Неколку дена се во прашање, издржи. Секој час плус во меше е бенефит за бебе. Уште малку и ќе се гушкате
Да се пријавам кај лежачите и јас . Денеска полна 28ма недела. Лежам од 21.. Си преплакав тагував се нервирав , молев Бога да дојдеме до 28ма. Сега више нема плачење , следна цел ни е 32 недела па натака здравје. Многу е тешко да зависиш од друг. Јас мразам некој друг да ги врши моите работи и обврски и ме нервира хаос и неред, ама се помирив и со тоа помагаат дома колку можат сите. Све ќе се издржи само бебињата да бидат добри живи и здрави. Губам време со серии.. замарам луѓе на месенџер и читам свашта по форумов. Издржав 2 месеци можам уште 2. Само да си е све како што треба Поддршка и гушки до сите мешиња
Фала ви на сите за поддршката Немам право да се жалам во споредба со сите вас кои минете многу потешко, мојата ситуација и благослов во споредба со вашата. Ви пуштам мноогу трпение, сила и верба на сите, да стигнете сите до оваа моја 37ма недела барем Се трудам и јас со серии и книга да тепам време, среќа се за бебе и торба е спремно. Само не успеав да исчистам се, ама нека чисти мајка ми кога ќе бидам јас во болница
Poddrshka mila ke pomine vremeto i koga ke si ja drzish tvojata srekichka vo race ke si rechesh vredelo i od taa gledna tochka ke ti se vidi kako vremeto da letnalo iako sega ne e bash taka. Jas lezev do 15nedela pa nekoi 80%od denot,od serklazot neshto pred 16ta nedela do poragjaj 38+1g.n bev na strogo lezenje,jadev vo krevet stanuvav samo za brz tush,wc i kontrola. Samo hrabro i so ubava misla bidi si i ti i site shto ja teraat bremenosta vo lezenje,se ke bide dobro
Фала ти мила, ваквите приказни ми влеваат голема надеж и поддршка Јас истото го правам, по цел ден лежење, брзо бањање, јадење во полуседечка положба и излегување само за преглед Ќе издржиме се’ за нашите малечки да се родат живи и здрави, големи гушки до тебе
Добро утро девојки. Денес сум се наспала, само два пати станав за во тоалет што е супер. Како убаво почна да си врне, сигурно и времето ми влијае. Сега едно кафенце и денот може да почне. На контрола вчера супер, имам контракции на цтг ама нормално било, контрола пак за една недела. Крвна слика стандард, железо и хемоглобин на долна граница а јадам и маџун, и месо, витамини, се и сешто... Ваљда нема да е проблем за пораѓај, а и не ми се испод граница. Брис ми стигна резултат за ГБС негативен и него го мислев. Контракции уште имам на моменти, така силно ме затега стомаков што мислам готово, можам тек да замислам какви се вистинските Уствари не можам, хахаха, тек допрва ке видиме. Ме фаќа страв ама па и сакам да си ја гушнам среќата Убав ден жени-кралици
Од која недела почнавте да осеќате јаки удари од бебињата? Јас сум 22+ ги осеќам, ама ептен така нежно, зошто се две, низ цел стомак се. Плус не се постојани, неколку пати на ден. Пред една недела на скринингот, докторот рече дека е рано за јаки удари, ама пусти страв, без врска си ставам работи во глава.
Јаки да ме здоболи од кај 30. Пред тоа ме галеше Како ке снемува место се повеќе и поинтензивно ке ги осеќаш. Подобро е така ако ме прашуваш мене, после ке те мава у џигер, желудник...
Ај кажете со што да ги сменам Фемибионот, нешто по буџет френдли. У минус сум за 6м бременост од Фемибионот и остали додатоци.
И јас го земав провенот ама се збунив дека се 2 капсули. Можам да ги пијам и плус другите витамини што си ги зимам? Да не е многу?
Pregnancy forte на pharmavital во зегин 400 ден.тие се најефтини пренатални витамини еден месец ги пијав ок ми беа сеа пијам novalac исто од зегин 855 нив ги зедов пошто се со активно железо такви ми препорача гинекологот.
@Iris-1234 @najjacha девојки може ли некоја во лп да ми пише број од др.Ана Данева, го имам изгубено. Фала.
Не знаев, ти е гајле ако и е замена..ти гледај да завршиш работа, мене еднаш не ми пререкол нешто. Јас одев кај Казимир на прегледи, кај него одев на преглед само за да пише извештај што треба. Знаеше тој. Ништо ми немаше речено. А за Валбона сум слушнала дека е добра докторка.