Нека е живо и здраво синчето. @espana и @galapce, ви ја пуштам сета среќа, што побргу да си ги држите бебушките во прегратки и со лесно да си поминете
Mamicki i idni mamicki,bolki vo grbot,vo polovinata,vo nozete,zeludnikot,denes i povrativ,dali se normalni za vo pocetokot na 9ti mesec ili se znaci deka nabrzo kese rodi bebusov,dosega nesum imala bolki vo grbot i polovinata zatoa neznam kako da gi protolkuvam..
@@eleni27 честито синче нека е живо и здраво... мами блуе честито керкичка, жива и здрава мандаринка честито синче, живо и здраво,,, шо убаво, полека полека се олеснуваат сите по ред, ајде сега и вие еспана и галапче со лесно и со убаво да поминете, ...
до кога ти е терминот белас, болка во грб и болка на нозе не мора да се породилни, треба да те заболи и стомакот, али ако ги почуствуваш болките на почесто време, ке сватиш самата дали се породилни болки,,
Koga ke imas porodilno bolki ke sfatis, nema sansi da ne gi prepoznaes. Jas Kako tebe se pladev, imav lazni kontrakcii, megutoa tie se gola voda vo sporedba so vistinskite.
Terminot 13 maj,be zaboluva i stomakot ama onaka slabi bolki,i ne se na intervali,no polovinata od pladnina navaka me boli postojano,nekako logicki mi e deka e normalno ili lazni kontrakcii,ama pak sto znam,si velam da ne me fakaat vistinskite
Bolkite se normalni , nemoj da panicis. ne se plasi, normalno e da imas bolki vo kicmata, stomakot, grbot itn. mojot doktor mi kaza deka e normalno da se ima bolki zosto toa bilo znak deka bebenceto rastelo. So samiot rast gi pritiskalno i organite okolu nego. znam deka doktorot nesto mi spomna posledno za takvi bolki imalo nekoi posebni cepcinja , se kupuvale vo apteka. Mi gi zapisa, no jas ne gi kupiv. Ne znam tocno kako se vikaat.
Честитки за синко жив и здрав и голем да расте и да бидете секогаш среќни и сакани @galapce i @espana и кај нас е неизвесноста голема....Ве очекуваме со убави вести да ни ја разубавите вечерта и денот Со лесно и на двете и се да помине во најдобар ред, па во рака да си ги држите среќите на вашите животи
Falati mila, Fala ti mila,ne e strasno dodeka se vaka,mislam izdrzlivise,ama toa panikata,vednas jas za poragaj se spremam,neka si sedi vnatre uste malku,mamicka uste ne e spremna so stvarite za vo bolnica,kupiv se uste da isperam i ispeglam,ama eve denes nemozev,za nakidae mi e,zdravje utre,za da si bidam spremna za sekoj slucaj
@bella.s Taka i jas pred dve nedeli ispaniciv i odma na lekar, ispadna normalno. Znaci jas i ti blisku sme so terminite.... Ima vreme uste mesec dena, ke se sredime. Jas denes mu dokupiv na bebo i utre pocnuvam so perenje i peglanje.
Tebe do koga ti e terminot,pred ili posle mene?moram i jas edno po edno da spremam taka posigurna sum,pomirna
и јас немам ништо перено, денес си купив се за во болница што ми треба си спремив, а за бебето не сум перела, чекав да помина велигден, па од утре здравје и јас ке перам алиштенца, се ми е најдено, (си имам од првото дете) само за во болница кога ке го изнесеме не сме купиле али има време,,само здравје и без паника, поздрав....
мене термин ми е до 22 мај, има време, али лека полека да си бидеме спремни, не после на трчање, инаку со второ бебче, првото има 7 години...
@bella.s mojot termin e 07.05 nedela pred tvojot termin. zdravje boze samo se da e dobro, pa ke vidime do kraj kako ke bide. Znaci nie sme sledni: @bella.s @Mekuska @SpangeBob Utre site tri na perenje obleka za bebcinjata...i jas cekav praznicive da pominat i da se frlam vo akcija. Mamicki sto spremavte za vas za vo bolnica? Jas imam kupeno 3 para pizami, maicki i gaki, papucki, banjarka, proizvodi za licna higiena i se mislam uste sto treba...
Зависи дали ке се порагаш приватно или државно. За порагај подобро е спавача отколку пижами,попрактично е.Јас бидејки бев само еден ден а услови за бањање кај нас немаше никакви-не носев бањарка.Влошки мрежасти,вир се викаат обавезно купи.И другото го имаш.За бебето кај нас памперс и марамици бараат ти да си носиш
јас преска си се спакував, основни работи, пижами, гаки, чорапи, влошки бони со мрежа, такви, лична хигиена(вл,марамици, тоалет, сапунче, паломи) бањарка голема, за лице, за раце, крпа за јадење, навлака за јастук, и чаршав(нема да се порагам приватно)па сакам мое чисто,,пижами, влечки, таму кај што ке се породам ти даваат спавача, ама и јас ке си носам, ако може моја добро, ако не сакаш нејкеш ке ја облечеш, за бебчето памперс од пакување 10 памперса од канбебе и вл, марамици..за кога ке се роди, а за изнасање, после се носи..и таканемам купено уште влечки за туширање да не газам боса, ама утре и тоа ке се среди,,и секако полначот за тел. ама тоа коа ке не фатат болките, ке го ставеме во торбапоздрав и лесен сон, ни ги нема галапче и еспана...дали спијат, или?????//
и јас ви се приклучувам, имам уште одприлика 1 месец, за една недела ке одам кај докторот да договориме термин за царски, пошто се 2... ама ми рече да дочекаат 10 мај и може да излегуваат i jas od utre ке почнам да перам и пеглам, си купив за девојчињата се за почеток, а за мене не сум баш спремна... знам дека треба спавача, мислам дека на оние со царски не им дозволуваат туширањје, мрежести влошки не сум нашла, која марка да ги земам? или да прашам по аптеките? и уште долен веж, влажни марамици и пелени, друго нешто треба? честитки на новите мамички...
Dr. Mujovik me primi na patoloska, on tamu me sledese, prvo me nervirase zasto tolku mnogu race mi pika, ama da ne bese on jas nemase da se porodam, on slucajno i vodenjakot pri pregled dali sum se otvorila mi go pukna Vo sobive ima po 2 i po 4, nie sme 4 i mnogu e poubavo koga imas drustvo, muabeti za poragjajot, za doenje, mene mi se pogodija site duri interesno mi e vo bolnicava Poseta ne pustaat zatoa sto ova e cel hodnik so sobi i eden kup majki so bebinja (bebinjata se celo vreme 24/7 do nas vo krevetce) i sepak mali bez imunitet ne e ubavo poseta da ima... Dva dena drzat ako se e vo red, mene plus me zadrzaa zaradi papoceto nesto Inace strogo neznam za sto mislis, mene za posetata mi e normalno da ne pustaat... i zenicki niz sobive bez gakji, koja ja bolat gradi pa si gi rasoblekla gradite prasaj nesto bas sto te interesira imam unazad post eden inace napisano ubavo se
Daj boze da se olesnila @espana, neznam dali prirodno ili carski se poragja... Samo da ne e kako mene, jas 9 saati se poragjav, 3 na patoloska dremev so bolki, 6 vo rodilna sala ajde se nadevam kaj i da e kje ni pisat <3