Јас често имам болки, уште од помала бременост. Б + магнезиум и одмараш. Ако не се смируваат, одиш на консултација. Обично знае доста да боли, бидејќи се мести плодот и природно е....одмарај и ќе процениш. За се досега што ме загрижувало, одев на преглед.
Мене искрено почна да ми делува сега брзо, до пред месец дена мака мачев со запек. Сега почнав да пијам по 2 кесички на ден па може за тоа делува така, ама мислам од кој и магнезиум да земаш поголема доза делува лаксативно. Пробај со било кој друг може ке се среди. Инаку и кај мене кога пијам зборам по 2 на ден, ептен ретко 3 имам мека столица, некогаш и пролив, а кога пијам по 1 на ден пак имам проблем со запек
Знам дека дуфалак е дозволен во бременост ама не знам точно до кога. 37ма сум, смеам да се напијам сега? 2 дена немам отидено во вц уште што не пробав не бива. Ме мачи веќе многу во стомак
^ Магнезиум оксид има лаксативен ефект, додека магнезиум цитрат нема или има сосем незначително лаксативно дејство. Скоро сите на пазарот кај нас од овие директ се магнезиум оксид, мислам дека магнетранс е комбинација од двете. Инаку цитрат е поповолна форма од аспект на искористливост во организмот...
Не. Храната не влијае на д димери и хемостаза. Храната влијае кога испитуваш шеќер, инсулин, холестерол итн.
Колку ви се активни бебињата во 7ми месец? Јас сум од утре 29+0 ама овие дена ептен ми е активно бебето, посебно денес. Мрда, прета, клоца, мислам од стомак ќе ми излета, дури се гледа како ми го тегне стомакот со ноџе/раче. Нормално ли е да е толку активно?
Здравоо. Ме примија денес бидејќи сум веќе 41ва недела, бебе е крупничко 4.105кг и водата е малку заматена. Сабајле рекоа дека ќе пробаат со провокации, премногу ме фаќа страв и паника, дали повеќе болат провокациите, дали да барам царски, некој совет, утеха, сѐ е добродојдено.. не знам како ќе заспијам вечерва..
Мислам обратно е, цитрат има лаксативно дејство. Знам бидејќи во првата бременост пиев само цитрат, тогаш не беше овој оксид познат и се истурив од дијареа, секое одење во вц, а сега сум со оксид и помалку одам, пак е помека столица ама не е ко со другиот. Може мене така ми делува, не знам. Сега дури знам да земам цитрат некогаш да ме протера. ИнтермедАрт во трговскиот Антико, на партизанска гледа. Јас сум во Ѓорче кај Санте во Нина Мед ама далеку ти е. Има и во поликлиника ама не би ти ги препорачала тие. Особено немој кај Емил, не бил ич добар. Страв ми е да си легнам, еве го почна да буричка доле. Не знам како е поставен, ама многу ме работи на раната од царскиот, ме растура. А вчера мислам имав бракстон, едно време многу ме здоболе и ми се стврдне стомакот дури ме натера да се исправам скроз да не сум стуткана, ме уби. Сега чистев боровинки и дека скифлена на пола свиткана и ме буцкаше ама малку, сега го чекам да почне. Денес на работа ме гледаат претпоставени, градоначалникот е доктор по професија, ми вила Иди си дома, не знаеш колку си бледа. Дремнав 2 саата таман орна за караници со мм за вчера, не останав дужна.
Добро е значи не е само кај мене така. Петок сум на преглед, ќе прашам дали е нормално. Се надевам дека е во ред, веројатно бидејќи е поголемо повеќе ги чувствуваме ударите и движењата.
I moeto kloca sekoja vecer mnogu e nemirko sestra mu po mirna bese nekad I poceli nokji Nemi dava da spijam
За магнезиумите не си во право,кај нас највеќе се продава оксид, и тој е нај неповолна форма која има лаксативен ефект. Дури сега се актуелизира магнeзиум цитрат,малат,глицинат... Еве прашај и во аптека едвај ќе најдеш нешто што не е оксид. Инаку со магнезиумиве си знам заради проблеми со тироидната, имам хашимото и читано доста за суплементација, кои форми на магнезиум,железо,фолна итн итн се најискористливи затоа што ние пациенти со хашимото и неможеме баш све да внесеме преку храна, поради синдромот на leacky guts. Исто така, се препорачуваат и повисоки дози од 800мг,од кои најдобро е да се пие мг малат и мг глицинат, и тоа едното наутро затоа што дава енергија,другото навечер за опуштање... Јас моментално не пијам такви затоа што кај нас има само на NOW,а слаба доза е во апчето,ќе треба 6 апчиња само за да внесам доволно мг... Па пијам цитрат на NOW
Провокација, да не мислиш на окситоцин? Јас така се породив со првото.си тече тоа како инфузија, го регулираат, и прави да се одвива пораѓајот. Јас со тоа се породив за 4-5 саати. Цело време си тече. Ништо страшно.
Девојки, на IHerb има голем попуст на витамини, некаков јубилеј слават прашував баш во друга тема дали некој има искуство со нарачување, се исплати сега да се направи нарачка
Ете научив нешто ново. А за поголеми дози од 800 мг и јас знам дека е подобро да бидат друга форма ама мислев не цитрат. Тенкју на просветлување!
Ако е штетно сигурно докторот нема да рече да се прави ехо. Постојат Х ситуации во кои се неопходни почести прегледи. Подобро ли е да се превенира пример кафеав исцедок/крварење или да се седи така зошто е “штетно” да те гледаат често.