Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Дали некоја имала болка кога се исправа, кога станува седнува и легнува доле десно, а на ехо и вагинално се е во ред?
    Дали од што се шири матката или може инфекција на уринарен тракт мада немам никакви симптоми за инфекција?!

2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Честитки мајка, живо и здраво и побрзо опоравување :party::party::party:

Матичен гинеколог? Во тие 45 дена пред термин?

Сега првиот пат 2-3 дена, вториот 10тина дена. Ама претходната бременост повеќе од 3 недели имав исцедок. Според тоа нема правило. Само без паника и ако забележиш промена или поинтензивно крварење обавезно оди да те видат.

Во првата бременост многу икаше синко. Леле дури и ме измориваше на моменти тоа ритмично кревање на стомакот. И кога се роди првите месеци исто многу често икаше:drunk:

И јас би тирекла нема врска прва втора бременост. Како што ти пишале првата ја истерав само со аспирин. За вторава испитав мутации и сум со клексани од почеток и аспирин. И и покрај терпија мене времињата ми се скратени цело време. Не се големи отстапки, и не прогреситаат ама под граница се. Трнењето може и не е симптом, ама јас би испитала. Тама ти си пред мене некоја недела мислам дека таман ти е сега.

На Proletno, AngelOfArh и Alexandrite им се допаѓа ова.
  3. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.549
    Допаѓања:
    8.560
    Честитки. Гушкајте се :*

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Јас ја имам, ама од лево, леле денес кога ме фати се исплашив, некои бодежи имав. Предходните контроли и јас кажав на Др во ред беше ехо, урина без особености. Како што прочитав петти месец си, и јас сум петти. Чи

На Angi266 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.272
    @Alexandrite честитки мамаа
    честитки на сите нови мами :inlove:

@Ano , боледување класично и патолошка потоа, поради конизацијата, рано сум за термин, 15та сум
    а породилното знам дека е 45 пред термин после, ама ми треба патолошката, нејќе тоа да ми отвори

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Во тој случај не знам што да кажам. Смени ја. Штом сега ти прави вака, цела бременост ли ќе се нервираш со неа. И онака за 24 часа може да те превземен нов доктор.

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Update и од мене.
    Ако ви е тешко сега собирајте сили за во 9ти месец :muscle:
    Едвај се вртам во кревет од една на друга страна, во тоалет одам по 3-4 пати, станувам во 5 па си поседувам до 7-8, па пак спијам и така :lol:.
    Цело време ми е топло, а маж се покрива со јорган, од вчера го активиравме :rofl:.
    Сабајле и така станав рано, презаспивав едно 10 пати и земав се испеглав, конечно.
    Пеглав околу 3-4 саати.
    Кебенца уште останаа, тенките ке ги поминам некако ама тие дебелите пуфкасти не знам дали се пеглаат :?:.
    Чорапчиња со гумички (точкици) за да не лизгаат не испеглав, ке ги стопам.
    У глобала завршив битно со пеглање, ми стоеше на глава.
    Почна да ме боли лев препон на толку стоење, претпоставувам од тоа е.
    Бебево со нозе ме мава по желудник, мислам ке ми излезе низ уста со некоја нога.
    Битно пица и помфрит јадев, и милка за десерт, здрава храна :rofl:.
    Маж секој ден чоколади ми купува, му забранив денес и се смее многу убаво сум јадела, со сласт, како никогаш пред тоа :rofl:
    И така, утре пак на ЦТГ и крвна слика и урина да проверам, не сум два месеци па да се дотркалам до дома.
    Нарачав и картички со месеци и виножито со име, се мислам и за тој шумишот, дали да давам 3 и кусур илјади :D
    Имајте убава вечер мешковци :hai:

На Kate Rina 93, Rtulka, sun995 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Страв ме фана, само десно не можам да се исправам убаво, одвај да седнам и легнам ко затегнато тоа место. Наутро ме болеше, навечер не

9. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Колку од вас имаат примено терапија со Флажил вагиналети? Имам гарднерела на втор контролен брис, од првите брисеви со антибиотик и други вагиналети само уреаплазмата се исчисти. Каде и да прочитам пишува дека не се дава на бремени, на упатство исто, по форумот и гугл исто, дури и дека имале и спонтани во рана бременост. Денес треба да ги почнам ама многу се двоумам. Пијам повторно антибиотик-амоксицилин претходно примав полигинакс, макмирор и нео пеотран вагиналети, а сега и Флажил ми препиша.
    Антибиотикот го почнав, не знам дали и вагиналетиве и со лош почеток на бременост сум со лежење и крварење. Дали имате предлог за природен лек да се справам со инфекцијава наместо Флажилов?

10. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Фала ти многу. Поздрав

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Gardenerela osven so flazil neznam dali se leci so drug antibiotik. Ako ti prepisal doktor sigurno znae dali smee da gi zemas. Jas ja imav pred nekolku godini, i togas doktorot mi prepisa flazil vaginaleti (sega nema veke vaginaleti, samo tableti) i od togas fala bogu ne mi se ima pojaveno

12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    @Doktor F мене многу ми го пофалија шумишот повеќе луѓе и само се канам да го нарачам ама уште не сум се одлучила. Инаку ептен ги смирувал бебињата, барем од искуствата што јас ги слушнав:) Ако некој на форумот искуство нека ни пише:D

На Rtulka и Doktor F им се допаѓа ова.
  13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    9.175
    Еве ме. Нонстоп имам такви болки

На Angi266 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Јас се одлучив, само не знам кој :lol:
    Гледам по внука ми, цело време спие со некој звук таков, дали дожд, воз и слично, и телефон мора да има до неа, вака ова си е за таа намена и толку.
    Ке пишам искуства :D

На Rtulka и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ти треба сега брзо да се породош нели? Јас имам време, ќе почекам искуства:D ако не се одлучам и јас во меѓувреме:lol:

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.549
    Допаѓања:
    8.560
    А за што се работи? :)
    Која им е функцијата. Да си земам за бебево мое. :inlove:

На Rtulka и Doktor F им се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Испуштаат бели и розови звуци кои ги смируваат бебињата и со нив полесно заспиваат и остануваат смирени. Разгледај и прочитај на dream.mk

Мене мајки ми рекле дека дури и нив ги опуштаат и ги смируваат звуците:D

На Erika.greeneyes, Rtulka и Doktor F им се допаѓа ова.
  18. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Meskovci ne mi se veruva deka skoro posle 2 god pak dojde vreme I ja da spremam torba za bolnica bevte del pokraj mene za bebuska se nadevam deka I sega ke bidete isto taka I za bebus ve guskam ❤️❤️❤️

На Ano, Rtulka, Ivanaahhh и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Дааа :D
    Баш ке пишам.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
    Исто со јадењето..константно мислам дека ако не јадам количински барем еднаш убаво у тек на ден дека му скратувам од нешто на бебето, и да не ми се јаде бутам во мене. Посебно навечер. Инаку нема врска тоа со килажата, ептен релативно е. Има некои качувааат па раѓаат и одма симнуваат 10тина кила, некои не качуваат килажа. А по интернет читам од таа покачената килажа колку што одела, колку во крв, колку во плод колку во врвката...релативно е од човек дочовек со качувањето килажа. Знам само дека треба минимум уште 300 калории демек втор трет триместар да севнесуваат дневно , нешто како плус некоја поголема закуска или умерен оброк еве ако пази некој до толку сега. Кај мене тоа е 4ти оброк навечер пред спиење обично нешто лаго со чаша млеко ил некое парче леб со мајонез, сиренце....така што ке ми се најде низ фрижидер.

На Rtulka и Tess36 им се допаѓа ова.