Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Ако ти мислиш дека не треба да одиш сосема е во ред тоа. Најубаво си ја знаеш и бременоста и докторот и како е се до сега. Плус втора бременост ти е па претпоставувам и тоа си има улога. И супер е што немаш мака и што си опуштена. Советите беа претежно зошто кажа ти дека нема термини за ГАК, па членките сакаа да ти дадат чисто опција која реално постои. А и дека самата кажа за матичниот дека рекол од салото не гледам убаво, што јас лично не знам како би го сфатила, во смисол виде или не виде сега? Зошто видов и се е во ред и од салото не ми се гледа убаво, ама мислам се е во ред , не е исто. Посебно за 2 скрининг што велат најважен дека е. Нејсе, се да биде добро и со лесно до крај да истераш, уште малку ти остана ако не се лажам (fingers)

Rtulka, Doktor F and AngelOfArh like this.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Едно е сертификат друго е да умее да направи и да види се што треба.
    Според мојот матичен и докторката што ме пораѓаше, 3-5 доктори во Мк се навистина стручни за скрининг. И ниту еден од нив не е матичен.
    Штетно е да пушиш и пиеш. Стрес и нервози колку и да сакаш не можеш да ги избегнеш. Пробај да се смириш ама од плачење ништо нема да бидне.
    Прашај си доктор. Јас во 8ми се возев 200+ км во еден правец. Плус недела пред термин на свадба бев. И играв. Секс до ден пред пораѓај. Ама со зелено светло од доктор.

3. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Не ми е баш толку достапен докторот да можам да го прашувам за ситници. Па затоа си реков овде со вас ќе се консултирам.

4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Доктор ке каже откако ке види на ехо што треба да види. Ние не можеме да ти кажеме.

5. Lina-Detelina

Еех ама ехо за една недела имам јас. :)
    До последно ехо никогаш не ми кажал некои отстапувања од нормално, или да ми забранил нешто. Ама ете па за патување не ми текнало да го прашам. Затоа пишав за ваши искуства со патување.

6. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Што значи дека цела МК треба да се ослони на тие 3-5 доктори за скрининзи? :)

7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Оди си на пат, немаш гајле.
    Бев и јас на пат два часа во еден правец. Со една пауза, перниче под газ, навалено седиште и умерено возење, убаво ќе поминеш.
    Напрај си го ќефот, ако ти е за шетање, не се замарај шо не си го прашала. Ете те виде пред 2 3 недели мислам, таман е. Да било нешто, ќе ти спомнел.
    Мене секогаш ми вели, сѐ можиш да си прајш во бременост, уживај си. Секако дека е се во ред и нема причина за стегање.

Lina-Detelina likes this.
  8. Lina-Detelina

Цел ден ми помина во размислување и не можам да се одлучам. Односно се работи за одење во Манастир, бидејќи утре е празник. Бев пред неколку месеци и верувам дека ми помогна да забременам. Затоа ми се одеше, ама ќе видам ако не ќе одам за некој месец со се бебе здравје.
    Ти како си? До која недела стигна, како се чувствуваш? Баш те мислев.

9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ако немаш забрана најверојатно нема проблем. Да треба ке каже. Јас прашував за се, дали може тоа и тоа.
    Да. Затоа што тие се стручни. Два скрининга се.

10. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Да. Затоа што тие се стручни. Два скрининга се.[/QUOTE] @MilaSs12
    I nie sto ne sme od skopje samo kaj niv treba da odime? Bogami 4-5 doktori na cela MK, retko koja od nas ke napravi skrining navreme.
    Te primetiv deka po site temi na forumov si prisutna so komentari koi ne se soveti tuku samo nametnati stavovi (jas licno taka sfakam) bez navreda,ova e moe mislenje.

11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Каков празник е утре?

Добро, сум, фала на Бога, издржав 6 недели без преглед. За два дена сум на преглед, изгледа ќе биде скрининг. 18та недела сум и стомакот ми е како за 7ми месец. Изгледа тоа што ми е трет пат бременост за телото си го прави своето.
    Или дека носам машко, па понапрчен е.
    Како се одвикнав од прегледи, сега еден страв ме фаќа, а минативе недели само броев денови, и еве помина. Кога помина ццц:x
    Ми поминаа мачнини, ми помина тоа чувство на глад по јадење, се стабилизира и сега имам повеќе енергија, убаво ми е да пешачам. Ако можам, ќе почнам и со вежбање, здравје, само сѐ да е во ред.
    Имам само исцедок поводеникав некогаш, ти имаш?
    Дозна пол?

