И јас го купив пред некој ден, мн е убаво, а батерии нема во него треба да си купиш големина како за далинско ААА , па ќе видиме колку ќе држат.
Kako da se pomiram so faktot deka moram da lezam..Vo princip sum mnogu fizicki aktivna,duri I preterano mozebi. Do denes 35ta nedela..cerviks 2. Se nadevam ke izdrzeme uste edna nedela. Utrogestan stavam,magnezium po 3pati, no spa I regularnite pre mama. Mn nisko e bebe,I edvaj potstanuvam.. Konstantno si kloca I mrdka.. Se plasam premnogu...
Јас цела бременост имам млеко пошто го дојам синчето па еве 35 недела терам. Не е ништо страшно не се оптеретувај но не се одмолзувај, ставај си влошки за гради имаш во ДМ и по аптекиве
Јас со првото качив 14кг а и сега сум тука некаде може и повеќе ќе качам. Све јадев тогаш а и сега , ништо не си скратувам посебно не ако нешто ми се пријаде Неможам да ти кажам дека магично ми се симнаа кг после пораѓај, имав вишок некое кило се до 9 месеци од пораѓајот. После тоа ми се врати истата килажа и се си дојде како што треба. Кај мене испадна точно тоа дека колку време му требало на организмот да ја износи бременоста, толку му треба за да се врати пак во нормала
Не се плаши, што и да се случи си во сигурна зона. Цервикс нормално да се намалува како се приближуваме до термин. Мисли позитивно, уште малку ке се гушкате со бебе
Preporaka od doktorkata da. Imav zamisla tamu 38,39 ta nedela za poroduvanje,ama sekogas ne e se po nasite zamisli.
И јас неа ќе ја барам најверојатно. Доаѓала ако се имаш договорено со неа, барем мене така ми кажувале.
Кога имаш термин за пораѓај? Јас бев до сега на еден преглед кај неа, ќе одам за месец дена и на втор скрининг, задоволна сум па сакав да договорам да ме пораѓа.
Крај на ноември. И јас сум задоволна, докторката е многу фина, смирена и што е најважно многу е стручна.
Јас кога го прашав докторот кога ке го осетам бебето он ми рече како првородка после 20 недела, а зосто сум послаба можеби и почеток на 19 недела
Нема врска дали си прворотка или не, многу е индивидуално ова. И јас сум прворотка па во 15та недела го осетив првпат. Најмногу зависи поставеноста на постелката.
Дали се се безбедни вежбите за вртење на бебето на јутјуб? И од кога може да се прават? 29++ сум и бебето е карлично свртено, се плашам дека како што расте ќе има се помалку место за да мрда и нема да се сврти
Мене од 26 недела некаде ми е 3цм. 34 недела сум. Матичната веќе не го ни мери. Имаш ли некакви симптоми? Болки, контракции?