Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Мамички, дали сте мачкале канестен за габична инфекција на нозе? Почна да ме чеша стапалото па да прашам дали некоја имала ваков проблем?

2. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Знае некој што прави бебчето ако се случи неколку секунди, минута како вибрирање на стомакот? 35та сум.

3. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Мене ноктот ми е како бледо пожолтен, го имам третирано и претходно и баш го прашав гинекологот дали може да ставам капки егзодерил/канестен, или лак за таа намена, ми кажа може локално се употребува не е никаков проблем.
    Ама јас од што ми беше страв не ставав.
    Инаку конкретно да ти одговорам може.

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Можеш да пробаш со хидроген ако не ти е страв.
    Јас имам фобија од папоци и не можам да го гледам целиот оптегнат а почна и да се испакнува :whew:
    И мене ми е таков пробав со влажна неќеше и ми е страв веќе не го чепкам.
    :lol:

5. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.125
    Допаѓања:
    6.666
    Пробав како што пиша @sweet.woman со масло и со чепкалка за уши, едвај со цел страв малку одозгоре успеав да исчистам, внатре не. Ама подобро е вака. И мене ми е многу језиво :sweat:

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Mene Duri malata koga stava prste tamu demek taka slusa bebo

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Мешиња зедовте термофор, ако да какви? И да не знаете овај каков е, дали е добар?

Прикачени фајлови:

8. NoOrdinaryMama

NoOrdinaryMama Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    203
    Јас од стручна гледна точка ќе ти кажам дека си во заблуда. Првото тромесечје кај уредна бременост е најбезбеден период за физичка активност, па дури и со повисок интензитет за жени кои претходно држеле такво темпо. Тогаш ризикот од повреди е најмал и може да се прави се што се правело претходно доколку нема гадење и повраќање, па дури и кревање тегови :D

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NoOrdinaryMama

NoOrdinaryMama Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    203
    Не ти е болката во јајниците туку во мускулите кои ги напнуваш :) на исто место се па често ја мешаат болката дека е во јајниците. Ама подобро да не напнуваш...

10. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    250
    Физички активности може да практикуваат оние кои што практикувале и пред и тоа кај уредна бременост, членката која што праша имаше крварење во тој случај и тоа како е потребно да избегнува физички активности особено првото тромесечје

11. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Ja porano za malata greev tetra peleni a sega so toa sto e so visna mislam ili so semka od cresa da go zemam

На pikabu5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    И оние кои не практикувале пред тоа, а имаат уредна бременост :)

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.952
    Помина и контролниот скрининг на срце, докторот е упорен дека не се гледа од салото, јас не знам тие трудни со по 120 кила како ги гледаат на ехо, еве не знам. Ама ајде, нека е се добро само. Ми рече ако евентуално сакаш кај Димчев, ама прескапо е, не одам, нема да ми смени ништо. Чоекот битно цуцаше палец, ете така, слика не побарав срам ми беше, а сакав ама ајде, нека е. Не знам што им е тешко на докториве едно сликче да извадат, па за нас тие нашмрљани слики од нашите деца додека да ги видиме на раѓање значат се, башка синко едвај чека слика, ама ајде, тоа е сега. Сеа криво ми е што не реков едно сликиче може ли. Таа слика најубава на свет како цуца палец, леле ме стопли ова ладно утро. Докторот го стиска ехото он мава, се буни срце на мајка, спие со тоа палче во уста, абе топење, топење.

На AniSk, Leanne, elenaklasik и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Кој ти го правеше тој контролен скрининг на срце?

На Dua! и H.VAGA им се допаѓа ова.
  15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.794
    Допаѓања:
    9.171
    Девојки , ве молам совњт дали некоја пиела терапија за желудник? Гастрогард не помага, млеко и такви совети немојте ништо не помага...фамосан,ранитал дали сте пиеле? Многу имам мака...у грло ми е ,ми се поврака нонстоп,едвај јадам по малце ко маче. Навечер нема шанси да јадам зашто ке умрам од маки.....ми се смачи веке....

16. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Фала ти мила за одговорот, и на мене ноктот меѓу малите прсти ми е побелен, т.е не е проѕирен како останатите, имам како излупена кожичка меѓу прстите и вчера баш ме чешаше на тоа место. Денеска не ме чеша. И мене не ми се става ништо ,ептен ако е неиздржливо. Ќе гледам така да терам.:*

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.125
    Допаѓања:
    6.666
    Со столицата како си? Овде ми спомна докторката дека имало некој сируп за желудник ако имам поголеми маки да ѕвонам ќе ми го дадат, не прашав како се вика. Прашај во мк дали има.
    И јас имам многу болки, ама тоа само додека да се натерам да идам во вц, потоа веднаш поминува. Внимавај на храна повеќе, само лека храна јади. Знам многу е мачно сето тоа, цел живот си страдам од гастритис :(

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.952
    Матичниот гинеколог. Он ми ги прави скрининзите.

19. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    6.704
    Јас не знам што им е на докториве... И јас имам вишок кг посебно во пределот на стомакот и освен една млада докторка во 36ка амбуланта на Гак (крш им беше апаратот, се гледаше како со сенки), никој не ми рекол дека не може да се види од стомакот, а сигурно бев кај 5-6 различни доктори и на државно и на приватно. Као сите божем треба да сме манекенки па после да раѓаме деца..:smirk::^)

20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Намерата не ми е да кревам паника и влевам страв. Чисто си споделувам лично искуство за да бидат сите претпазливи. И мене матичниот ми правеше скрининзи во првата бременост, па и на посебен за срце ме викаше и тврдеше дека сѐ е во ред, а воопшто не беше. Јас матичните не ги сметам за способни за скрининг, особено не за втор.

На ladystardust, Coco31, Zuza28 и 8 други им се допаѓа ова.