Sekogass tie so ne se pazat mnogu lesno vrvat, a nie so se panicime na sekoja sitnica samo si pravime stres.. ete jas primer sega sum 30+ i denes ne mi e mn aktivno bebenceto i se panicam zosto ne e aktivno, od sabajle so blago so coca cola celo vreme.. duri se mislam i da odam na ginekolog..
Руски рулет е. И најнормална бременост да имаш да не се грижиш воопшто, во смисла да пушиш, пиеш, 3 кафиња, нејадење, за мене не е воопшто нормално. Додуша за мене тоа не е нормално и кога не си трудна а не па кога си ама ај. И подобро повеќе да се пазам него не дај боже да се случи нешто...
Devojki plsss kazete vie sto ste lecele ureoplasma cela bremenost, stetna li e za plodot? Moze li da napravi komplikacii? Mora li poroduvanjeto da bide carski? Ima li vlijanie na cerviks i sl... ? Eden kup prasanja mi se motkaat vo glava Vo 14 nedela ja imav, maticnata mi dade vaginaleti samo, bez antibiotik, reece deka se somneva vo rezultatot i ako i so vaginaleti ne se iscisti ke dade antibiotik. Kontrolnite brisevi otposle bea negativni. Sega povtorno napraviv briisevime jadese janza da ne se povtorila, i eve pak, a 26+ sum. I sega ke primam sumamed, no tolku sum ispanicena da ne mi se sluci nesto nedaj boze, i ne znam ni kako da se smiram
Многу точно кажано. Не се замарајте кога клоцнало кога не. Моето беше толку мирно во стомак што не помагаше но кокакола ни благо. Од кога се породив до сега е мирно бебе. Се нaдавам вака мирно дека и ќе остане
Бебе притиска долу и затоа излегуваат хемороиди во бременост. Така ми кажа гинекологот. Како што пиша Бела, само кантарионово масло за воспален хемороид. Ставај на газа или тупферче повеќе кантарионово и стави го на хемороидот, стави влошка позади да не ти се валка облеката, и така 3,4 дена ставај ќе се намали сигурно. Иста мака имав и јас
Е тие таквите несовесни како за инат најлесно поминуваат. Сега бев да земам упат од кај матичен, од 6-7 трудници само јас и уште една носевме маски. Ни се плашат од вируси, ни пазат на храна, ништо..
Не е штетно, таман работа, на 4-5 недели е сосема ок. Да не е на секоја недела две, на месец дена е сосема во ред. Секој си одговара сам за себе, исто кога те советувавме тебе, одговорноста на сите нас е за самите и за бебето, може да трубиме ние колку сакаме ама ако тебе не ти е шубе, мака за тоа бебе нас нема што да ни е шубе. Зборам општо, не за тебе стрикно. Јас си пукнав од мака синоќа што од нервоза не можев да спијам па детето ми беше во стомак нервозно и мрдаше многу нервозно и уште мрда, кај нервозна па се нервирам и зошто детето ми се нервира неродено во утроба, е на други пак не им е тоа важно. И да, на крајот од краиштата, резултатите од нашите постапки не се гледаат секогаш во моментот, туку откако ќе се родат, така да не е секогаш правило дека оние кои не се замараат раѓаат полесно или имаат полесна бременост. Постапките денес се гледаат и понатака. За внатрешни хемороиди направете си супозитории од кантарион ако не можете да најдете, лесно се прават, има на YouTube туторијали. Да, бебе сеуште непрестано мрда, ко меурчиња да ми играат врз раната од стариот царски, следен понеделник сум пак на преглед па ќе напоменам да ѕирне докторот да не случајно од супер зарасната рана од претходен царски ми излезе проблем.
Па тоа тоа. Јас жива се јадев, плачев,имав страшни кризи ради цигарите. Ради тие 5 цигари што ги пушев . И на крај ке видам некој што пуши по 3 во 30 минути и се прашувам кој е ненормален....
Мене кога ми открија уреаплазма ми рекоа и партнерот да пие терапија и односи никако. Тој си беше кај неговиот матичен, се испита, имаше бактерија во мокрачата (од таму и кај мене се префрлило) му дадоа антибиотик, и јас пиев еротромицин антибиотик и помина.
I mene mi se slucuva koga ke se iznerviram mnogu da osetam grutka i kako na koska da udira koga goltam. Toa trae kratko i posle se smiruva stom piesh terapija ne se sekiraj. Inaku jas sum so hashimoto
Pisav i vo druga tema. Denes zabelezav nesto cudno. Otkako go ispiv utrinskoto kafe legnav na grb malku. Si go osetiv stomakot tvrd vo desnata strana pod papokot. Koga doprev so rakata navistina bese tvrd i kako topce se custvuvase, a i so oko gledano imav ispaknatina na desnata strana. Za nekolku minuti stomakot povtorno si dojde vo normala. Skoro 17 nedela sum. Lazni kontrakcii ili bebeto sto mislite?
I mene mi rekoa i soprugot da pie, ama nie nemame odnosi i ne znam dali ima potreba i on da prima....kqko i da e, najveke mi e strav za plodot da ne mu nasteti