12. Lina-Detelina

Утре е Рождество на Богородица или Мала Богородица.

Јас сум нареден четврток на преглед, за недела и нешто. И јас само бројам денови. Прво кај матичниот, па после сум на скрининг, сакам Бт да одам во Плодност.
    Инаку и јас немам многу мачнини, ептен ако измешам вкусови и обавезно повраќам. Исцедок јас имам цело време, белузлав, воденикав, брисевите во ред, за тоа не се грижам. Имаш менструални болки? Јас ги имам понекогаш, не толку чести како на почетокот, тогаш многу повеќе ги имав, па еден период воопшто не, и сега пак по малку.
    За полот пак не дознавме, се криеше бебчето со ножињата. Наредно здравје. Само се друго да е во ред.

elenaklasik likes this.
  13. Nala37

Nala37 Истакнат член

Да не те предомислувам но слободно да си одиш на пат. Убаво ќе ти дојде, ќе се освежиш а тоа ќе прија и на бебе. Во првата бременост патував со 2 авиона во еден правец во прво тромесечие, во второ тромесечие пак со 2 авиона во еден правец. Уредна бременост имав и супер поминав.
    Сега втора бременост, второ тромесечие ме чека пак патување со два лета од по 2.30 часа. Уредна бременост, добиено зелено светло од др. Претходно спонтан во 10 недела, немрдната од дома.
    Верувам во Бог, ако треба да биде нешто ќе биде и дома во спиење. Не се ограничувам од ништо.

14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

@MilaSs12
    I nie sto ne sme od skopje samo kaj niv treba da odime? Bogami 4-5 doktori na cela MK, retko koja od nas ke napravi skrining navreme.
    Te primetiv deka po site temi na forumov si prisutna so komentari koi ne se soveti tuku samo nametnati stavovi (jas licno taka sfakam) bez navreda,ova e moe mislenje.[/QUOTE]
    Има термини, плус има поголем период кога може да одиш на скрининг. Не еден ден, две недели или три имаш рок. Не се сите трудни во исто време.
    Ако можам да алишта да давам пари, или да шетам, ке најдам и за скрининг. Плус на Гак е бесплатно.
    Јас коментирам од искуство и препорака. Кој сака нека примени совет кој не сака може да ме одмине. Приватно не сме другарки за да имаш притисок, читаш што пишувам, ако ти одговара ке прифатиш, ако не ке си тераш. Не ви закажувам термини во моја клиника па да мора. Ни нешто продавам да имам профит.

Порано немало скрининзи, ни ехо, па живееле. Ти ако не сакаш не оди ни на ехо обично. Сега имаш достапно нова технологија, нови истражувања, се да си прочиташ, да те види доктор. Твое е дали ке одиш или не.

15. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Јас немав ништо во бременост.
    Сега откако се породив одма ми дојде млекото, и тоа млеко на претек :)
    Така да уживај си

16. januari19

januari19 Популарен член

Не се паничи.
    Кај мене беше слична ситуација де глава поголема, де стомак помал..
    Отидов на 3 мислења сите различно ми кажуваат.
    Родив здраво, право и нормално бебе.
    Ни глава поголема, ни стомак помал само нозе како маникенка има тоа го погодија :D

17. Mart3

Mart3 Истакнат член

Zdravoo, od koja nedela pocnuva 8mi mesec a od koja 9ti?

18. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Screenshot_20220822-155640_Chrome.jpg

Mart3 likes this.
  19. oblace1

oblace1 Популарен член

Мислам дека бар за второ ехо треба да се оди кај специјалист. Најбитно ехо е, а башка кај тебе што не успеал да види нешто убаво како што разбрав.
    Оди си на гак, ако не можеш да најдеш термин плати си на приватно.
    За ваква работа пари не се штедат, а и еден преглед е во прашање. Ке ускартиш на било што друго.
    Ако му веруваш секако дека нема потреба да идеш на друго место, ама за втор скрининг да треба.

Снегулк@23 and AngelOfArh like this.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Оди кај си сакаш. Еве ти мое искуство. Да не беше Кокорманов пред шест години јас ќе требаше да раѓам во петти месец плод со аномалија. Тој на време ми го откри, па бев на киретажа. Димчев се чудеше. Кокорманов не работи во ниедна клиника, туку имаше своја ординација. Најдобар е. Сега мислам дека е во пензија.

AngelOfArh likes this.