Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.935
    Женски за роденден ги добив витаминиве, место чоколадо, од свекрвица. Да ми кажете дали некоја ги има пиено? Никаде не најдов искуство со нив, а докторот мој вика пиј ги, ок се, има внатре 180, значи за 6м имам, некако ми е неверно. Ќе ми значи вашето мислење.
    https://kirkhumanitarian.org/

Иначе ќе одам на второ на клиника, се договорив веќе. Мое мислење е дека нема ништо да ми смени, ама ме копка дека ако пропуштам нешто кога ќе се роди ќе доцни реакцијата, па ќе појдам чисто да знаеме. Таман ми е сега време, 24+2 сум, мислам дека не доцнам ако појдам следната недела.

Иначе пак заборавам наутро магнезиум и одма осетив мака, зглобовите не си ги осеќам за свои, башка вчера малце му ја претерав со пешачење и колковите ми се ко раштрафени. Морам да си ставам магнезиумот во ташна па да си го носам на работа нема да пропуштам така.

На mal.ecka, Mika.goka, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. idontwannabeyou

idontwannabeyou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    170
    Девојки моментално сум кај матичната 35та недела сум вика постелката се уште не била спуштена и да направам ддимери а правев пред неколку недели рез беа добри..што значи тоа дека не е спуштена:!:

3. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Тоа не е воопшто далеку, можеш и пауза ако ти е потребно да направиш. Плус ако си со нормална бременост и немаш ризици прошетка ќе ти годи. Јас патував цела бременост и на многу подалечни дестинации. Ама имав лесна бременост, а психички без опуштена дека не ми беше прво бебе:)

На Lina-Detelina и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Хелоу мешковци, како сте?
    За една недела влегувам во 8ми месец и како полека ги купуваме работите за бебка и се спремаме така во мене се создава некоја бура од емоции која што не можам да ја контролирам. Цела бременост бев добра, не бев да кажам преемотивна како многу трудници ама сега некако сè ми станува толку реално и само плачам. 100 прашања и стравови ми се вртат во глава, дали ќе сме добри, како ќе помине пораѓајот, дали бебето ќе е здраво живо, како ќе се снајдеме после тоа итн. Претпоставувам дека ова е нормално, посебно кога се работи за прво бебе ама сакам да слушнам дали некоја мама е или била во ваква состојба:)

П.с Си кажав што ми тежеше на душа, ми олесна:whew:

На H.VAGA, Rtulka, Freckles. и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Да не работи свекрва ти во некоја болница? Кога бев на дежурен ми ги даваа овие гратис, некоја донација им биле. Докторката вика не и давај си пие она квалитетни витамини, овие некои којзнае какви се. Јас секако не планирав да ги земам, реков нека останат моите за некој што не може да си дозволи да си купи. Свекрва ти баш се потрошила. :D

На Rtulka и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  6. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    E ako de uzivaj tuka sme si za se podrska ramo za placki Ako treba za gluposti za utehi I se sto treba

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    155
    Edna nedela pred tebe sum znaci i sega pocnuvaat i mene isti vakvi paniki da ne fakjat. Se pravam samo planovi so treba da se kupi so ke treba za vo bolnica, krevetce kolicka :lol: uste 6-7 nedeli odvaj gi cekam da pominat da se guskame so maloto mazence :hug::l:

На Rtulka и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.935
    Не, не работи во болница, во градинка работи а таму не верувам дека им ги даваат гратис овие. Како и да е, витамини се витамини, во упатството пишува што има па докторот според тоа ми рече пиј слободно.

На Bebce1 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    На самиот сајт ти пишува дека се наменети за ранливи категории. Во продажба низ аптеки ги нема. Дека сите витамини се витамини не се согласувам, особено на денешно време кога има милјарда на пазарот. Има разлика во квалитет и слично. На тебе е да си решиш дали ќе ги пиеш, јас само споделив тоа што знам.

