абе батали бми , каков бми...мене според тоа требаше до сега да качам 8 кг ја неможам ни 3 да ставам едвај и се штукнав од нервоза одев на ехо на 2 места да ме следат дали е се нормално, ако е се нормално не се секирај што ке ставиш ке си оди после бременоста, нели треба после здравје и да доеш и тоа исцедува од килажа не си ирај да не јадеш , греота е за детето. Храна, витамини , без тоа ништо не правиме
Кога веќе ги спомнавме dream.mk, дали некоја има земено од пликоата за спиење да сподели искуство дали се доволно дебели и топли за зима? https://dream.mk/product/плико-за-спиење-animalslove-koala/ https://dream.mk/product/плико-за-спиење-boho-grey/
И јас се мислев ама скапо ми се виде.. Најдов апликација Deep Sleep Sounds се вика има мнооогу избор на шумови и звуци и бесплатна е. Ја инсталирав на стар телефон и си свири по цела вечер.
Pa skapo e, na akcija so popust 2500-2600mkd. Gi gledav i jas, ama mnogu e.. Isto si pomisliv za aplikacija na telefon, em besplatno em istite zvuci. Imam edno prasanje za tie sto se greete na klima. Bidejki ednas spomnavme tuka, kakov procistuvac i navlaznuvac na vozduh imate? Dali ima aparat koj gi ima dvete funkcii ili moram dva razlicni da kupam? Kraen termin pocetok fevruari mi e, a se greeme na klima (i vo dnevna i vo spalna) pa da razgledam so vreme.
Јас имам вреќичка за спиење и шумиши и двете се прекрасни, без шумишито не заспиваме а кога е вознемирена беба од мешето, само пушти бел шум се умирува и заспива така да топло ти ги препорачувам нивните производи
Dalii vi se slucilo vo tretiot trimester da sonuvate neubo povrzano so bremenosta? Dali ima ili nema nikakvo vlijanie na bremenosta?
И јас се мислам затоа што се скапи ама ете сите ги препорачуваат и мислам дека ќе земам. Споредбено со телефон е тоа што шумишот можеш да го ставиш во креветче или количка, а телефонот не можеш, ќе зрачи во детето. Инаку апсолутно се сложувам дека се прескапи.
Сметам дека соновите се рефлексија на потсвеста и стравовите кои за жал сите ги имаме, иако можеби не секогаш сме свесни за нив. Јас на почетокот на оваа бременост сонував како бебе ми умира во раце. Во прв момент нормално се растревожив, сонот и на јаве ми излегуваше пред мене. Стравот да не го изгубам и ова бебе ме мачи и во сон. Пробај да ги тргнеш мислите, наскоро ќе се гушкате.
Добро утро мешиња сега читам и се замислив јас сум денес 17+0 и срупте ништо не осеќам бебето уште не сум го осртила ниту како да лази внатре биту ништо нареден вторник имам термин но до тогаш ако има некој да ми помогне читам на сите почнало 16 17 недела осеќале како лазење како пеперутки а јас сеуште не само понекогаш кога кр лргнам како срце да ми чука ама незнам дали е тоа тоа јас немам осетено ниту пеперутки ниту ниш дали сум единстврна и дали да одам на хитна или сеуште е рано
Нема потреба за паника, може постелката ти е на преден ѕид па затоа не го осеќаш. Тие што имаат постелка на преден ѕид дури и во напредна бременост ги осеќаат ударите помалку бидејќи постелката е како перниче и ги амортизира ударите.
Има тема прочистувачи на воздух, не дека има нешто многу искуства ама ѕирни. Јас колку што читав, треба прво да се провери со апаратче влажноста на воздухот во просторијата (повеќе за навлажнувач важи) за да знаеме дали е потребно или не навлажнувач. Прочистувач + навлажнувач има, нептун, сетек... Види подетално има и кои марки се добри. Искрено јас се одлучив само за навлажнувач, кога ке почнеме да грееме ке земам, за да можам да ја измерам и влажноста на воздухот.
Momentalno sum 26+, nekolku noki po red, znaci samo navecer koga legnuvam, osekam kako slabi menstrualni bolki (do sega nemam taka oseteno) i sakam da ve prasam, normalno li e? Maticnata mi e na boleduvanje, so zamenata nemam iskustvo, zatoa tuka vi pisav
Јас ги прежалив 3000 за шумишот ама алал да им се парите, бањаш бебе, нахрани го, пушти шимишот и заспано е
Се надевам и кај нас ке биде така, го нарачав белото зајаче . Само те молам кажи ми како е со батериите, држат ли и колку време?