1, nevermet18, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    882
    Devojki plsss kazete vie sto ste lecele ureoplasma cela bremenost, stetna li e za plodot? Moze li da napravi komplikacii? Mora li poroduvanjeto da bide carski? Ima li vlijanie na cerviks i sl... ? Eden kup prasanja mi se motkaat vo glava :(

Vo 14 nedela ja imav, maticnata mi dade vaginaleti samo, bez antibiotik, reece deka se somneva vo rezultatot i ako i so vaginaleti ne se iscisti ke dade antibiotik. Kontrolnite brisevi otposle bea negativni.
    Sega povtorno napraviv briisevime jadese janza da ne se povtorila, i eve pak, a 26+ sum. I sega ke primam sumamed, no tolku sum ispanicena da ne mi se sluci nesto nedaj boze, i ne znam ni kako da se smiram

8. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    1.759
    Многу точно кажано.
    Не се замарајте кога клоцнало кога не.
    Моето беше толку мирно во стомак што не помагаше но кокакола ни благо.
    Од кога се породив до сега е мирно бебе.
    Се нaдавам вака мирно дека и ќе остане :D

Последна измена: 12 септември 2022
    На elenaklasik, Mart3 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  9. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    53.065
    Бебе притиска долу и затоа излегуваат хемороиди во бременост. Така ми кажа гинекологот.
    Како што пиша Бела, само кантарионово масло за воспален хемороид. Ставај на газа или тупферче повеќе кантарионово и стави го на хемороидот, стави влошка позади да не ти се валка облеката, и така 3,4 дена ставај ќе се намали сигурно.
    Иста мака имав и јас

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.680
    Допаѓања:
    21.348
    Е тие таквите несовесни како за инат најлесно поминуваат. Сега бев да земам упат од кај матичен, од 6-7 трудници само јас и уште една носевме маски. Ни се плашат од вируси, ни пазат на храна, ништо..

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.897
    Допаѓања:
    110.122
    Не е штетно, таман работа, на 4-5 недели е сосема ок. Да не е на секоја недела две, на месец дена е сосема во ред.
    Секој си одговара сам за себе, исто кога те советувавме тебе, одговорноста на сите нас е за самите и за бебето, може да трубиме ние колку сакаме ама ако тебе не ти е шубе, мака за тоа бебе нас нема што да ни е шубе. Зборам општо, не за тебе стрикно. Јас си пукнав од мака синоќа што од нервоза не можев да спијам па детето ми беше во стомак нервозно и мрдаше многу нервозно и уште мрда, кај нервозна па се нервирам и зошто детето ми се нервира неродено во утроба, е на други пак не им е тоа важно. И да, на крајот од краиштата, резултатите од нашите постапки не се гледаат секогаш во моментот, туку откако ќе се родат, така да не е секогаш правило дека оние кои не се замараат раѓаат полесно или имаат полесна бременост. Постапките денес се гледаат и понатака.

За внатрешни хемороиди направете си супозитории од кантарион ако не можете да најдете, лесно се прават, има на YouTube туторијали.

Да, бебе сеуште непрестано мрда, ко меурчиња да ми играат врз раната од стариот царски, следен понеделник сум пак на преглед па ќе напоменам да ѕирне докторот да не случајно од супер зарасната рана од претходен царски ми излезе проблем.

На Звездичка30, Lavica2602 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.181
    Па тоа тоа. Јас жива се јадев, плачев,имав страшни кризи ради цигарите. Ради тие 5 цигари што ги пушев . И на крај ке видам некој што пуши по 3 во 30 минути и се прашувам кој е ненормален....

13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.241
    Мене кога ми открија уреаплазма ми рекоа и партнерот да пие терапија и односи никако. :) Тој си беше кај неговиот матичен, се испита, имаше бактерија во мокрачата (од таму и кај мене се префрлило) му дадоа антибиотик, и јас пиев еротромицин антибиотик и помина.

14. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Дали пред да ви препишат вагиналети треба гинекологот да ве "исчисти"?

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.258
    Допаѓања:
    118.937
    Како? :?:

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Со бетадин ко што мијат внатре веројатно.

На Kate Rina 93 и fana им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.897
    Допаѓања:
    110.122
    И со метиленско исто чистат.

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    I mene mi se slucuva koga ke se iznerviram mnogu da osetam grutka i kako na koska da udira koga goltam. Toa trae kratko i posle se smiruva stom piesh terapija ne se sekiraj. Inaku jas sum so hashimoto

19. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    421
    Pisav i vo druga tema. Denes zabelezav nesto cudno. Otkako go ispiv utrinskoto kafe legnav na grb malku. Si go osetiv stomakot tvrd vo desnata strana pod papokot. Koga doprev so rakata navistina bese tvrd i kako topce se custvuvase, a i so oko gledano imav ispaknatina na desnata strana. Za nekolku minuti stomakot povtorno si dojde vo normala. Skoro 17 nedela sum. Lazni kontrakcii ili bebeto sto mislite?

20. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    882
    I mene mi rekoa i soprugot da pie, ama nie nemame odnosi i ne znam dali ima potreba i on da prima....kqko i da e, najveke mi e strav za plodot da ne mu nasteti