На Didajo, mace89, Rtulka и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Mika.goka

Mika.goka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2021
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    155
    Здраво мамички.. Јас од утре ја почнувам 27 недела.. Сакав да кажам во врска со патувањето јас скоро секој месец патувам од мк до бугарија и назад тоа ти се некаде 6 сати пат во правец а се врајќаме по два дена.. значи многу пат за кратко време.. имав малку крварење во 12 недела но не беше сериозно и докторката ми дозволи да патувам.. Сега сум во вторник на преглед одвај чекам оти моево бебе изгледа е премирно многу ретко мрда два до три пати во денот и тоа по два пати ако го сетам па да бидам мирна да ја слушнам докторката што ќе кажи.. Од пешачење ме болат колковите.. несоница неколку дена со ред.. Почнав да осеќам по малку како болка како жежење под градите се надевам нема да ми биди како првата бременост (ни јадев ни спијав од преголеми болки).. Си се пожалив па сега да ве поздравам и убав празник да си имате

На sweet.woman и Rtulka им се допаѓа ова.
  11. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    1.554
    Тие витамини ги пиеше братучетками и беа дадени на гинекологија биле донација незнам од каде точно важно знам дека ги пиеше и добро помина и крв и железо немаше никаков проблем тоа пред скоро 1 година беше

На AngelOfArh и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  12. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Повеќето што сме со прво сме исти, а верувам и тие што им е второ, трето...
    Јас сум во 9ти и уште сум со тие мисли а почнаа уште кога дознав дека сум бремена :D.
    Дали ке биде се добро, како ке помине, бебето дали ке биде добро, само на тоа мислам..
    Многу не плачам ама паниката ми е пуштена на најјако :lol:

На Mart3, H.VAGA, Sienna_MK и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    И јас не плачев ама овие два дена сум пуштена на најјако:rofl: Како врви времето поголема е паниката ама си велам кај сите е така, не верувам дека некој без страв оди на пораѓај или па не се плаши далк со бебка ќе биде сè во ред.

На H.VAGA, Rtulka, Beatris и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    642
    Кај мене паника уште од 5ти месец ама деновиве и мене ми е пуштена на најјако. Се плашам од пораѓај, се плашам за бебе дали ќе биде се во ред. Имам голем ризик за предвремено дека краток цервикс. Се мислам дали уште од сега да спремам торба ? 28+4 сум, па си викам да не ја предизвикува судбината рано е , никако не сум... Се плашам дека ништо не сум купила и ништо не ми е спремно. Се плашам дали ке се успеам да се справам со бебе. Никогаш не сум држела толку мало бебе. Мисли и сценарија у главата милион. Јас закована за кревет , што ми останува друго освен да се паничам ? (facepalm)

На H.VAGA, Sienna_MK, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    6.663
    Иста сум последните недела две. Си плачам секој ден, мм кога ќе ме осети постојано ме прашува “и сега зошто плачеш” а јас не знам што да му одговорам (facepalm) Од болките не ми е толку страв, страв ми е од компликации, дали ќе биде добро бебето, дали ќе се справам како што треба со него потоа.
    Мислам нормално е да ги имаме сите тие паники, ама реално кас не очекував ваква да бидам ;(

На Sienna_MK, Ena0310 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Те разбирам апсолутно ама штом е вака кај сите значи нормално е, веруваж дека сè ќе си дојде на свое иако сигурно нема да е лесно, посебно на почеток. Само да сме сите здрави и живи со се бебињата и сè да помине во најдобар ред(fingers):l:

На H.VAGA, Sienna_MK, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Женскии имам едно прашање сега ја редев машината со садеви и од едната страна ми пропадна и јас несвесно ја кренав за да ја наместам така наведната само едната страна ја поткренав малку и кога се исправив двапати ме сецна на лева страна и сега незнам недведно кренав беше полна машината дали на некој исто му се случило дали може да наштети на бебето оти брв наведната и кренав тешко

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Ако ти е за утеха јас секој ден го кревам син ми 12,5кг со претходен царски сум и одвреме навреме осеќам некоја тапа болка, притисок, сецнуваме ама легнувам одмарам малце и поминува. Еве веќе крај на 8ми месец сум фала му ма Бога до сега сме добри така да не мисли дека е нешто страшно,само легни и одмори се малце

На Leanne, *malenavolena*87, Sienna_MK и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Не легнав одма незнаев испаднав до маркет и дојдов дома додека да средам нр мр болеше сега почна другата страна да ме боли кај јајникот и легнав сега ке лежам се надевам се ке биде во најдобар ред

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    413
    Чај од нане дали смее во бременост? Негде прочитав на форумов дека не смее, а баш ми се пие